Freeze v Cubase SX3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Bartak
Příspěvky: 18
Registrován: 23 říj 2004 02:22

Freeze v Cubase SX3

Příspěvek od Bartak » 21 čer 2005 19:26

Nemohl by se někdo poněkud obšírněji rozepsat o této funkci???
Jak to přesně je a jak to využít???
A ještě,jak se přesně dají zařadit (a propojit) HW efekty do inzertů v Cubase SX3???

Moc díky.

Svrab na bolševiky!!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 22 čer 2005 08:43

no vela moznosti na prepajanie insertov nemas - mas tam proste 8 insertov za sebou (nejake routovacie moznosti a seriovo/paralelne zapajanie tam bohuzial nieje)

freeze funguje tak ze ti zadisabluje synth + vsetky insert efekty a vyrata si do poolu celu stopu (synth+insert efekty) ako wav a potom, dokial mas freeze zapnute, ti hra to wavko namiesto toho aby sa to realtime generovalo/efektovalo... samozrejme tym padom nemozes menit nastavenia synthu (a efektov), ani editovat sekvencie - menit mozes napr. hlasitost stopy.. ked chces nieco menit, musis to unfreeznut... funguje to celkom dobre, pokial robis zlozitu hudbu - vela synthov, efektov - tak je to celkom spaasa :)

Jurek
Příspěvky: 35
Registrován: 23 kvě 2002 16:06

Příspěvek od Jurek » 22 čer 2005 11:59

dendy on se pta na HW efekty...
bartak je tam External Plug-in, ten vlozis normalne do slotu Insert, a musis si nastavit ve VST Connections fyzicke I/O (musis mit samozrejme nejake volne), na kterych je externi hardware pripojen, da se mu nastavit i latence, pokud nejakou ma. A zapnout kompenzaci latence, jen ve zkratce, jeste jsem to nestihl vyzkouset, zkus to prolizt

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 22 čer 2005 12:08

Jurek: SX3 ma mit prave nakej ping, ne? A latenci to prej zkompenzuje samo. Jestli to funguje, tak je to moc prijemny.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 22 čer 2005 12:19

Jurek píše:dendy on se pta na HW efekty...
aha to som prehliadol sorry :)

Jurek
Příspěvky: 35
Registrován: 23 kvě 2002 16:06

Příspěvek od Jurek » 22 čer 2005 13:15

pm jojo, ping ma, a kompenzace latence se da imho zapnout nebo vypnout "Constrain delay compensation" jestli to dobre chapu.

Cubase SX3.0.1 also expands the concept of full automatic plug-in delay compensation to include external effects loops as well. A unique new "ping" button can be used to measure the processing delay of any external effects device and automatically set the corresponding delay parameter for automatic compensation. For the first time, automatic sample-accurate timing is now possible even in complex software/hardware systems where plug-ins and hardware effects work side by side.

Bartak
Příspěvky: 18
Registrován: 23 říj 2004 02:22

Pokračujme v diskusi

Příspěvek od Bartak » 22 čer 2005 21:37

Pokračujme v diskusi,myslim,že to jsou věci, kvůli kterým si to kupujeme,ne??
Zatim díky a já dunato.

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

freeze v sx3

Příspěvek od ambivalence » 05 led 2006 19:10

Super by bolo, keby SX3 vedel freeznu? aj group/fx tracky. Lebo niektore surround plaginy (ktore sa vo VST kanali zapojit nedaju a treba ich dat do 5.1 group tracku) su poriadne pozierace procesora.

Odpovědět