Kategorizace VST

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Niro
Příspěvky: 28
Registrován: 18 říj 2011 14:22

Kategorizace VST

Příspěvek od Niro » 30 črc 2012 00:50

Dobrý den,
prohledal jsem celý audiozone a půl dne googlil, ale zaboha nemohu najít postup pro řazení pluginů do kategorií.
Jediné co se mi podařilo najít je zmínka o Hex-Editoru a Plugin Manageru, ani jedno se mi bohužel nedaří zrealizovat.
Nevěděl by někdo co s tím?
Předem děkuji za odpověd.

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od matucha » 30 črc 2012 01:26

Je to dementni, ale nepodarilo se mi prebit/rozbit tu danou strukturu, co steinberg vytvoril. Ale co dobre funguje je se do ni zapojit. Vytvoril jsem si v plugin folderu (fyzicky na disku) adresare, ktery se jmenujou "delay" "dynamics" "eq" "reverb" a presouvam si do nich jednotlivy dll i treba z predem danejch firemnich slozek. Jinak by v tom byl strasnej bugr.

Uživatelský avatar
Niro
Příspěvky: 28
Registrován: 18 říj 2011 14:22

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od Niro » 30 črc 2012 01:49

Tento postup je řešení pouze pro některé pluginy, jiné potřebují pro chod další složky, třeba s grafikou. Za předpokladu že mám například soubor "a.dll", který potřebuje složku "skin", ve které je soubor "button.png" a soubor "b.dll" také se složkou "skin" a souborem "button.png" tak pokud bych je oba přesunul do složky EQ tak dojde ke sloučení obou složek "skin" a tedy i souborů "button.png", což je docela nežádoucí chování, abych v jednom pluginu měl grafiku druhého pluginu.

Nicméně v Devices -> Plug-in Information je kolonka Category, pro kterou nové pluginy nabývají hodnoty Fx. Teoreticky, pokud by došlo ke změně této hodnoty, měl by se plugin zařadit do požadované kategorie. V Start -> Steinberg Cubase -> Cubase Application Data Folder jsou soubory Vst2xBlacklist, Vst2xPlugins a VstPlugInfo, ve kterých jsou nějaké informace ve formátu XML, konkrétně i hodnoty Category, ale zatím jsem nenašel odvahu s tím experimentovat.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 črc 2012 02:45

jestli mas na mysli vst3 pluginy, tam editace .xml nepomuze; tam jsou jen vst 2.x pluginy. jinak editovat ruzny .xml jsem zvyklej, neni se ceho bat, udelej si pripadne zalozni kopie.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 črc 2012 02:48

[ pokud jde o 2.x pluginy, ktery se radi dle vyrobce, a ne podle kategorie, prepina se v preferences > vst > plug-ins > 'sort by vendor' (nebo tak nejak) ]

Uživatelský avatar
Niro
Příspěvky: 28
Registrován: 18 říj 2011 14:22

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od Niro » 30 črc 2012 03:13

Jde o vst2 pluginy a spíše mi jde o to si je řadit podle sebe, udělat si vlastní složku a do ní rozřadit i ty co už jsou zařazený pod EQ například.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2012 09:09

Niro píše:Tento postup je řešení pouze pro některé pluginy, jiné potřebují pro chod další složky, třeba s grafikou. Za předpokladu že mám například soubor "a.dll", který potřebuje složku "skin", ve které je soubor "button.png" a soubor "b.dll" také se složkou "skin" a souborem "button.png" tak pokud bych je oba přesunul do složky EQ tak dojde ke sloučení obou složek "skin" a tedy i souborů "button.png", což je docela nežádoucí chování, abych v jednom pluginu měl grafiku druhého pluginu.
no ale aj vo VST foldri sa ti pri a.dll a b.dll pobiju tie foldre skin .. je jedno di su v roote , alebo ich das do foldra EQ ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Kategorizace VST

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 črc 2012 16:04

Niro píše:Jde o vst2 pluginy a spíše mi jde o to si je řadit podle sebe, udělat si vlastní složku a do ní rozřadit i ty co už jsou zařazený pod EQ například.
no tak pokud v preferences > vst > plug-ins nemas oznaceny checkbox 'sort by vendor', zobrazi se ti vst2 pluginy jako kopie adresarovy struktury uvnitr slozky se vsemi [vst 2.x] pluginy. tam by nemel byt problem (narozdil od tech vst3 pluginu, ktere maji meta oznaceni kategorie zapsane primo v sobe a nekdo se to nekdo snazil obejit hex-editaci samotnyho pluginu, ale to chapu jako hodne velky provizorium). ve vzacnym pripade, ktery popisujes, kdy dva pluginy potrebuji pro chod shodne oznacene podslozky se shodne pojmenovanymi soubory, jednoduse pro jeden z takovych pluginu vytvor dalsi podadresar. verim, ze takovych pripadu bude opravdu minimum; mam desitky a desitky pluginu, radim si je podle svyho, s timhle problemem jsem se nesetkal.

Odpovědět