FX na dve stopy najednou
FX na dve stopy najednou
Ahoj, kdyz mam dve mono stopy L a R kanal jednoho nastroje, jak udelam, abych na obou mel stejny efekt a v tom efektu stejne nastaveni, aniz bych musel vsechno nastavovat rucne?
Dik Martin
Dik Martin
-
-
Asi jak co a rek bych, ze to je i o tom komu se s cim lip dela. ja osobne bych asi v tvym pripade (stejnej processing obou stop) volil slouceni do stereo stopy uz jenom kvuli tomu, ze jeden stereo efekt vetsinou zere min vykonu,nez dva mono a pak se taky lip PANuje a dotretice nemas grupu navrch,coz muze zneprehlednovat mix....just my 2 cents..KUFY píše:No ja si jen tak hraju s michanim, snazim se trochu proniknout do zakladu, mel jsem pocit, ze se obecne micha v monu.. Taky jsem narazil na nejaky tutorial od waves, je to kniha i s projekty a audiem pro cbs, a tam to delaji taky v mono. Tak jsem zacal nahravat levy a pravy zvlast.
Mno a hlavně - když nahrávám výstup z nějakého nástroje, tak obvykle v takovém formátu, jaký je výstupní; čiže buď MONO nebo STEREO. Je IMHO docela nonsense nahrávat výstup ze synthu (například) do dvou MONO stop, když je daný zvuk nějak vytvořen a má prostě už svoje STEREO udělané, protože opomenutím při efektování v míchačce by se docela blbě mohl narušovat stereoobraz a barva zvuku nástroje. Ale dokážu si to představit jako vyloženě speciální efekt 
P.

P.