Jak se zbavit přepínání zvuků?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od rajs » 26 dub 2011 09:47

Přátelé, předmět je trochu zavádějící - uznávám. Byl bych vám moc vděčnej, kdybyste mi pomohli s jedním problémem. Dávám teď dohromady projekt na živou produkci. Většinu zvuků vyrábím pomocí VST plug-inů, ale jsou i takové, které musím tahat přímo z kláves. Řeším to jednoduše tak, že je připojím do volných linek na interface a routuju do místa, kam normálně hrají VSTčka. Nedokážu se ale zbavit jedné velice nepříjemné vlastnotsti. Protože využívám také zvuky z kláves, přepínání registrů na klávesách vyšle MIDI signál do Cubase a rozbije mi to celej projekt, protože plug-iny, které na to dokáží reagovat, mění zvuky. Čistě teoreticky by se mi hodil například nějaký filtr, kde bych mohl určit, které MIDI informace (adresy) zpracovávat a které ignorovat. Možná by se to dalo nějak pořešit i na klávesách, ale to by nebylo přesně to, co chci. Potřeboval bych to nějak (jakkoliv) vyřešit primárně v Cubase. Předem díky moc za odpovědi - opravdu mi tím dost pomůžete.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od pavlii » 26 dub 2011 10:02

Asi nejjednodušší by bylo filtrovat Program Change a Bank Select eventy.

P.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od rajs » 26 dub 2011 10:21

Ahoj pavlii, přiznám se, že s tímhle nemám vůbec zkušenosti. Mohl bys mi, prosím, jen napsat, do čeho v Cubase mám koukat a jak se do tý funkcionality dostat? Stačí jen cesta typu "file -> export -> blabla". Zbytek si rád dohledám na netu. Každopádně dík i tak. Až budu moct, projdu si to.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od MonkeyFighter » 26 dub 2011 10:49

podle pameti to je tusim file->preferences->midi tam jsou tusim dve stranky s nastavenim midi a je tam i midifilter tam odskrtnes jaky eventy chces filtrovat

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od pavlii » 26 dub 2011 10:50

Tak tak. Dříve to bylo v Devices > MIDI > FIltering, ale již nějakou dobu je to v Preferences.

P.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od rajs » 27 dub 2011 21:28

Pánové, píšu až teď, protože jsem se k tomu včera absolutně nedostal. A píšu hlavně proto, abych vám oběma poděkoval za radu, která byla naprosto přesná a jasná. Až mě překvapilo, že jsem skutečně díky vám našel přesně to, co jsem hledal. Ještě jednou díky moc a přeju mnoho inspirace! ;-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od pavlii » 27 dub 2011 23:14

No občas se tu snažíme poradit jaksi...ehm...efektivně ;-)

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od Tudy » 28 dub 2011 07:21

pavlii píše:No občas se tu snažíme poradit jaksi...ehm...efektivně ;-)

P.
Na první pohled to vypadá, že to tu funguje jak na Neviditelné Univerzitě :)



Bertráááme vítej!!! :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od rajs » 28 dub 2011 08:37

Nazdááár Tudy, ty jeden domácí staviteli geniálních syntezátorů!! Ty též tady?! :-) Pánové ale je tu další level mého problému. Už to není takovej průšvih, ale včera se mi stalo, že mi naopak všechny instrumenty změnily panoramu. Pravděpodobně kvůli tomu, že jsem vypnul a zapnul klávesy. Způsobuje to položka v MIDI filteringu "controler", kterou jsem tedy vypnul. Ale žel, vypíná to i modulaci. Nevíte, zda se dá povolit jen modulace, případně zda je někde podrobnější nastavení MIDI filtru? Ne, že by to byl takovej problém - stačí nedělat kraviny - ale i tak by mě to zajímalo a myslím, že to s tématem stále souvisí. Hřeju hezkej den! :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od pavlii » 28 dub 2011 13:26

No však v tom dialogu můžeš nastavit jaké kontrolery filtrovat/nefiltrovat; čili nezaškrtneš globání políčko "Controllers", ale v tom pravém dolním okénku vyplníš ta čísla kontrolerů, která chceš filtrovat... Pokud tam tedy nebude CC 3 (Modulation), tak ta filtrovaná nebude.

P.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od rajs » 30 dub 2011 19:07

Vždyť já jsem slepej jak patrona! To byl zbytečnej dotaz, omlouvám se. Je zvláštní, že se zaškrtává to, co nechceš propouštět. Myslím, že logicky by to mělo bejt naopak. Tahle otočená logika je podle mě trochu matoucí, ale hlavně, že to šlape, jak má. :-) Ještě jednou díky.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od Tudy » 01 kvě 2011 16:32

Ne ne, je to filtr, takže se zaškrtává právě to, co má zadržet. Za normálních okolností projde všechno.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Jak se zbavit přepínání zvuků?

Příspěvek od rajs » 02 kvě 2011 09:10

No, hlavně, že to fachá! :-)

Odpovědět