Ja triggerovat bici v Cubae SX?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
martin

Ja triggerovat bici v Cubae SX?

Příspěvek od martin » 07 bře 2003 17:41

:?: Mužete mi prosim nekdo poradit jak triggerovat bici.Mam nahrane stopy s bicima a nejsem spokojen s rytnicakem a tak jsem si myslel ze by to slo nejak nahradit samplama nebo LM7 popř LM4 a nevim jak na to.

*wolli

Příspěvek od *wolli » 07 bře 2003 17:54

No jestli je mas jako midi, tak je staci naimportovat do stopy, kde je LM4. A jestli jsou jako audio, tak maximalne pomoci Recycle, nebo vlastne v Cubasu hitpointem je rozsekat na jednotlivy udery. Ale jestli jsou v midi, tak to prece nemuze byt problem. Nebo ti spis nerozumim......

DodoMusic

Příspěvek od DodoMusic » 07 bře 2003 19:57

Bicie sa triggeruju triggermi.Ak si mal pri nahravani na rytmicaku trigger tak si jeho signal musel nahrat ako midi stopu!(cez modul/prevodnik)Potom vystup tejto stopy odosles do sampleru a tam si vyberies zvuk.Ak mas nahratu iba audio stopu tak to bude narocnejsia zalezitost :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 bře 2003 02:52

No vy ste mu teda pomohli.

audio stopu otvor .. potom pravy gombik -> Hitpoints ->Calulate

tym sa ti oznacia jednotlive udery .. dolad rucne ak treba .. nastav citlivost ..
A teraz treba z Hitpoints spravit midi .. A to neviem jak sa robi .. Jedine riesenie som objavil , ze si spravi groove kvantizacnu mapu .. A tu potom pouzijes .. Ale to by snad malo ist spravit aj dako rozumnejsie .. Budem to este hladat ..

Jurek
Příspěvky: 35
Registrován: 23 kvě 2002 16:06

Příspěvek od Jurek » 10 bře 2003 09:08

a uplne nejjednodussi je do insertu audio stopy zaradit plugin Drumagog, do nej naloadovat libovolny samply, ve Visual Triggering modu nastavit citlivost. Da se menit libovolne pomer mezi puvodnim a novym samplem, pouzit vice samplu...

martin

Příspěvek od martin » 13 bře 2003 15:19

ten Drumagog je soucasti Cubase SX? Nebo to je neco jinyhod a pokud jo tak od jake firmy a jaky produkt?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2003 23:39

Hmm .. Toto mi pripada jak ignoracia .. To fakt vsetko potrebujes dostat pod nos ??? Len tak zo zaujimavosti otvorim Google, natukam drumagog .. a hned prvy link : www.drumagog.com (dost divna adresa, ze ? taka nezvycajna) ..

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 22 pro 2006 14:08

Gde sa daju zohnat sample pre drumagog ? na stranke maju iba pre registrovanych uzivatelov. dik a co sa tyyka toho Cubase a calculate hitpoints nevieme stale ako z toho spraviť midi?

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 22 pro 2006 14:24

Do Drumagog mozes pouzit akekolvek wavy. Vobec nepotrebujes robit z audio MIDI.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 23 pro 2006 21:48

rastis píše:Do Drumagog mozes pouzit akekolvek wavy. Vobec nepotrebujes robit z audio MIDI.
Jem i to jasne ze mozem pouzit wav ale nepripada mi drumagogo prilis dynamicky (snare ghosts a pod) tak radsej by som si zmidičkoval moje wawy a iba prifarbil nejakym samplom

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 27 pro 2006 18:14

No moja skusenost s Drumagog je taka, ze dynamiku rozoznava celkom slusne (sa sa aj vypnut). Samozrejme take vychytavky ako iny sampel na inu hlasitost original uderu spravit nedokaze. Na to treba naozaj spravit to MIDI (napriklad Midifier) a zavesit na neho trebars Battery.

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 31 pro 2006 08:26

Používám na kopák audiotrig/už se to tu řešilo/,ale dynamika spíš nic než moc,samply tahám z Battery,Kontaktu,Plugsoundu i Hypersonicu.Mám to nastavený,že ani nemusím nic moc opravovat.Podle mě virbl triggerovat smysl nemá,je to moc poznat a na nějaký ghosts to už vůbec nebude,i přeslech hi-hat nebo kopáku do virblovýho mikrofonu je hlasitější.Samply se hoděj akorát tak na "čtyři rány do zdi".V midi se dá doeditovat leccos,ale chce čas a je to celkem piplačka.Brát hlavní hlasitej úder ze sampleru a k původní stopě ho přimíchávat se mi moc neosvědčilo,jak jsem psal výše ,nezní to přirozeně /teda pro akustickou a rockovou muziku/.
Z doby kdy jsem hrál na pady tady mám Alesis DM5,ale jsem línej furt přepojovat midi kabel,tak DM5 odpočívá a ten soft mi na kopák do toho bigbítu úplně stačí...
možná by stálo za to zkusit tohle http://www.kvraudio.com/get/975.html ,ale zkušenost bohužel nemám

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 01 led 2007 22:36

bledule: aptrigga jsem si koupil a bez nej uz si michani bubnu nedovedu predstavit ... genialni a zaroven jednoducha vec - i kdyz dlouhodobym pouzivanim uz jsem prisel asi na nejakych 5-6 vhodnych zlepseni, ktery by bylo asi dobry reportovat vyrobci ... pro zlepseni prace :-)

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 01 led 2007 23:38

jasne hlavne mi išlo okopak samozrejme dakujem za odpovede vysledok potom urcite zverejnim. :wink:

Odpovědět