Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekty?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekty?

Příspěvek od Nikolas.B » 02 dub 2015 19:27

Zdravím přátelé.
Mam vytvořený projekt ve kterém mám přes F11 (vst instrumenty) vložený NI Kontakt 5 a v něm VST instrument bicích Steven Slate.
Z Kontakt 5 mám vytvořené výstupy na jednotlivé bubny, činely atd. Na každou stopu (buben,činel) mám zavěšený plugin (compressor atd).
Jde nějakým způsobem uložit preset všech těhlech stop s efekty abych ho mohl v dalším projektu jen načíst, a rovnou se mi do jednotlivých stop načtou pluginy? Zkopíroval jsem si tento projekt 10x na 10 skladeb. Ale nyní používám jiné VST pluginy a nechce se mi v každém projektu ručně načítat nové compressory, eq atd.. Existuje teda řešení, které mi ulehčí práci? Poraďte :wink:

Obrázek
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od rastika » 02 dub 2015 19:53

citujem:

export selected tracks, vytvori to jen .xml soubor s metadaty ohledne tracku, eventech na nem a pluginech na insertech. muzes tohle potom zase pomoci 'import track archive' vlozit do jineho projektu, aniz bys cekal na exporty. takto nestaci?

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od Nikolas.B » 02 dub 2015 19:59

Teď jsem to zkusil a: The selected track types can not be exportet. Takže mi asi nedovolý tyhle MIDI výstupy vyexportovat. Vypadalo to nadějne. Toto bude sloužit nejspíš jen u klasických audio stop.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.


Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od dJR » 02 dub 2015 21:49

Ideální by bylo, kdyby v Cubase byla funce Save/Load Folder Track Preset.

Také mám v Kontaktu Studio Drummer a také mám Folder s jednotlivými tracky pro jednotlivé výstupy bicí soupravy a vím přesně, o čem mluvíš.

Já si to prostě zatím ukládám jako Project Template.

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od Nikolas.B » 02 dub 2015 22:30

Přesně takhle to dělám taky. Jen když nastane změna která se týká všech bicích na celém albu, tak přijde další práce navíc a proto hledám takovýhle řešení..
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 dub 2015 03:13

od c7.5 lze pouzit instrument track s multi-outy a ulozit to konecne jako trackpreset.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od markuc » 03 dub 2015 17:58

Tohle jsem řešil na fóru Steinberga v době, kdy jsem ještě vlastnil Cubase 7 - nelze.

Je třeba zavčas přejít k Reaperu, tam je tohle jednoduchý, do track template lze uložit i více stop a uloží se prostě ty stopy, který jsou označený a to včetně všech FX nebo v případě např. sampleru včetně multiple audio outů. :D

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od dJR » 03 dub 2015 20:18

Já si mylsím, že se toho v Cubase 8.5 dočkáme... Z hlediska implementace to nemůže být nic složitýho, prostě v kontextovém menu u Folder Tracku přibude Save as/Load Folder Preset. Jen nechápu, že to tam není už dávno...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od markuc » 03 dub 2015 20:52

To nechápalo na tom jejich fóru víc lidí ... asi se dočkáme, jde o to, ve které verzi :D

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Jak uložit preset pro skupinu stop ve kterých jsou efekt

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 dub 2015 21:57

ted jsem to overil, funguje to...

add intrument track, treba kontakt, aktivuju vsechny outy, zavesim na ne ruzny pluginy, save track preset. track smazu, vyvolam, otevre se kontakt a k nemu 45 vystupnich sbernic, s insertama (c7.5.4).

Odpovědět