Jak pohodlně stříhat víc stop součsně

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Jak pohodlně stříhat víc stop součsně

Příspěvek od Becherius » 17 srp 2007 15:04

Už dlouho se potýkám s problémem, že když nahraju současně víc stop, a chci je potom stříhat, že to musím dělat u každé stopy zvlášť. Příklad nahraju něco čtyřmi mikrofóny do 4 mono stop. Udělám ale víc záběrů, ze kterých to pak chci sestříhat. Chci aby když u jedné ze stop vyberu záběr 4 tak aby se přepnul i u ostatních, prostě aby se čtyři stopy chovali třeba tak jak se chová jedna stereostopa. Vím, že se dají slučovat jednotlivé objekty, ale já bych potřeboval, aby se sloučily automaticky samy hned po nahrání. Nenapadá vás něco?
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 srp 2007 15:45

Becherius: Jediné, co ti můžu poradit v cubase, tak je zonačení více stop a když použiješ střih tak se ti střihnou všechny najednou i zkracení + pohyb s nimi. Teprv teď jsem začal používat Folder Track tak možná ho vyzkoušet jestli s ním taky nejde nějak pracovat. Jediné co vím, že když rozkopíruju ten BAR folder tracku tak se mi okopci co je uvnitr takze kdyby se nak strihl tak jestli se strihnou stopy ?uvnitr? Vic me nenapada. Uvidime, jestli ma s timto nekdo na ezone zkusenosti.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 srp 2007 17:10

mohlo by stacit zgrupovat tie tracky dokopy ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 srp 2007 21:19

Tak kdyz to das do folderu v Cubase 4 tak zmenou hlavni stopy folder tracku (posun strih zkraceni apod.) se ti to same udela i se stopami, ktere tam mas vlozene, ted jsem to otestoval :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2007 01:39

len folder asi nemozes strihat . alebo hej ?skusil som to prave .. rovnako to striha aj folder aj grupu ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 24 srp 2007 17:17

OT/Reklamka: ... u Samplitude je na to klavesa T a na skladani zaberu Take Editor.

Nicmene i v CUbasce jde jich oznacit vic a strihnout ne ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 srp 2007 23:38

safa " jasnacka ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 25 srp 2007 00:05

oznacit vsechny CTRL-A a split in cursor ALT-X
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 28 zář 2007 16:23

mam nahrane bicie na 8 stuop, kazda cast pesnicky sa nahravala na niekolko krat. Editaciu by som si bez folder tracku a ctrl+g nevedel predstavit.

Odpovědět