Efektace vokálu při nahrávání

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
motherfunker
Příspěvky: 2
Registrován: 08 kvě 2007 16:47

Efektace vokálu při nahrávání

Příspěvek od motherfunker » 08 kvě 2007 17:01

Zdravim... muze nekdo please odpovedet na mozna banalni otazku zda (a jak) lze v cubase pripojovat SW efekt - kompresor - pri nahravani tak, aby se vokal nahral uz zkompresovany??
:roll: Diky!

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 kvě 2007 17:10

no to je asi posledni vec, kterou bys mohl chtit, ne?

este chapu, ze lidi obcas lehce komprimujou pri nabirani necim HW, ale nahravat s pluginama na savli... to je nesmysl

motherfunker
Příspěvky: 2
Registrován: 08 kvě 2007 16:47

Příspěvek od motherfunker » 08 kvě 2007 17:18

to sice jo, rad bych hlavne vedel jak to teoreticky udelat... chceme nahrat vokal uz zkompresovany...
dik

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 08 kvě 2007 17:37

já používám Nuendo.ale v principu to bude asi stejný.Mixer má sekci šavlí
na vstupu a tam lze do insertu navěsit jakejkoli plugin.Když nahrávám víc
kytar přes sotware,tak je efektuju /např.Amplitube/ už na vstupu,abych šetřil výkon počítače,protože mi dozajsta tyhle náročný pluginy neutáhne v nějakej třeba třech stopách.Ale je to destruktivní editace....

/Podmínkou pro kytaru je nízká latence,zaplej direct monitoring a na mixeru aktivovaný show input channels a v příslušným vstupním kanále vloženej insert s efektem/.Pro zpěv bych ten direct monitoring samozřejmě vypnul /viz .přízpěvek níže/....
Naposledy upravil(a) bledule dne 08 kvě 2007 18:32, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 kvě 2007 17:39

ja osobne nevim, jak bych to udelal.

resp. kdybych to opravdu chtel, napada me jen 1/ snizit latenci na minimum 2/ vypnout direct monitoring 3/ navesit efekty na insert (vstup bude realtimove efektovany, ale zaznam bude stale cisty; a proto:) 4/ zaroven na dalsim kanale nahravat output zvukovy karty.

docela za rohem. snad existuje primocarejsi zpusob.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 kvě 2007 22:07

funguje to tak jak to popisal bledule .. s amplitube to este chapem .. je to pohodlne .. ale SW kompresor .. to je hovadina ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2007 07:48

při vší úctě k Pytkinovi ;-) musím oponovat, protože tak, jak to napsal bledule, to v Cubase určitě nefunguje..... pokud vím, tak VST/DX pluginy se věší až ZA vstup, ale jejich výstup není při nahrávání směrován do sběrnice, která dělá záznam - proto se dá nahrát pouze signál, co leze do vstupu..... mít zapnutý Direct Monitoring byl asi úklep, protože touto funkcí se "přemostí" SW; signál ze vstupu se pošle přímo na výstup zvukovky BEZ projití programem...

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2007 13:50

pri vsti uste k pavliimu :D Je to tak ako hovorim ! :) V mixery je sekcia INPUT .. kde su fyzicke vstupy .. na ich inserty mozes zavesit efekty (typicky je amplitube) .. a nahravas rovno zefektovany signal do stopy .. Tak isto ho monitorujes .. Druha moznost je zavesit amplitube do insertu na nahravanej stope .. pocujeme rovnako zefektovany signal .. ale do stopy sa nahrava suchy ..

Ten direct monitoring musi byt samozrejme vypnuty .. z neho by bolo procut DRY gitaru .. i ked ale nahravanie to samozrejme neovlivni ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 09 kvě 2007 14:01

Brooklyn / juanita juarez píše:...ale zaznam bude stale cisty; a proto:) 4/ zaroven na dalsim kanale nahravat output zvukovy karty.

docela za rohem. snad existuje primocarejsi zpusob.
No jestli je to jediný způsob, tak aspoň zvolit pro ten výstup mixu (nebo subgrupy) digitální výstup a nahrávat to opět digitálem - vyhneš se tak D/A a A/D převodu navíc.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 kvě 2007 14:10

Tudy píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:...ale zaznam bude stale cisty; a proto:) 4/ zaroven na dalsim kanale nahravat output zvukovy karty.

docela za rohem. snad existuje primocarejsi zpusob.
No jestli je to jediný způsob, tak aspoň zvolit pro ten výstup mixu (nebo subgrupy) digitální výstup a nahrávat to opět digitálem - vyhneš se tak D/A a A/D převodu navíc.
tak to myslim.

tedy myslel.

protoze pytkin (a bledule, az na ten direct monitoring) ma pravdu -- skutecne to funguje, dik!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2007 14:24

2 Pytkin: faaakticky??? Cubase SX?? Musím doma pozerať ;-) nějak jsem si toho nevšiml - holt drtivou většinu práce dělám ve VST/32....

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2007 16:55

pavlii :)

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 09 kvě 2007 18:48

to Brooklyn / juanita juarez.Jak to myslíš s tím direct monitoringem ?
V Nuendu ho musím mít nutně zaplej při nahrávání kytar,abych slyšel
zkreslenej signál a přizpůsobil techniku hry,při zpěvu bych se tomu naopak
vyhnul a monitoroval to přes hardwarovej mix ,protože i nepatrná latence
může zpěvákovi dost vadit. Ale zpěv takhle fakt neřeším....
Jestli nemám teda zmatek v pojmech , direct monitoring chápu
jako aktivovanou kulatou ikonku s repráčkem ve stopě na pravo
vedle červenýho tlačítka record.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2007 19:03

bledule : prave ho musis mat vypnuty .. inak pocujes direct signal .. bez latencie .. ale aj bez efektu .. co pri skreslenej gitare by vadilo ..

mas v tom zmatok .. direct monitoring sa zapina v nastaveniach nuenda .. a znamena to ze nuendo riadi monitoring v zvukovke .. suvisi to s tym tlacitkom repracku .. co je monitor .. ale ci ide direct alebo oneskoreny zavisi od nastavenia ci je zapnuty direct monitoring ..

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 09 kvě 2007 19:11

jo je mi to jasný ,díky Pytkine,vyčerpávající odpověď.

Odpovědět