Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Ivan86 » 30 kvě 2009 14:17

Tak jsem se konečeně pořádně dostal k naučení se s omegou. Když už mám čas tak jsem ji vytáhl a zaboha nemůžu nic nahrát. Prostě mám strčenej zdroj signálu v díře "instrument" na předním panelu nebo ted tam mám normálně daný mic(samozdřejmě v díře pro mic). Ovšem Cubase nenahrává... Určitě je problém v nastavení Cubase.Už jsi válčím docela dlouho a stále nic. Předtím jsem měl Lexicon Alpha a vše bylo OK. Koupil jsem si omegu kvůli více vstupům a phantomovému napájení. Ale zatím mi to nefunguje. Když k tomu přiloží verzi Cubase tak bych čekal, že to normálně bude fungovat, ale ono ee.Věřím tomu, že to půjde akorát nevím kde je chyba.

Nastavení jsem provedl podle tohoto manuálu:

http://www.lexiconpro.com/Product_Downl ... 0233VE.pdf

A když dám nahrávat tak se mi nic nenahrává a vypadá to takto:
A ta stopa co se tam zobrazuje tak když dám stop nahrávání tak zmizí...

Jinak jestli se to tu už někde řešilo tak se omlouvám, ale zkoušel jsem hledat a nic.
Přílohy
omega1.jpg
omega1.jpg (51.39 KiB) Zobrazeno 1280 x

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Jens Ludwig » 30 kvě 2009 14:36

a máš na Omeze správně přiřazený vstupy???

tzn. na tej pixle se přepíná kterej vstup chceš poslat do jaký stopy do počitače - vždycky jak máš Gainy pro vstupy, tak mezi tim se to řeší těma čudlikama

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Ivan86 » 30 kvě 2009 14:37

jj myslím si , že jo. Mám to přepnutý na USB assign 1-2. což by měla být cesta pro MIC1 co jsem tak pochopil z manuálu. V Cubase jsem vybral levý kanál ze vstupu Stereo IN, který je pro vstupy 1-2,

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Ivan86 » 31 kvě 2009 17:08

Dám sem ještě jednu fotku. Vždycky když se překliknu z cubase do jiného programu nebo na plochu a pak se vrátím tak mi to napíše tuto hlášku:

The Asio driver Omega asio could not be started. Nebo tak nějak. Viz obr.
Bych to viděl tak že problém bude tam. Ovšem jak ho odstranit....
Přílohy
asio.JPG
asio.JPG (49.31 KiB) Zobrazeno 1221 x

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Ivan86 » 31 kvě 2009 18:16

Tak už jsem na to přišel. Ta hláška byla způsobená tím, že jsem měl v DEVICE SETUP->VTS Audio System zaškrtnuto "Release driver when applications background" Nebo tak něco. Pak jsem dal reset, který je ve stejným okně a už mi to konečně funguje. Tak jenom kdyby se někomu dělo něco podobnýho tak už ví jak na to.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od pavlii » 31 kvě 2009 21:26

Viz stejný topic na hudebniforum.cz - toto NENÍ řešení problému; leda by Lexikoni zku**ili ovladač IMHO.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Pytkin » 31 kvě 2009 22:28

tak ale je prvda , ze releasovat driver , ked je cubase na pozadi , je chujovina ..

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Ivan86 » 01 čer 2009 08:33

No já se s Cubase a omegou teprve učím. Takže je možný, že jsem to zaškrtnul omylem. Aniž bych si toho nějak všiml. Ale rozhodně je ta hláška divná.Zatím se zdá, že mi to funguje, ovšem se trochu bojím toho, že až pojedeme s kapelou na soustředění (jeden týden trvající naložení a zakonzervování se v muzice :D )tak aby mi to za dva dny nezačalo zase blbnout.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od Pytkin » 01 čer 2009 09:07

Ivan : defaultne to je tusim zaskrtnute mam pocit .. osobne to vzdy po instalacii vypinam ..

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Lexicon Omega-nejde nahravani v Cubase LE4

Příspěvek od mkdaw » 15 srp 2009 12:28

Hahoj.
Tak jsem si ten Lexicon Omega taky pořídil.Vypadá to pěkně,ale.Latencí pod 10ms se nedostanu to už nehraje a to by mě ani tak nemrzelo jako to že tak zhruba po 5ti minutách musím znova naject Guitar rig ba i Cubase protože se mě stratí vstupní signál.Jelikož je tejden stará půjde zpět do obchodu a vyzkouším Emu 0404.Nebo?

A pozor už jsem zjistil čím to. No je to v ovladačích oproti OS. Např.Ve Win Vista SP1 a to jede i na 5ms.V XP to nejde zkoušeno na HOME i PRO ba i čerstvé instalace.Ale ty Visty zase mají jiný muhy.

Odpovědět