Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Ricci07 » 06 pro 2011 01:18

Zdravím,
mám začátečnický dotaz: v projektu v Cubase 5 mám midi a audio stopy. Nyní jsem připojil kontroléry Mackie MCU (přes USB základní kontroler a k němu přes MIDI extender), přidal je oba v Device setupu, ale nemůžu přijít na to, jak různým stopám v projektu "nařídit", aby je ovládal ten který kontroler a na něm ta která pozice. Oba kontrolery jsem zresetoval do továrního nastavení. Přitom když otevřu jiné (ukázkové) projekty stažené z NETu, některé stopy se při načtení projektu samy spárují s "šavlemi" a knoby na kontroleru a příslušné indikátory na kontrolerech se samy rozsvítí (ty stopy,které to mají v konfiguraci nastavené), jiné ne... a vše funguje jak má. Hledám v dokumentaci (k různým verzím Cubase i MCU), ale onen krok, kde a jak přiřadím stopu kontroleru na konkrétní pozici nemůžu nikde najít. Poradíte mi někdo, jak se to dělá? Moc díky... R.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2011 08:02

No ved fixne to nepriradujes.. Mas tam tlacitka, ktorymi sa prepinas v ramci mixu d lava/prava po jednom alebo po osmich

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Ricci07 » 06 pro 2011 09:37

No, to jsem zkoušel a dočetl se to i v manuálu, ale ať klikám na co chci, nic nikde nereaguje, ani na MCU ani v Cubase se nic nezmění...

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Ricci07 » 06 pro 2011 10:44

Našel jsem na NETu 2 tutorial projekty do CUBASE, mají v podstatě stejný obsah (mix 10 audio a MIDI stop) a liší se jen tím, že v jednom projektu je z 10 stop jedna ovládaná kontrolérem, ve druhém 2 stopy ze stejných 10, když projekt načtu, automaticky se na kontroleru stopy rozsvítí... To znamená, že informace o přiřazení konkrétních stop ke konkrétním pozicím v kontroleru v sobě nese samotný projekt a ne globální nastavení v CUBASE či v samotném kontroleru. Nikde nemůžu v konfiguraci/editaci stop najít, kde nastaví, že tuhle stopu bude ovládat kontrolér na pozici XY. K projektům není bohužel žádné povídání s vysvětlením...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2011 14:21

neviem .. ja som skusal len zariadenie kompatibilne s mackie control protocol (co je aj MCU) .. a proste v Device Setup si nahodis driver Mackie Control .. nastavis midi porty .. a vsetko frci na prvu supu ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od hubert » 06 pro 2011 14:35

Neviem...nechcel by som sem vniest chaos, ale podla toho popisu ako sa chovali tie tutorial projekty mi to pripada ze to nebolo v mode Mackie ale Generic Remote. Tam si vytvara uzivatel sam mapu kontrolerov a teda si moze roznym sposobom nadefinovat ktory kontroler bude ovladat aky parameter a na akej stope....co v mackie mode nejde...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2011 14:40

jo nieco na tom je .. lebo jak raz nahodis Mackir Control modul , tak to proste ide vo vsetkych projektor .. nic sa nikde nenastavuje .. ono sa ani NEDA nastavit .. v Module len nasmerujes porty do hardwaru .. a uz to frci ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od pavlii » 06 pro 2011 14:56

Jo - ale Generic Remote se neukládás projektem; čili pokud tam jsou dvě různá nastavení, tak není možné, aby se po nahrání toho druhého projektu přenastavil i Generic Remote profil. Ale fakt je ten, že z výše uvedeného dotazu toto až tak nevyplývá...je tam jen zmínka o "rozsvícení".

P.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od hubert » 06 pro 2011 22:28

To predpokladam bude len aktivny select niektorej stopy v case ulozenia projektu.ked sa takyto projekt znovu otvori, tak sa vyselektuje aj posledna vybrana stopa rovnako aj aktivuje rec atd.... co sa samozrejme na zlinkovanom kontrolery prejavi rozsvietenim patricnych LED atd...

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: Linkování MIDI a audio stop na kontroler MCU Mackie

Příspěvek od Ricci07 » 07 pro 2011 00:16

Už jsem to vyřešil, stačilo odinstalovat a nainstalovat kontroléry ve správném pořadí a po jednom je rozchodit... a jeden z nich přepnout do módu MACKIE CONTROL (byl nastavený na HU emulaci). Kontroléry jsem pořídil z různých zdrojů z druhé ruky... Díky za příspěvky... a reakce.

Odpovědět