Halion vlastní sampl

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 25 úno 2019 09:11

Dobrý den,
mám starší Halion a chci do něj dostat vlastní sampl. Nahraji zvuk a ten chci mít pod jednou z klapek. Jak? Děkuji Honza

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3129
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 25 úno 2019 10:40

Obávám se, že nijak. Musíš si sehnat jiný soft, který není jen přehrávač zvuků z vlastních bank.

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2439
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Stan » 25 úno 2019 15:16

Nenapsal jsi jakou verzi mas, pokud mas ' HALion Sonic SE ' coz je v podstate pouze prehravac tak to nejde jak psal Pavlli. Import vlastnich samplu umi pouze plna verze 'HALion' pokud si to dobre pamatuju .

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3129
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 25 úno 2019 19:52

2Stan: mě po Googlení přišlo, že ani plná verze, ale byl jssm líný otevřít manuál ;-)

P.

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 25 úno 2019 20:36

Ahoj a díky za příspěvky.
Nemáte pravdu. Skládám písničky několik let a kdysi, tak před 5 lety jsem to používal. Jen jsem vše zapomněl. Jsou dvě možnosti. Buď wav předělat na file pro Halion banku, nebo to tam nacpat přes klávesnici, což už se mi povedlo, ale nechce to přehrát.. Zavolal bych do Cubase na Moravu, ale oni by mi nic neřekli, leda to abych si od nich koupil nový Halion. Koumejte ještě prosím.
Ještě mám takový nápad. Lze v Cubase midi přiřadit failu to samé, nějaký wav? Běží kytarový sampl a najednou odstartuje wav mandolíny na pár taktů a zase jede kytara. Co? Honza :roll:

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 25 úno 2019 20:43

Jo, na dotaz co mám, je to starší verze Halion Player 3.1 s bankou oficiálně koupený. Honza

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 25 úno 2019 20:44

:evil: :evil: :evil: Za strašný peníze

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3129
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 25 úno 2019 20:51

Ale jo - cesta "hacknutí" (rozuměj podstrčit softu sampl) taky funguje. Ale na tohle jsme asi líní :-D

No třeba si to někdo bude chtít vyzkoušet. Ale jinak máme pravdu; tenhle způsob se mezi normální úkony nepočítá 8)

P.

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 26 úno 2019 09:11

Díky, budu zkoušet dál a když na to přijdu řeknu Vám jak. Ještě jednou díky za povídání. Honza

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 26 úno 2019 12:07

A je to, já věděl, že si Boskovice vymýšlejí. Je to tak snadné, ale jen vědět jak.
Halion, preneseni failu .
Ulozime fail na plochu
Otevreme Halion
Mysi preneseme fail na jednu z klapek Halionu {treba C1}
Klavesnice Halionu urci vysku prehravaneho failu {zkusit}
Nahrany fail midi musi byt na stejnem tonu klavesnice jako je umistneni failu
C1/C1
Klavesu, kam preneseme fail, napred pro jistotu smazeme
.

Mohl bych dělat poradce v Cubase i Steinbergovi, ale prd. Cena Cubase a Halionu je jak byty v ČR. A my si musíme vymyslet jak na ně. No jak já jsem rád. Honza

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3129
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 26 úno 2019 14:30

Hmm - tady se ale píše o jakémsi MIDI, ale tobě se jedná o zvuk; to je něco hrubě jiného.

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2439
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Stan » 26 úno 2019 18:37


PLna verze funguje stejne jako napr Kontakt, bez moznosti importu vlastnich samplu by to nikdo asi nekupoval.

tady je neco zdarma aby jsi se netrapil s hackovanim

https://www.tx16wx.com

https://www.plogue.com/products/sforzando.html

ale jej jich vic tohle jen co IMHO stoji za zminku

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 27 úno 2019 10:04

Ahoj,vůbec nevím o co jde, ale jsem rád, že jsi mi to poslal. Kdyby tak bylo pár slov o čem to je, jak a kam to mám instalovat a co to dělá. Rozbalil jsem to a téměř nic se nestalo. Tak mi prosím věnuj pár rad. Děkuju Honza

Honzah1
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2019 08:31

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od Honzah1 » 27 úno 2019 10:11

Víš já umím napsat písničku, pak jí umím nahrát a pak jí umím zaranžovat. To vše pomoci Cubase a jeho kompresoru, halu a ještě pár plugins. Nic víc. K midi mám Rollanda a vedle sebe pár nástrojů, mikrofony Sennhaisery a sluchátka též firmy. Napíši písničku a většinou ji smažu protože je blbá, ale píši jich tak 100 ročně, Když se povede uložím jí a tak pak za rok zbyde 10 až 15 písniček a Ty jdou na CD. Jakákoliv další technika je pro mě známkou toho, že se musím učit. A to se mi nechce. Halion je něco jako váleček na těsto, nemusím to rozvalovat rukama, je to rychlé a svižné. Honza

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3129
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Halion vlastní sampl

Příspěvek od pavlii » 27 úno 2019 10:24


Odpovědět