Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 15:19

Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Atoss » 25 dub 2011 21:30

Ahoj,
chtěl bych se zeptat na 1 věc ohledně Kontaktu 4. Teprve teď ho začínám víc používat, tak to bude možná prozaická otázka :D .

Vytvořím si Instrument stopu, jako VSTi zvolím Kontakt 4, do něj si načtu více nki nástrojů...chtěl bych, aby vždy hrál jen jeden z těchto nástrojů. Jde pak nějak přepínat, který z těch nástrojů mi bude zrovna hrát? Ty nástroje mohou být např. různé artikulace kytary, bass kytary apod...

Atoss

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Amorph » 25 dub 2011 21:39

Ja bych doporucoval nevytvaret instrument stopu, ale klasicky nahrat VSTi a k nemu vytvorit vic MIDI stop pro ruzne kanaly - nastroje.

Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 15:19

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Atoss » 25 dub 2011 21:55

OK, to je taky možnost, ale přece jenom bych byl možná radši, kdybych to pro přehlednost měl všechno v 1 stopě. Když budu mít třeba 10 různých artikulací, tak by to znamenalo mít 10 MIDI stop, což by v projekt celkem znepřehlednilo.
Jde to teoreticky nějakým "Program Change" nebo něčím podobným v jedné stopě přepínat?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od pavlii » 25 dub 2011 23:17

Pokud se nepletu, tak nejde. Jestli mi něco neuniká v nových verzí Cubase, tak princip zůstává stejný a Amorph má pravdu. IMHO je 10 MIDI stop podstatně přehlednějších než zmatek v MIDI datech pro více kanálů v jedné MIDI stopě 8)

Ale pokud lze pracovat s kanálem "ANY", jako to bývalo ve starších verzích Cubase, tak to jde, ale musíš to udělat stejně tak, jak píše Amorph (MIDI stopa + VSTi). MIDI kanál pak nastavíš na "ANY" a ten pak může obsahovat MIDI eventy pro všech 16 kanálů. A je to jedna MIDI stopa.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 dub 2011 00:15

nejjednodussi je vytvorit vic MIDI partu, ty potom v aranzi vsechny oznacit a dvojkliknout na ne. potom se ti zobrazi v jednom okne noty ze vsech zvolenych partu. nasledne si muzes nechat v zajmu prehlednosti noty z kazdyho jednoho partu zobrazit jinou barvou. takhle aranzuju smycce: mam v jednom okne zobrazeny treba 4 ruzny MIDI party (1. housle - 2. housle - violy - celli), kazdej part ma noty svoji barvy, ale vidis je pohromade a vidis, jak vest hlasy.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Bedobus » 26 dub 2011 00:37

instrument track ma iba jeden midi vystupny kanal. T.j. mozes ovladat iba jeden nastroj, teda teoreticky aj viac v multitimbralnom nastroji ako je kontakt, ked im pridelis rovnaky midi vstup, ako vystup z midi stopy. Neviem vsak aky by to malo vyznam. Iba keby si chcel, aby vsetky nastroje hrali rovnake noty.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Pytkin » 26 dub 2011 00:55

ale ved uz sa tu pisalo , ze staci dat ako kanal ANY a pouziju sa midi kanaly z eventov ..

Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 15:19

Re: Kontakt 4 - více nástrojů použitých v 1 stopě

Příspěvek od Atoss » 26 dub 2011 21:03

Na Youtube jsem ještě našel nějaké video, kde kolega přepíná zvuky pomocí Program Change. Je to ale asi ve Španělštině, tak tomu nerozumím.
Můžete mi někdo pomoci s vysvětlením, jak to dělá?
http://www.youtube.com/watch?v=V2svlnYxRKw

Odpovědět