Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od Tommy » 16 úno 2010 14:03

Přátelé, jak nejlépe "navěsit" externí hardwarové efekty na nižší verze Cubase (konkrétně SL3), které oficiálně nepodporují "External FX"? Jde jak o insert, tak o send/return. Mohou jet normálně v reálném čase anebo je signál z nich pokaždé nutné nahrávat do zvláštní stopy? Někde se tu o tom psalo, ale nemůžu to najít.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od pavlii » 16 úno 2010 14:10

V reálném čase. Já mám prehistorickou VST/32 a nemám problém. Je potřeba mít samozřejmě zvukovku s více I/O, vytvoříš si sběrnice a je to :wink:

P.

Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od Tommy » 16 úno 2010 14:26

Uff, díky za bleskovou odpověď. Chápu tedy správně, že pokud mám dost fyzických I/O, pošlu do výstupů inserty či sendy ze stop, které na výstupu z HW krabice naberu do vstupů a o nic se nestarám, nevzniká žádný problém s latencí, routováním atp.? Proč tedy, u všech všudy, Steinberg tedy vůbec funkci "External FX" a její absenci u verze SL zmiňuje?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2010 15:26

no o vsetko sa postara cuabse .. nastavis si v external FX ake efekty mas .. a pripojsi im INPUTY a OUTPUTy .. a potom si ich len v mixpulte vyberies do insertu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od kexik » 16 úno 2010 16:23

pytkin: vsak on pise ze ta jeho verzia external FX nema...
tommy: ta funkcia je tam na to aby sa externa krabica dala pouzivat ako insert... bez toho postupujes tak, ze suchu stopu naroutujes na out, kde mas efekt a z inputu pripojeneho na efekt nahras dalsiu audio stopu. latencia by mala byt kompenzovana, podla mna...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2010 16:48

kexik : ja viem .. ja mu len vysvetlujem co to robi ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od pavlii » 17 úno 2010 08:02

Latence se zde nijak neprojeví, protože jde o pouhé poslání zvuku z HW výstupu a nahrávání opět z HW vstupu. Přesněji: projeví se zde latence dané HW krabičky, ale to jsou řády desetin ms.

P.

Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od Tommy » 17 úno 2010 11:47

Díky, chlapci, za vysvětlení :oops:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od kexik » 17 úno 2010 14:51

ono to nahravanie do stopy ma aj svoje vyhody, mozes nechat hrat obe stopy a ich relativnou hlasitostou urcovat dry/wet. ak tak nahravas reverb, mozno by som rovno na hw nastavil 100% wet... a super je ze ten dozvuk potom mozes extra efektit

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Externí HW efekty v nižších verzích Cubase

Příspěvek od pavlii » 17 úno 2010 14:54

Tak tak, naprosto přesně :)

P.

Odpovědět