Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4
Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4
Tak jsem se konečeně pořádně dostal k naučení se s omegou. Když už mám čas tak jsem ji vytáhl a zaboha nemůžu nic nahrát. Prostě mám strčenej zdroj signálu v díře "instrument" na předním panelu nebo ted tam mám normálně daný mic(samozdřejmě v díře pro mic). Ovšem Cubase nenahrává... Určitě je problém v nastavení Cubase.Už jsi válčím docela dlouho a stále nic. Předtím jsem měl Lexicon Alpha a vše bylo OK. Koupil jsem si omegu kvůli více vstupům a phantomovému napájení. Ale zatím mi to nefunguje. Když k tomu přiloží verzi Cubase tak bych čekal, že to normálně bude fungovat, ale ono ee.Věřím tomu, že to půjde akorát nevím kde je chyba.
Nastavení jsem provedl podle tohoto manuálu:
http://www.lexiconpro.com/Product_Downl ... 0233VE.pdf
A když dám nahrávat tak se mi nic nenahrává a vypadá to takto:
A ta stopa co se tam zobrazuje tak když dám stop nahrávání tak zmizí...
Jinak jestli se to tu už někde řešilo tak se omlouvám, ale zkoušel jsem hledat a nic.
Nastavení jsem provedl podle tohoto manuálu:
http://www.lexiconpro.com/Product_Downl ... 0233VE.pdf
A když dám nahrávat tak se mi nic nenahrává a vypadá to takto:
A ta stopa co se tam zobrazuje tak když dám stop nahrávání tak zmizí...
Jinak jestli se to tu už někde řešilo tak se omlouvám, ale zkoušel jsem hledat a nic.
- Přílohy
-
- Jens Ludwig
Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4
a máš na Omeze správně přiřazený vstupy???
tzn. na tej pixle se přepíná kterej vstup chceš poslat do jaký stopy do počitače - vždycky jak máš Gainy pro vstupy, tak mezi tim se to řeší těma čudlikama
tzn. na tej pixle se přepíná kterej vstup chceš poslat do jaký stopy do počitače - vždycky jak máš Gainy pro vstupy, tak mezi tim se to řeší těma čudlikama
jj myslím si , že jo. Mám to přepnutý na USB assign 1-2. což by měla být cesta pro MIC1 co jsem tak pochopil z manuálu. V Cubase jsem vybral levý kanál ze vstupu Stereo IN, který je pro vstupy 1-2,
Dám sem ještě jednu fotku. Vždycky když se překliknu z cubase do jiného programu nebo na plochu a pak se vrátím tak mi to napíše tuto hlášku:
The Asio driver Omega asio could not be started. Nebo tak nějak. Viz obr.
Bych to viděl tak že problém bude tam. Ovšem jak ho odstranit....
The Asio driver Omega asio could not be started. Nebo tak nějak. Viz obr.
Bych to viděl tak že problém bude tam. Ovšem jak ho odstranit....
- Přílohy
-
Tak už jsem na to přišel. Ta hláška byla způsobená tím, že jsem měl v DEVICE SETUP->VTS Audio System zaškrtnuto "Release driver when applications background" Nebo tak něco. Pak jsem dal reset, který je ve stejným okně a už mi to konečně funguje. Tak jenom kdyby se někomu dělo něco podobnýho tak už ví jak na to.
Viz stejný topic na hudebniforum.cz - toto NENÍ řešení problému; leda by Lexikoni zku**ili ovladač IMHO.
P.
P.
tak ale je prvda , ze releasovat driver , ked je cubase na pozadi , je chujovina ..
No já se s Cubase a omegou teprve učím. Takže je možný, že jsem to zaškrtnul omylem. Aniž bych si toho nějak všiml. Ale rozhodně je ta hláška divná.Zatím se zdá, že mi to funguje, ovšem se trochu bojím toho, že až pojedeme s kapelou na soustředění (jeden týden trvající naložení a zakonzervování se v muzice
)tak aby mi to za dva dny nezačalo zase blbnout.

Ivan : defaultne to je tusim zaskrtnute mam pocit .. osobne to vzdy po instalacii vypinam ..
Hahoj.
Tak jsem si ten Lexicon Omega taky pořídil.Vypadá to pěkně,ale.Latencí pod 10ms se nedostanu to už nehraje a to by mě ani tak nemrzelo jako to že tak zhruba po 5ti minutách musím znova naject Guitar rig ba i Cubase protože se mě stratí vstupní signál.Jelikož je tejden stará půjde zpět do obchodu a vyzkouším Emu 0404.Nebo?
A pozor už jsem zjistil čím to. No je to v ovladačích oproti OS. Např.Ve Win Vista SP1 a to jede i na 5ms.V XP to nejde zkoušeno na HOME i PRO ba i čerstvé instalace.Ale ty Visty zase mají jiný muhy.
Tak jsem si ten Lexicon Omega taky pořídil.Vypadá to pěkně,ale.Latencí pod 10ms se nedostanu to už nehraje a to by mě ani tak nemrzelo jako to že tak zhruba po 5ti minutách musím znova naject Guitar rig ba i Cubase protože se mě stratí vstupní signál.Jelikož je tejden stará půjde zpět do obchodu a vyzkouším Emu 0404.Nebo?
A pozor už jsem zjistil čím to. No je to v ovladačích oproti OS. Např.Ve Win Vista SP1 a to jede i na 5ms.V XP to nejde zkoušeno na HOME i PRO ba i čerstvé instalace.Ale ty Visty zase mají jiný muhy.