Instrument track

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Instrument track

Příspěvek od marion » 03 čer 2015 21:04

Neviem uplne jasne na co je instrument track. Ak pouzivam Omnisphere a pouzivam vsetkych 8 vystupov, viem to pouzit tak ze si vytvorim 8 MIDI stop, zapnem vo VST instruments Omni a vystupy nasledne v Midi stopach na Omni A az H. Avsak takto mam 8 midi stop ale aj 8 VST kanalov. Teda spolu 16 stop. Viem na toto pouzit instrument track ze budem mat vzdy len 1 stopu? Teda na 8 vystupov 8 stop? Dik.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Instrument track

Příspěvek od pavlii » 04 čer 2015 00:23

Ano - od C7.5 výš. Jinak musíš fungovat přes "klasický" VST Instruments rack - právě kvůli těm více výstupům. Viz manuál 8)

P.

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: Instrument track

Příspěvek od marion » 04 čer 2015 11:49

Ok, dakujem. Mam C8. Neznamena potom ale kazda instrument stopa novy VST Instrument? Teda 8 instrument trackov mi otvori 8 novych omnispherov, kazdy pre input 1. To mi nedava zmysel a hlavne 8 VST znamena vacsia zataz pre PC, nie? Resp. ako to teda robit aby som mal otvoreny len 1 VST intrumenr Omnisphere v ktorom chcem pouzit 8 vystupov ale nemal vytvorenych 8 MIDI stop a 8 VST audio stop pre 8 outputov? Ak sa to teda vobec da. Dik.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Instrument track

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 čer 2015 12:41

instrument tracky a intrument rack je klasicka steinbergovska ulitla redundance, ktera se snad casem sjednoti. asi z historickych duvodu tyhle dva zpusoby prehravani koexistujou, ale prave od verze 7.5 jsou funkcne identicky, snad krome nemoznosti posilat do instrument tracku midi pomoci midi-sendu (posilani midi-dat paralelne jinymu VSTi -- neznam nikoho, kdo to pouziva). u vst instrumentu je mozny rozkliknout si seznam pouzivanych outputu, takze staci 1 instrument na tolik vystupu, kolik jich jen podporuje. potom lze vytvorit prazdnou MIDI stopu a naroutovat ji do instrument tracku (driv slo MIDI routovat jen do instrumentu zavesenych do racku).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Instrument track

Příspěvek od pavlii » 04 čer 2015 13:59

Jj, jak píše Brooklyn.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Instrument track

Příspěvek od Pytkin » 04 čer 2015 17:20

ja instrument track nepouzivam , lebo mu nerozumiem a zda sa mi to strasna blbost .. instrumenty pekne do F11 a midi stopy tam , kam potrebujem ..

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: Instrument track

Příspěvek od marion » 04 čer 2015 19:47

vsak ani ja nie, len mi vadi ze mam jednu stopu 2x. a aj tak tomu uplne nerozumiem, vytvorim si instrument track a mam v nom aj midi aj audio, v mix pohlade je len 1x, v intrument track aktivujem dalsich 7 vystupov (omnisphere), vytvorim 7 midi stop ktore posielam do tych 7 vystupov a aj tak mam v mixeri 7 midi stop, 7 audio stop a 1 instrument stopu, v zakladnom prostredi je to len 8x ale v mixe okrem orvej instrument stopy 2x. robim nieco zle?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Instrument track

Příspěvek od Pytkin » 04 čer 2015 22:07

v mixeri si midi stopy vypni ..

Odpovědět