dotaz

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
hero
Příspěvky: 35
Registrován: 27 led 2006 08:17

dotaz

Příspěvek od hero » 16 čer 2006 14:07

zdarec muzete nekdo poradit..pouzivam midi kontr..pres remote control, ale problem je,ze treba pri Vanguardu uz ma nektere fadery automaticky prirazeny na urcite cc,takze mi zaroven ovlada urcitou funkci,kerou zrovna nechci..no a nevim kde to prepnout,abych si navolil na ten fader "JEN TO SVOJE".. :shock: .dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 čer 2006 14:15

tak nepouzi prave tie CC, ktore vanguard pouziva... aky mas kontroler? na vacsine ide CC pre kazde krutitko nastavit, take ake chces...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 čer 2006 15:19

pánové pozor - obecné upozornění! Nemíchejte pojem "Remote control" a pojmem "MIDI CC" - to jsou dvě naprosto odlišné věci!! I když osobně tuším, že na mysli máte samozřejmě ovládání čehokoli přes daký MIDI kontroler s čudlíky a tak - je třeba dodržovat terminologii, nebo se to zase zvrhne. Takže v Remote Control si nastavíš libovolný prvek VST efektu/nástroje na libovolný ovladač hardwarového MIDI kontroleru. Co se CC týče, tak je třeba vědět, jaký CC je přiřazen konkrétnímu prvku VST nástroje/efektu a číslo tohoto CC pak nastavit pro požadovaný prvek na hardwarovém MIDI kontroleru.

Takže bacha na výrazivo :-)

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 16 čer 2006 15:29

Hele Pavlii, když porovnáš VST32 5.2 a SX v oblasti "Remote control" připadá ti to jako pokrok. Já se pořád s tím překomplikovaným SX děsně trápím (a to ve všem).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 16 čer 2006 15:31

2 hero - a jak máš pořešený MIDI routing? Na jakých MIDI kanálech máš jednotlivé nástroje?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 čer 2006 15:31

2a.tom.x: ale dy? se to právě v týhle oblast vůbec neliší :-) mám VST/32 5.x i SX 3.1 takže jestli se nepletu, tak vím, o čem mluvím ;-)

P.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 16 čer 2006 15:32

2 Hero: prosímtě pokus se příště dát diskuzi trochu konkrétnější název. Díky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 čer 2006 15:48

este ma napada jedno: nastavit vanguardu ako midi in iny kanal, nez na akom vysiela kontroler, potom by malo byt relevantne len ovladeanie cez remote control, kedze midi eventy by sa do samotneho vst nedostali. ak to teda ide, pavli, he? zrejme aj atomxova podotazka o kanaloch smerovala k takemuto rieseniu...?

hero
Příspěvky: 35
Registrován: 27 led 2006 08:17

Příspěvek od hero » 16 čer 2006 16:56

dik vsem.na reseni sem prisel celkem nahodou..stacilo v midi in vypnout a opet zapnout zvukove zarizeni a kontroler je plne jen pod taktovkou remote control...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 čer 2006 07:45

mhm - zajímavé vyřešení problému.... 2kexik: obávám se, že takto by to nešlo, protože pro Remote Control specifikuješ pouze MIDI port, kanál už ne.

2hero: když srovnám popis řešení a popis původního problému, tak mi to ne a ne docvakat k sobě dohromady. Ale to už by bylo jen na akademickou debatu ;-)

P.

hero
Příspěvky: 35
Registrován: 27 led 2006 08:17

Příspěvek od hero » 19 čer 2006 08:47

2pavli..nevim,jestlis me puvodne dobre pochopil..slo mi oto,ze v remote control jsem si nastavil treba na fader 6 dejme tomu LFO fl,jenze kontroler uz vysilal klasickou cestou zpravu takze fader 6 uz mel autom. nastavene cc11 PAN..takze mi vlastne zaroven ovladal ten PAN.,no a o tehle mi slo,abych to ovladal jen pres remote control..nevim sice jak moc je to u dalsich syntu s tim autom.prirazovanim..to reseni je ale jednoduche a spolehlive funguje i po restartu CUBASE.. :wink:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 čer 2006 10:00

2hero: ajo, tak to jo.

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 19 čer 2006 15:02

2 Pavlii. No mě to právě přišlo taky jako že nic nového a to SX mě pořád celkově dost nebaví.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 čer 2006 15:27

2a.tom.x: mhm - ono je to možná o stylu práce, ne? Osobně - já měl z konkurenčních softů pod rukama chvíli Cakewalk Home Studio a posléze i Pro Audio a nijak mě to neoslovilo - jenomže to mohlo být také jen tím, že jsem si např. otevřel Key Editor v Cakewalku, zkusil nacvakat pár notiček a když jsem zjistil, že se to chová jaksi jinak než Key Editor v Cubase a na ten první pohled to dělalo věci, se kterými jsem se nesmířil, šel jsem od toho a nezkoumal, jestli není náhodou chyba v nastavování něčeho apod. Nebo možná lepší příklad - šílenější možnosti práce s MIDI bankama zvuků kdekoli - to mě rozhodilo asi úplně nejvíc, protože v tý době jsem si potřeboval právě zažívat práci s MIDI jaksi datově (MSB/LSB, SysEx atd.) a v tomhle mi přišla Cubase prostě někde úplně jinde ve směru k dokonalosti :-) Takže od tý doby jsem přestal zkoušet softy, protože mám zatím pocit, že mi dokonce Cubase VST/32 5.2 nabízí víc věcí k tvůrčímu potenciálu, než dokářu jako naprostý amatér využít. Krom toho mám teda ještě na no?asovi SX 3.1, ale v tý prakticky nedělám, teda zatím ještě ne. Tudíž mě Cubase jen tak přestat bavit nemůže, protože jí mám na určitý úrovni docela zmáklou a to, co zmáklý nemám, tak si dokážu celkem rychle zjistit a naučit. A v neposlední řadě mi to prostě vyhovuje stylem práce, protože přeci jen mám nástroje živé a z MIDI stopy v poměru zhruba 50:50.
Možná, že v jiném softu je líp vyřešen mixer - graficky i jinak - možná, že jinde je vyřešeno líp zobrazování MIDI kontrolerů - možná...... ale nic z toho mě nijak nemůže donutit, abych něco dělal v Logicu, něco v Sonaru a dodělával to v Cubase (nebo v jiný kombinaci softů). Prostě mi přijde, že takhle by byl můj tvůrčí potenciál ještě menší, než teď (teď je malý :-D).

Což samozřejmě neznamená, že by si Cubase nezasloužila pár vylepšení nebo změn ;-) Jenže já jsem holt stará struktura a občas jsem holt spokojenej s tím, co mi leží doma na stole. Takže mi je někdy trochu divný, že i přes to množství různejch softů stejného typu (audio/sekvencer) nedokáže někdo vybrat...... :-/ nebo jsem si to jen špatně vyložil? :-)

Sakra jsem se rozepsal...fuuuuuj.

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 čer 2006 14:12

jo tak to mam hozeny uplne stejne. se mnou se ten Steinberg tahne uz od Atari ST a VST/32 je posledni verze, ktera me nezdrzuje pri praci. podepisuji :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět