jak funkcne propojit dve karty

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
venach
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2004 18:47

jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od venach » 11 srp 2009 10:17

Ahoj, chtel jsem se zeptat, jestli mi nekdo muzete poradit, jak najednou pouzivat dve zvukovky v Cubase. Mam E-MU 1820m a chtel bych k ni dokoupit dalsi 8mi vstupou kartu, ale nevim jak to vyresit s ovladacema a zapojenim do Cubase. Chtel jsem pouzit ASIO4ALL driver, ale nevim jestli je to ok?!?
Budu rad za jakoukoliv radu ci zkusenost, diky venach.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od mONOGRAm » 11 srp 2009 10:30

ak Ti ide len o rozsirenie INs/OUTs, tak sa porozhliadni po nejakom ADAT prevodniku, ADA8000 od behringera napr. tot nedavno sa valal na midi.cz jeden za solidnu cenu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2009 13:32

tak tak .. na tom EMU mas adat (8 kanalov IN/OUT) .. tie uz pouzivas ? ak nie , kup si prevodnik (najlacnejsia je uz spominana ADA) a nepotrebujes pouzivat ziaden ASIO4ALL ..

venach
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2004 18:47

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od venach » 12 srp 2009 07:20

Ok, diky za radu, zkusim nejaky prevodnik sehnat. Jen jsem se chtel pro jistotu zeptat - v internim routingu E-MU 1820 se mi k uz existujicim 8mi vstupum objevi dalsich 8 vstupu? (kazdy zvlast nastavitelny?)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od delay » 12 srp 2009 09:38

Jistě.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 12 srp 2009 09:59

Ja by som ešte k tej pôvodnej otázke... zaujímalo by ma či je možné v abletone používat 2 zvukovky ??
tiež mi ide o dalšie in/out, resp. hlavne o INs.
zvukovku mám M-audio FastTrack Pro, je tam S/PIDF in/out, ale to mi asi nepomôže ..?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od Pytkin » 12 srp 2009 10:17

venach : v mixeri si daj NEW .. a z presetov si vyber ALL INPUTS ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od kexik » 12 srp 2009 10:53

ReaktoplazmAR píše:Ja by som ešte k tej pôvodnej otázke... zaujímalo by ma či je možné v abletone používat 2 zvukovky ??
tiež mi ide o dalšie in/out, resp. hlavne o INs.
zvukovku mám M-audio FastTrack Pro, je tam S/PIDF in/out, ale to mi asi nepomôže ..?
nie, neda sa., spdif mozes pouzit na pridanie dalsich dvoch kanalov

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 12 srp 2009 10:59

kexik píše: spdif mozes pouzit na pridanie dalsich dvoch kanalov
krása:) aj mi poradíš ako? resp. čo k tomu potrebujem?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od kexik » 12 srp 2009 11:04

ReaktoplazmAR píše:
kexik píše: spdif mozes pouzit na pridanie dalsich dvoch kanalov
krása:) aj mi poradíš ako? resp. čo k tomu potrebujem?
no AD/DA prevodnik predsa... ak ti ide len o vstupy, posetri na nejaky kvalitnejsi preamp, ktory ma spdif, alebo moznost pridat spdif modul (to su dnes skoro vsetky)
alebo si kup prevodnik, najlacnejsi je asi behringer src2496
alebo si kup nejaky efekt s spdif IO, vsetky maju bypass a vtedy funguju vlastne ako prevodniky. najlacnejsie co je na trhu, je tc c-300, co je digitalny multiband kompresor. mam to a zvuk to ma dobry plus samotny kompresor sa hodi tiez. dalsia moznost su nejake lacnejsie reverbove krabice bud od lexiconu alebo od tc, tam tiez urcite vyuzijes okrem rozhrania aj tie efekty

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 12 srp 2009 11:19

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od kexik » 12 srp 2009 11:46

hned tu vedla predava greezmen novu c300 za 110, to je normalna cena... pripadne ak chces reverb ma tam m350 :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od kexik » 12 srp 2009 17:34

este som k tomu zabudol ale dodat dolezitu vec... ak vyuzijes spdif in, s najvacsou pravdepodobnostou budes musiet tym prevodnikom clockovat zvukovu kartu. co v praxi znamena, ze ak pouzijes trebars c-300, MUSIS tocit na 48kHz, C-300 inu nevie. inde to moze byt napevno 44.1 a podobne. nie je to nijaka katastrofa, 48 mi uplne vyhovuje, ale mal by si to vediet dopredu. src2496 a aj vacsina preampov vedia samplovacku nastavit lubovolne

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 12 srp 2009 19:45

schválne som to išiel zapnút, a až teraz som si všimol v nadstaveniach zvukovky nerozsvietenú položku- spidf stereo in, som to ale tĺk :oops:, prinajhoršom som mohol použit aj yamaha reciever čo tam mám teraz miesto zosilovača, skúšal som nejaké skladby hodit do 48kHz a okrem nižšej latencie som si žiadnej zmeny nevšimol, s tým TC c300 si mi dal dobrého chrobáka do hlavy :roll: , ty si si ho kúpil lebo to je dobrý kompresor alebo s ním robíš "nejaké tie svoje weird fígle" ?? je mi jasné že je to niekde inde ako free plug-in kompresory, ale je to dobrý kompresor ? využijem ho ?
to moje blúznenie je elektronika najhrubšieho zrna, nepoužívam žiadne prirodzené / akustické zvuky...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: jak funkcne propojit dve karty

Příspěvek od pavlii » 14 srp 2009 08:23

Oddělil jsem diskusi o TC c-300 sem. Mno - nějak jsem se s tím esteticky nepopral, ale to se časem spraví :lol:

P.

Odpovědět