M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od scott030 » 11 črc 2013 16:04

Ahoj,

Prednedavnom som si zaobstaral M-Audio Oxygen 25 aby som mal vzdy pri sebe aj klavesy k notebooku. Ako MIDI laik som zacal studovat skromny slovensky navod ktory bol dostupny ale je mi tam vela veci nejasnych. Stiahol som si zo stranok M-Audio software Enigma, ale neviem ho nijak integrovat do Nuenda (je tam XML subor pre Cubase a aj ked si dam importovat MIDI zariadenie, a najde mi tento subor, nic sa nedeje, nevsimol som si ziadnu zmenu). Druha vec (zial nie posledna) ktoru neviem rozchodit su MMC prikazy. Naprogramujem si ich podla MIDI MMC tabulky danym tlacitkam a nic. Program nereaguje na tieto povely. Vlastne ani neviem ci by mal na to reagovat. Ako vlastne zistim ci je program kompatibilny s GM a s ostatnymi MIDI povelmi? A podobne je to aj s VST nastrojmi (napr. Nexus). Mate niekto skusenosti s podobnou zostavou? Vopred dakujem vsetkym za vseky uzitocne prispevky :)

PS: este jeden dotaz. je mozne ze Nuendo spolu s VST abnormalne zatazuju procesor? v notebooku mam procesor Intel i5 2,53Ghz, 4GB RAM a k tomu pouzivam externu zvukovu kartu M-Audio Transit na ktorej vsak musim nastavit hodnotu latencie az na 1024 pretoze pri nizsich mi pri hrani niekedy zacne komplet projekt chrcat aj ked podla ukazovatela vyuzitia CPU v Nuende procesor nie je vytazeny az po cervenu hranicu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od Pytkin » 11 črc 2013 16:29

no ked chces ovladat jedno zariadenie druhym , tak musis nastavit obidve , aby na seba reagovali .. cize ak nastavis nejake MMC prikazey v OXYGEN , tak musis povedat aj nuendu aby na ne reagoval .. nie som si isty , ci to vie .. musis pozriet v nuende , ci reaguje na MMC , pripadne to zapnut ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od scott030 » 15 črc 2013 08:27

skusal som sa na to pozriet a nieco som aj nasiel, teda MMC v Nuendu, ale zial nejako som to nerozchodil. najlahsiu cast zvladnem (priradenie prikazov MIDI klavesam),v otvorenom projekte aj vidno ze sa mi prikazy prenasaju (neviem ci by sa to malo zjavit pri vsetkych kanaloch, ale ked stlacim napr. PLAY tak vidim ze mi pri jednom kanali program zareaguje, pri ostatnych nie) no nespusti sa mi prehravanie alebo ina naprogramovana funkcia. co vsetko tam treba mat zpanute,nastavene aby program reagoval na MMC?

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od scott030 » 04 srp 2013 19:43

pripajam MMC tabulku
MMC tabulka v Nuende.png
MMC tabulka v Nuende.png (278.41 KiB) Zobrazeno 841 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2013 21:02

ked sa divam na tu tabulku , tak by to teoreticky mohlo fungovat .. ale fakt netusim , ci nuendo vie fungovat ako MMC slave .. skus pripadne na transport bare stlacit tlacitko ONLINE ..

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od Palio-boss » 05 srp 2013 01:38

Oxygen 25 by sice mal vediet MMC, zial musis k tomu myslim nainstalovat "driver" pre cubase/nuendo. Paradoxne je, ze je to tak vymakane naprogramovane, ze po nainstalovani ti sice budu fungovat ovladacie prvky (knoby, tlacitka) no nefunguje klaviatura, takze je to nepouzitelne :D
Takze chod pekne do Devices, stlac hore vlavo +, pridat Generic Remote, in a out nastav oxygen 25 a potom daj import XML a vloz toto (mam to vytvorene a funguje to na kjubejse, nemal by byt dovod preco by to neslo na nuende)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/454 ... %20map.xml

Na oxygene nastav program na 10. budu fungovat transport tlacitka a pri midi learn aj ovladanie parametrov vo VSTckach.

