FX Channal Track

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Radoss
Příspěvky: 6
Registrován: 23 lis 2005 22:01

FX Channal Track

Příspěvek od Radoss » 30 led 2006 19:09

Jak se presne pouziva FX Channal Track v Cubase? Vim, ze je to nejaka efektova stopa, ale jak se pouziva a jak ji navazu na nejakou jinou stopu, nebo jestli to dobre chapu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 led 2006 22:13

das add fx track .. hned si mozes dat daky efekt na ten track (te neskor mozes menit , pridavat, atd .. ) .. potom v stope ktoru tam chces poslat si vyberies v SENDe daky fx track , zapnes , a nastavis uroven sendu ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 led 2006 08:06

2Radoss: tak tak, víceméně je FX Track obdoba (přibližně) racku VST Send Effects z verze VST. Je to prostě úložiště efektů (zařazuješ do Insert slotů), přičemž z ní můžeš efektovaný signál posílat do sběrnic (zařazuješ do Send slotů).

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2006 15:33

Pavlii: to znamena, ze to, co som v SE1 riesil send rackom, je teraz riesene ako stopa, ktora normalne hra v ramci skladby? Nie je to ale menej prehladne? Lebo v SE1 som len stlacil myslim ze F7 a otvoril sa mi rack kam som vsetky sendy narval a potom uz len posielal jednotlive stopy cez ne. Teraz v SE3 ak chcem sendovat, tak si musim vytvorit stopu...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 31 led 2006 15:53

Otazka prehlednosti je podle me vec vkusu a zvyku. Ted neni treba vyvolavat okno se sendy, ale jsou vsechny pekne v track editoru... Tohle reseni je navic daleko univerzalnejsi. Drive byl send izolovany efekt a hotovo. Ted se do efektove stopy da navesit vice efektu, libovolne je automatizovat, posilat do grup atd.

Radoss
Příspěvky: 6
Registrován: 23 lis 2005 22:01

Příspěvek od Radoss » 31 led 2006 21:04

Diky moc, uz mi to funguje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2006 22:39

dano : teraz na tej efektovej zbernici mozes pouzit viac efektov za sebou (v insertoch) a mozes pouzit kompletne spracovanie ako pri audio stope .. cize eq, dyn, send do efektu .... atd .. je to vyrazne zaujimavejsie ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 úno 2006 07:49

Tak tak.... VST verze měla prostě až 8 send efektů a ty byly globální pro celou aranži. SX3 má FX channel, čiže teda stopu, do které se taky vejde těch 8 efektů, ale těch FX stop můžeš mít dle libosti compu a soudnosti tvého ega :-) Ostatní vyjádřil Pytkin.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2006 09:32

Pavlii a Pytkin diik.

Odpovědět