Mel bych dotaz. Kdyz chci ovladat jakykoliv VST nastroj v Cubase pomoci master keyboard tak kdyz dam uder do klaves tak zvuk se mi ozve opozdene. Vtom pripade se neda hrat Jde mi o to zda jde nekde nastavit aby zvuk byl v realtimu a nebo to Cubase nedokaze. V Reasonu stim nemam problem ale je mi jasny ze Reason neni Cubase Diky za jakekoliv info
máš tam někde nastavenej buffer na vysokou hodnotu... resp. latenci.. ale nemam cubase, neporadim přesně - nějaký normální options/audio setup.. cojávim, trošku hledej...
jestli v reasonu jede na malou latenci, asi to nebude u samotnýho ovladače... pravděpůodobně máš na cubase vybranej jinej ovladač než v reasonu (jestli máš ASIO zvukovku, musíš v cubase vybrat jakožto zařízení právě tu ASIO..
diky urcite se na to podivam ale myslim ze tim to nebude (ale fakt nevim) spis mi jde o to se dozvedet zda takto Cubase vubec funguje nekde sem se docetl ze Cubase neni na realtime. Coz mi prijde divny jelikoz moct midi jen kreslit je dost opruz. ale i tak diky
je to mozne ze mam na Cubase jinej ovladac zvukarny jak sem psal najdu si to jen mne zajima zda primarne v Cubase funguji master keyboardy s VST nastroji realtime. dikec ale i tak hosi
kenedz : oneskorenie je vec zvukovky a jej driveru .. nie softwaru .. Ked ti reason ide s malou latenciou , tak aj Cubae tak vie ist .. je to vec nastavenia .. pozri sa v reasone v setupe audia , cez co hra .. najskor cez asio alebo direct X driver .. podobne to nastav aj v cubase ..
BTW: zakladna otazka .. keby si napisal aku mas zvukovku , hned by sme vedeli lepsie poradit ..
odpoved na druhu otazku : ZIADEN software nefunguje v realnom case (v podstate ani HW) .. vzdy je tam maly buffer ktory sa plni a vyprazdnuje .. cim vacsi buffer je , tym vacsie oneskorenie ..
Diky za info vim ze zadny probram nefunguje uplne v realtime jde mi jen o to aby tam nebyla tak stasna latence ktera by mi vadila pri hrani. Mam zvukarnu: M-audio Firewire Audiophile. Diky hosi
kenedz : jo .. tak v Cubase otvor v menu DEVICE -> DEVICES SETUP .. tam najdi VST MUltibay (tak dako sa to vola) .. tam sa nastavuje asio driver .. v nom si vyber daky M-Audio Audiophile .. nejak tak sa bude volat .. V nastaveni M-audio karty sa nastavuje velkost buffru .. tu nastav najmenej .. a potom zvysuj .. kym bude lupat ..
ok vyzkousim diky ti moc A co myslis tim lupanim? Nejsem ted doma tak na to nemuzu rovnou kouknout ale myslim ze tve info mi bude stacit jeste jednou diky
Nebudu zakladat nove tema protoze mam podobny problem akorat ze u me kdyz hraju na klavesy tak to jede v poho(latence 10ms)ale kdyz to midi chci nahrat zapisuje se to neumerne pozdeji, tak sekunda , sekunda pul zpozdeni asi. Coz je dost pojeb.