Dotaz ohledne Cubase SX 3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Dotaz ohledne Cubase SX 3

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 13:49

Mel bych dotaz. Kdyz chci ovladat jakykoliv VST nastroj v Cubase pomoci master keyboard tak kdyz dam uder do klaves tak zvuk se mi ozve opozdene. Vtom pripade se neda hrat :( Jde mi o to zda jde nekde nastavit aby zvuk byl v realtimu a nebo to Cubase nedokaze. V Reasonu stim nemam problem ale je mi jasny ze Reason neni Cubase :-) Diky za jakekoliv info :-)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 17 říj 2007 14:39

máš tam někde nastavenej buffer na vysokou hodnotu... resp. latenci.. ale nemam cubase, neporadim přesně - nějaký normální options/audio setup.. cojávim, trošku hledej...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 17 říj 2007 14:50

Mohl bys to mit v software, ktery ti ovlada hlasitost zvukovky.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 17 říj 2007 14:52

jestli v reasonu jede na malou latenci, asi to nebude u samotnýho ovladače... pravděpůodobně máš na cubase vybranej jinej ovladač než v reasonu (jestli máš ASIO zvukovku, musíš v cubase vybrat jakožto zařízení právě tu ASIO..

Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 14:54

diky urcite se na to podivam ale myslim ze tim to nebude (ale fakt nevim) spis mi jde o to se dozvedet zda takto Cubase vubec funguje nekde sem se docetl ze Cubase neni na realtime. Coz mi prijde divny jelikoz moct midi jen kreslit je dost opruz. ale i tak diky :-)

Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 14:58

je to mozne ze mam na Cubase jinej ovladac zvukarny jak sem psal najdu si to jen mne zajima zda primarne v Cubase funguji master keyboardy s VST nastroji realtime. dikec ale i tak hosi :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 říj 2007 15:51

kenedz : oneskorenie je vec zvukovky a jej driveru .. nie softwaru .. Ked ti reason ide s malou latenciou , tak aj Cubae tak vie ist .. je to vec nastavenia .. pozri sa v reasone v setupe audia , cez co hra .. najskor cez asio alebo direct X driver .. podobne to nastav aj v cubase ..

BTW: zakladna otazka .. keby si napisal aku mas zvukovku , hned by sme vedeli lepsie poradit ..

odpoved na druhu otazku : ZIADEN software nefunguje v realnom case (v podstate ani HW) .. vzdy je tam maly buffer ktory sa plni a vyprazdnuje .. cim vacsi buffer je , tym vacsie oneskorenie ..

Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 15:57

Diky za info vim ze zadny probram nefunguje uplne v realtime jde mi jen o to aby tam nebyla tak stasna latence ktera by mi vadila pri hrani. Mam zvukarnu: M-audio Firewire Audiophile. Diky hosi :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 říj 2007 16:03

kenedz : jo .. tak v Cubase otvor v menu DEVICE -> DEVICES SETUP .. tam najdi VST MUltibay (tak dako sa to vola) .. tam sa nastavuje asio driver .. v nom si vyber daky M-Audio Audiophile .. nejak tak sa bude volat .. V nastaveni M-audio karty sa nastavuje velkost buffru .. tu nastav najmenej .. a potom zvysuj .. kym bude lupat ..

Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 16:08

ok vyzkousim diky ti moc :-) A co myslis tim lupanim? Nejsem ted doma tak na to nemuzu rovnou kouknout ale myslim ze tve info mi bude stacit jeste jednou diky :-)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 17 říj 2007 16:21

Bude se ti ozyvat praskani - neprijemne rusive zvuky v prehravane hudbe. Az to prestane, nech posledne nastavenou velikost bufferu.

Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 16:26

fova: dikec uz sem plne v obraze :)

Kenedz
Příspěvky: 7
Registrován: 17 říj 2007 13:44

Příspěvek od Kenedz » 17 říj 2007 21:01

a opravdu to funguje jeste jednou diky :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 říj 2007 00:57

toto mam rad .. i ked to uz robim po sty krat .. ked ale vidim spokojneho cloveka , ktoremu sme pomohli , tak mam dobry pocit .. :)

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 22 bře 2008 18:11

Nebudu zakladat nove tema protoze mam podobny problem akorat ze u me kdyz hraju na klavesy tak to jede v poho(latence 10ms)ale kdyz to midi chci nahrat zapisuje se to neumerne pozdeji, tak sekunda , sekunda pul zpozdeni asi. Coz je dost pojeb.

Odpovědět