Grr, nefunguje mi zadne VST :(

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Grr, nefunguje mi zadne VST :(

Příspěvek od upman » 16 bře 2005 19:14

Nazdarek,

preinstaloval jsem pocitat a ejhle - v Cubase mi nefacha najednou MIDI. Asi nejake nastaveni nebo co, kazdopadne:

- pripojim si VST nastroj
- v MIDI kanalu nastavim in All midi inputs, v Out VST nastroj
- zahraju na keyboard - Cubase mi signalizuje, ze dostava MIDI vstupy, ale VST nehraje.

Co mam blbe nastaveny?
Diky

-upman

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2005 23:24

upman : a inu zvuk ide ? trebars das daky WAV do audio stopy a hra ? ak ti midi ukazuje, ze stopa prima data , tak je vsetko OK a bude asi problem s vystupom ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 17 bře 2005 09:42

:( vsechno hraje, akorat se proste MIDI nenahraje, nenahrava, atd. Jakmile ton pustim v standalone app (treba Absynth), tak midi hraje v poho. Neco je s Cubase, ale nevim co.

Last update je ale, ze bud mam blbou pamet, pripada mi to, nebo to mam zavirovany :( Takze Cubase v tom bude asi nevinne, vcera sem stahoval update AVG a pri upgreadne mi rezidentni AVG stit hlasil, ze ve stahnutem update je vir, takze nevim. Ach jo, doufal sem, ze s novym compem budu mit konece cas delat muziku a ne se starat o OS-related problemy, ovsem mylil jsem se. Dam vedet, jak dopadnu, kazdopadne ale dik
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Unique
Příspěvky: 50
Registrován: 26 srp 2004 23:26

Příspěvek od Unique » 17 bře 2005 15:56

ja som mal podobny problem.....bohuzial si uz nepamatam ako som spravil...urcite som nastavil nieco v cubase ale neviem co....rad som pomohol a prajem ti vela stastia:)

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 17 bře 2005 21:41

Myslim, ze casove nejrychlejsi a nejefektivnejsi bude kompletni zazalohovani potrebnych dat, naformatovani disku a nova cista instalace vseho. Je to sice opruz, ale nejucinnjsi.

Paklize se ti do toho nechce, preinstaluj pouze MIDI a audio ovladace. Kdyz to nepomuze, sestrel vsechny hudebni softy, preinstaluj audio a MIDI ovladace a nainstaluj hudebni softy znova. No a kdyz to nepomuze...;-) viz radu na zacatku (=je to nejspolehlivejsi reseni! :-D)

Kdysi mi brutalne zamrzaval SoundDiver, ze jsem si to malem hazel. Nakonec pomohlo obycejne preinstalovani ovladacu pro USB/MIDI interface a vse jelo jak z praku.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 bře 2005 23:38

Co takhle aktivovat MIDI Thru v nastavení MIDI? :-) Zatím mi to připadá, jako když je to vypnuté...

Reinstalace až nakonec - tím se člověk moc nenaučí... :?
p.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 18 bře 2005 09:17

Dik za typ, presne to sem si myslel, ale je zapnute:( Prisel jsem ale na zajimavou vec: kdyz pustim prvni Gigastudio, tak mi funguje naprosto bez problemu, taha i GS3 vzorky. Potom ho shodim, pustim cubase a mam problemy popsane viz vyse. Ukoncim cubase a pustim GS3 a ejhle - nefunguje mi MIDI, tj. nejen ze dostavam varovani, ze je problem s MIDI, ale samozrejme kdyz hraji, tak neni nic slyset. Mimo jine mi zacne GS3 blbnout, nejdou nahrat vzorky > 800MB. Vypada to jasne na to, ze cubase je nejaky nakopnuty... Musim zkusit sehant jiny build.

Puvodne sem sazel na a) vira, b) spatnou pamet. Vcera jsem ale udelal testy a vsechno funguje naprosto bez problemu, testy OK, takze je to SW.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Vitiligo
Příspěvky: 18
Registrován: 14 dub 2003 19:31

Stejnej problem

Příspěvek od Vitiligo » 10 bře 2006 01:40

No mam stejnej problem.. Mam Nuendo 3.1. Kdyz mackam klavesy, midi active signalizuje, ze signal do Nuenda leze, ale VST nehraji. No ale kdyz poklikam do key editoru a aktivuju tlacitko "MIDI Input", tak kdyz hraju na klavesy, normalne z VSTcka leze zvuk. Kdyz zavru okno key editiru a hraju, zase nic z beden neleze. Jo a ta vizualizace toho ze leze dovnitr midi signal je cervena, pritom si pamatuju ze byvala zelena. Nemate nakej napad? Vsechno mam samozrejme nastavene standardne..
Creampudding studio

phoniq
Příspěvky: 21
Registrován: 19 pro 2005 18:31

(ne)pomoc

Příspěvek od phoniq » 10 bře 2006 12:07

Myslím, že je to v nastavení MIDI, ale taky to může být tou verzí CUBASE. Máš tu verzi oskoušenou?

Asi nejednodušší rada bude, reinstal CUBASE.

Vitiligo
Příspěvky: 18
Registrován: 14 dub 2003 19:31

Příspěvek od Vitiligo » 11 bře 2006 00:15

Díky. Už jsem to pochopil. Musím mít při hraní zaplej knoflíček nahrávání (record) na stopě, kterou chci slyšet a pak to jde ;)
Creampudding studio

Odpovědět