Jak na midirecording v N2?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Logan
Příspěvky: 27
Registrován: 26 pro 2009 10:44

Jak na midirecording v N2?

Příspěvek od Logan » 26 pro 2009 11:35

Zdravím,
chtěl bych poprosit o radu, s živýma klávesama jsem se ještě nesetkal, vždycky jsem si midíky ťukal myší...

Jde zkrátka o to, jak se nastaví REC v N2, potom co vyženu signál z kláves přes MIDI OUT do zvukovky, kde to u MAYA44e zajištuje tzv. 'breakout cable'
Obrázek

Ve finále bych potřeboval, aby se to, co z kláves půjde natočilo jako midi, který pak přejedu třeba Reasonem...
Díky
■ HW: ESI MAYA44e, Tapco S5
■ SW: Nuendo 4.3, Battery, Guitar Rig 3, Amplitube 2/Metal, WaveLab 6, T-Racks 3 Deluxe
■ Projekty: http://bandzone.cz/torment

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Jak na midirecording v N2?

Příspěvek od peteness » 26 pro 2009 14:20

MIDI mas imho nejlepsi nahravat primo do Reasonu: Edit - Preferences - Page: Advanced control (jestli mas dobre nainstalovanou Mayu, melo by se tam objevit v nabidce Maya MIDI nebo tak neco. MIDI soubor pak muzes i vyexportovat ven: File - Export MIDI File

Uživatelský avatar
Logan
Příspěvky: 27
Registrován: 26 pro 2009 10:44

Re: Jak na midirecording v N2?

Příspěvek od Logan » 26 pro 2009 15:30

No jo, ale ta midilinka má být součástí normální zvukové skladby, kterou celou v Reasonu rozhodně dělat nechci a inkriminovaný klávesák navíc tvrdí, že to musí nahrávat do zbytku nástrojů, aby věděl, kde je...
Mě spíš jde o to, co dát v N2ce do inputu, protože to asi nevyleze z klasickýho vstupu...
■ HW: ESI MAYA44e, Tapco S5
■ SW: Nuendo 4.3, Battery, Guitar Rig 3, Amplitube 2/Metal, WaveLab 6, T-Racks 3 Deluxe
■ Projekty: http://bandzone.cz/torment

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak na midirecording v N2?

Příspěvek od pavlii » 27 pro 2009 22:40

2peteness: chlape - jsi tu docela matador, ale děláš naprostou začátečnickou chybu typu "hlavně napsat odpověď, ať mám o příspěvek víc" :lol: dotaz byl na N2, takže pokus o rozmělnění diskuse směrem k Reasonu je docela hloupý postup.... Sorry za upřímnost.

Téma přesunuto z "MIDI" sem, kde by mohlo být více na očích (žádost tazatele).

2Logan: odpověděl jsem na stínový dotaz na www.cubase.cz.

P.

Uživatelský avatar
Logan
Příspěvky: 27
Registrován: 26 pro 2009 10:44

Re: Jak na midirecording v N2?

Příspěvek od Logan » 28 pro 2009 11:05

Dík
■ HW: ESI MAYA44e, Tapco S5
■ SW: Nuendo 4.3, Battery, Guitar Rig 3, Amplitube 2/Metal, WaveLab 6, T-Racks 3 Deluxe
■ Projekty: http://bandzone.cz/torment

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Jak na midirecording v N2?

Příspěvek od peteness » 29 pro 2009 00:14

Sory :)

Odpovědět