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od scott030 » 14 srp 2013 17:08

ten odkaz co si mi tu nechal zial nefunguje (ked nanho priamo kliknem tak mi napise "Tento súbor XML nemá priradené žiadne informácie o štýle. Nižšie je zobrazený strom dokumentu." a ked ho skopirujem a tak skusim otvorit tak mi zas oznami Error 404, strana sa neda najst), alebo robim nieco zle. no nieco podobne som si stiahol priamo zo stranok vyrobcu pre program enigma to mi islo aj priradit ale este stale nic neviem rozbehat aj ked som prepol na program 10. ten midi learn kde mam zapnut? priamo tam kde som si pridaval aj Generic Remote?

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od Palio-boss » 16 srp 2013 12:43

Zabudol som ze prehliadace otvaraju XML. treba dat bud ulozit ako, alebo stiahnut spakovany subor:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/454 ... %20map.rar
rozbalit a xml importnut

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od scott030 » 26 srp 2013 08:48

Palio-boss importoval som ten XML subor co si mi poslal a na rozdiel od toho od Enigmy tvoj skvele funguje. Dakujem. Vies mi vsak poradit, alebo viete niekto, ci sa na zaklade tychto tabuliek daju preprogramovat tlacidla ak by som tam chcel napr. ine funkcie (tlacidlo STOP nie je priradene a na tom som to skusal len som nepochodil), alebo treba napisat novy XML subor? Co znamenaju tie hodnoty v kolonke adress a odkial sa daju zistit? Preco vsetko bezi na kanali 16? A co znamena ta kolonka flags? Okienko pod tym ma aku funkciu? Co sa tam da menit, priradovat a pod? Prikladam este dva obrazky ako to vyzera ked tam mam natiahnuty subor od Palio-bossa a ked tam je subor od Enigmy. Ak mi s tym viete poradit bol by som rad. Nech nikoho nemyli ze pri MIDI IN a OUT je pisane not connected. Jednoducho som na notebook nemal pripojeny Oxygen :)
Generic Remote od Palio-boss.png
XML od Palio-boss
Generic Remote od Palio-boss.png (50.15 KiB) Zobrazeno 746 x
Generic Remote Enigma.png
XML od Enigmy
Generic Remote Enigma.png (55.53 KiB) Zobrazeno 746 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od pavlii » 26 srp 2013 09:10

Address je číslo MIDI CC, co vysílá ten který prvek z kontroleru, Flags je způsob, jak bude probíhat spolupráce kontroler <-> DAW (jen příjem, jen vysílání, všechno dohromady apod.). Co takhle otevřít občas manuál?

P.

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: M-Audio Oxygen 25 a Nuendo 3.2

Příspěvek od scott030 » 26 srp 2013 10:00

pavlii ten manual co mi k tomu dodatocne poslali za vela nestoji.zial. no a anglicky zas viem velmi malo aby som to pochopil :( preto sa pytam,sorry. som uplny zaciatocnik v MIDI a preto mi prepacte mozno pre vas jednoduche a otravne otazky no aj ja skusam podla rad co sa tu docitam na fore alebo potom systemom pokus omyl a ked mi to nevyjde tak sa pytam :) no a napada ma taka vec, ze MMC prikazy maju uplne inu hodnotu ako to tam ma nastavene palio-boss no ako som si vsimol je uplne jedno co mam v implementacnej tabulke pisane ja lebo programy a vsetko ostatne sa riadi vlastnou tabulkou ktora velakrat nema nic spolocne s tou k mojej masine. priklad: v kolonke MIDI status som si pekne prepol na MMC, v kolonke adress som si priradil podla mojej tabulky zodpovedajucu hodnotu a nic sa nedialo. a nic sa nedialo ani vtedy ked som si MMC prepol na controller. kazdopadne sa pozriem aj do anglickeho manualu a snad sa na mna co to nalepi. PEACE :)

Odpovědět