Jak propijit PROTEUS X a CUBASE SX?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Jak propijit PROTEUS X a CUBASE SX?

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 10:38

Včera jsem si nainstaloval E-MU Proteus X LE. Pokud dobře chápu, měl by běžet pod Cubase jako VST Instrument. V menu Devices - VST Instrument [color=#]se mi však nezobrazila příslušná nabídka na Proteus. Ani jiným způsobem jsem nedokázal přijít na to, jak funkčně propojit. Nevím zda tento letmý popis stačí na to, aby jste mi mohli poradit?[/color] V manuálu Proteusu je vyobrazeno jen menu Devices - VST Instrument, kde je vyobrazen Proteus jako jedna z voleb, což já teda nemám :cry:
Cubase je SX 3.1.
Naposledy upravil(a) delay dne 18 kvě 2006 11:42, celkem upraveno 1 x.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 18 kvě 2006 10:57

Pri instalacii by sa ta malo pytat ci chces nainstalovat aj Stnadalone aj VSTi verziu..........ale ako pozeram ty pises o LE verzii toho softu......nieje to nahodou obmedzene len na standalone prevadzku?.......nic ine ma nenapada..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 11:13

Problém je, že tady vpráci nemám ten PDF soubor, kde to bylo popsaný. O standalone jsem tam četl, ale to asi není, protože ten PROTEUS X LE nemá spouštění soubor, je to jen sada ovladačů... Pokud je to Standalone, tak mi vysvětli, jak to zapnu?:-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 18 kvě 2006 11:23

Zkontroluj si, zdali se příslušné DLL nainstalovalo do sdíleného adresáře Steinberg\VST Plugins. Případně zjisti nejdřív, jestli ti Cubase tenhle synth zaregistrovala (Devices - Plug-in Information), měl by tam být uvedený. Pokud není a DLL synthu se ti na disku vyskytuje (někde), mohlo by i fungovat přidat do seznamu další sdílený adresář VST Plug-ins (v popsaném dialogu pomocí Add... tlačítka).

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 11:25

OK pavlii, zkusím to doma. Každopádně se tomu dnes budu věnovat více.
Vysvětlil by ještě někdo konkrétněji tu standalone verzi?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 18 kvě 2006 11:27

Nuz ja to nainstalovane nemam, ale viem, ze Proteus X je aj standalone aj VSTi.......v com spociva rozdiel LE verzie to netusim.....na nete sa o tom tiez nejako nerozpisuju.....viem len ze to je v baliku k nejakym ich HW produktom...este ma napada...skontroluj si do akej directory sa to nainstalovalo...... a ked to nieje standardne tam kde mas ostatne VSTi tak skontroluj ci mas tuto directory v Cubase nastavenu ako zdielany VST folder.....

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 18 kvě 2006 11:28

hmm pisem pisem a vidim ze Ti Pavlii medzitym odpovedal.......takze sorry

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 18 kvě 2006 11:29

2delay: Standalone obecně je, že to spustíš i samostatně bez hostitelské aplikace, čiže to má vlastní audio engine. Předpokládám ale, že to vyžaduje samozřejmě hlavní EXE soubor - jak jinak to taky spustit samo o sobě, že ;-) pokud tam je jen DLL nebo i další věci nespustitelné, nainstalovala se ti jen VSTi verze (takže forma plugin).

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 11:37

hubert:
OK, takže radíš v podstatě do co pavlii, takže to by mohl být problém.
Jinak já ten soft dostal ke zvukovce E-MU 1212m a chtěl jsem to teda vyzkoušet...a jak píšeš, na webu se o tom moc nedočtu. Ale tuším, že by mohl být problém v tom sdílení VST adresáře, nebo? vím, že něco se naistalovalo pod složku CREATIVE PROFESSIONAL, a přímo pod sloužku VST CUbase jsem nekoukal.

Díky chlapci. Pokud nezafunguje, tak zítra jsem tu zas :-).

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 11:39

pavlii:
Přesně to jsem si myslel, proto jsem také psal, že tam není exe soubor :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 kvě 2006 13:24

stiahni si vsthost.exe a v nom rovno otvor to .dll ak teda vies kde je

http://www.hermannseib.com/vsthost.htm

ak to pofici, mas len problem s cubase...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 13:33

kexik píše: ak to pofici, mas len problem s cubase...
:shock:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 kvě 2006 13:41

vsthost je proste okamzite spustitelny vst host, ktory vie otvorit a pouzit lubovolne vst .dll ulozene hocikde na disku
ak to pojde, mas problem s registraciou nastroja v cubase, ak to nepojde, tak to neni regulerne vst a mas problem s instalaciou alebo cim...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 kvě 2006 13:52

No ten Proteus X LE je legální soft dodávanýk k E-MU 1212m. Zkusím to dnes a zítra budu vědět víc. Díky.

Odpovědět