Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od mkdaw » 18 led 2010 18:01

K čemu přesně slouží Transport-Scrub a jestli se někde nějak nechá nastavit spomalení Freeze.Nemužu to nikde ve foru najít.Dík

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2010 23:16

scrubbing je akoby si pasom supal po hlave magnetaku a hladal miesto strihu ..

spomalenie freezu , tomu nerozujmiem ..

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od mkdaw » 19 led 2010 05:36

Pytkin píše:scrubbing je akoby si pasom supal po hlave magnetaku a hladal miesto strihu ..

spomalenie freezu , tomu nerozujmiem ..
No to byl jen takovej nápad.Když se tvoří Freeze tak spracovává data určitou rychlostí podle pluginů a zatížení.A mě šlo o to jestli se to nedá nějak přibrzdit aby to zpracování bylo jistý.Jde mi o to že BFD2 když provedu Freeze nebo i Render mi to ve výsledku useká konce zvuku na činelech už jsem nastavoval v BFD co se dá.Ale useká to jen na činelech ty dlouhý ocasy.Např BFD1 jen občas a jiný nástroje to nedělají.No a když provedu render pěkně Realtime export.Tak je to dobrý.Usuzuji že je to divný.To mě tak napadlo protože dnes ty aúlikace mají různý vychytávky tak jestli náhodou nemá tohle. Možná hloupost ale kdo ví.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od Pytkin » 19 led 2010 07:30

Aha. No tak či freeE sa počíta zrychlene alebo spomalene, s tým nesúvisí, ci sa odstrihne koniec. Freeze moc nepoužívam, ale predpokladám, že audio stopa sa počíta podľa dĺžky midi stopy. Skús tu midistopu trosku predĺžiť, aby sa tam dopocital ten dlhší chvost.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od pavlii » 19 led 2010 09:47

Přesně tak, jak píše Pytkin - rychlost apracování Freeze nemůže nijak ovlivnit výsledek (z principu samozřejmě, je to přece jen holá matematika :wink: ). V nastaveních pro podobná zpracování bývá občas k vidění položka "No Tail" nebo podobně; pokud je zaškrtnutá, je výsledná stopa stejně dlouhá, jako ta původní - čili pokud se do ní zařadí třeba echo, delay, reverb - prostě cokoli, co stopu nějak prodlouží, tak bude "useknutá". Proto je třeba pro tyto případy zaškrtnutí "No Tail" zrušit - a jak píše Pytkin, bude to počítat i s "ocáskem" :lol:

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od kexik » 19 led 2010 13:00

to je problem bfd nie freeze

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Mám dvě otázky na C5 Transport-Scrub

Příspěvek od mkdaw » 19 led 2010 14:57

kexik píše:to je problem bfd nie freeze
No to si taky myslím že to je problem BFD a už jsem zkoušel plno nastavení a jediný co pomuže je přepnout BFD 16bit.Pak se to uklidní.Totiž při nahrávání přehrávání a Realtim rendering je všechno OK ale jak se začne Freeze či klasiskej render je to tam jak ledvinový kameny.Posílám vzorek.
Ale jak se znám tak zvolím jinej způsob a ono to pojede.

Odpovědět