FX na dve stopy najednou

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
KUFY
Příspěvky: 33
Registrován: 16 čer 2008 08:01

FX na dve stopy najednou

Příspěvek od KUFY »

Ahoj, kdyz mam dve mono stopy L a R kanal jednoho nastroje, jak udelam, abych na obou mel stejny efekt a v tom efektu stejne nastaveni, aniz bych musel vsechno nastavovat rucne?
Dik Martin

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

sejvnes si .fxp a otvoris ho v druhom inserte

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

ak mas 4rku , tak len podrzis tusim ALT (to s cim sa kopiruje) a pretiahnes jeden insert na druhy ..

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

nebo taky group channel...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

biscuit: Presne :c)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

Jj, imho nejčistší a nejsprávnější řešení - Group Channel. A úplně nejlepší je mít to jako stereo stopu už od samého začátku - ale pokud je tohle prostě historický důvod, tak použít cokoli z popsaného bude OK.

P.

jeany_jeany_jeany
Příspěvky: 139
Registrován: 15 pro 2008 13:49

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Nejsem si ted uplne jistej, bo nemam Cubase pred sebou, ale mam silnej pocit ze umi sloucit dve mono stopy do jedny stereo (a vice versa splitnout stereo stopu do dvou mono)...coz by bylo uplne nejjednodussi a nejcistci :)

KUFY
Příspěvky: 33
Registrován: 16 čer 2008 08:01

Příspěvek od KUFY »

No ja si jen tak hraju s michanim, snazim se trochu proniknout do zakladu, mel jsem pocit, ze se obecne micha v monu.. Taky jsem narazil na nejaky tutorial od waves, je to kniha i s projekty a audiem pro cbs, a tam to delaji taky v mono. Tak jsem zacal nahravat levy a pravy zvlast.

jeany_jeany_jeany
Příspěvky: 139
Registrován: 15 pro 2008 13:49

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

KUFY píše:No ja si jen tak hraju s michanim, snazim se trochu proniknout do zakladu, mel jsem pocit, ze se obecne micha v monu.. Taky jsem narazil na nejaky tutorial od waves, je to kniha i s projekty a audiem pro cbs, a tam to delaji taky v mono. Tak jsem zacal nahravat levy a pravy zvlast.
Asi jak co a rek bych, ze to je i o tom komu se s cim lip dela. ja osobne bych asi v tvym pripade (stejnej processing obou stop) volil slouceni do stereo stopy uz jenom kvuli tomu, ze jeden stereo efekt vetsinou zere min vykonu,nez dva mono a pak se taky lip PANuje a dotretice nemas grupu navrch,coz muze zneprehlednovat mix....just my 2 cents..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

Mno a hlavně - když nahrávám výstup z nějakého nástroje, tak obvykle v takovém formátu, jaký je výstupní; čiže buď MONO nebo STEREO. Je IMHO docela nonsense nahrávat výstup ze synthu (například) do dvou MONO stop, když je daný zvuk nějak vytvořen a má prostě už svoje STEREO udělané, protože opomenutím při efektování v míchačce by se docela blbě mohl narušovat stereoobraz a barva zvuku nástroje. Ale dokážu si to představit jako vyloženě speciální efekt :-)

P.

Odpovědět