Maximilizace pracovního okna v SX.3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Maximilizace pracovního okna v SX.3

Příspěvek od komasix » 22 úno 2008 00:53

Při -v podstatě- jakékoliv akci v cubase sx3 se hlavní pracovní okno stane nemaximilizovaným (nevim jak to jinak napsat). V důsledku čehož se některé ovladácí prvky stávají přinejmenším nepřehlednými a musí se kliknout na čtvereček maximilizace (pokaždý). Prostě se po kliknutí na eq musí použít rolovací lišta aby sem se dostal na ovladací prvky který jsou u krajů. uff...
Stává se to někomu? (dle mejch zkušeností skoro všem)
je to otázka rozlišení? nastavení?
Problém se mi podařilo vyřešit až vyselekováním oken do více monitorů. To ale teď nemůžu realizovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2008 00:59

jake mas rozlisenie ? vsetko je vec nastavenia workspejsu ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 22 úno 2008 09:07

hej to je ta vec co aj mna srala.. ked som si napr. main project okno maximalizoval, a potom klikol napr F3 na zobrazenie mixpultu tak sa hlavne okno "odmaximalizuje" .... asi sa to neda vypnut.. jedine v tom odmaximalizovanom mode si ho natiahnit na co najvacsie.. maximalizovat okna v cubase nema viac menej zmysel pretoze akonahle sa prepnes do ineho tak sa ti same odmaximalizuje ...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 úno 2008 09:39

Já mám pocit, že to není takhle pravidelný... Občas mě to taky štve, ale například při editaci pluginů atd. to nedělá. Myslím, že tenhle problém mám v rewire režimu s Fruity (mimochodem, abych se do Fruity dostal, musím shodit Cubase na lištu), jinak třeb as Acidem, Kontaktem atd ten problém není....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2008 13:10

no ale workspace si mozes savnut .. ked sa ti okna prehadzu , stlacis tlacitko a mas to zase ako si zvyknuty ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 22 úno 2008 13:13

Pytkin: to ti v tomhle případě nepomůže, protože se to okno zmenší kdykoliv přepneš na jiný okno

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2008 13:19

elektri : no .. jasne ze maximalizacia je picovina .. to je nepouzitelne .. ale nastavis si okna do velkosti ktore potrebujes .. arrange na lave okno .. mix na prave .. pluginy pod mix .. a savnes workspace .. potom otvoris lubovolny projekt , stlacis tlacitko kerym naladujes svoj workspace a si tam kde chces byt ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 22 úno 2008 13:30

já vím jak to myslíš, ale jde o to, že se ti vše nevejde na jeden workspace, a když se přepneš na okno co je v pozadí, tak se zase hlavní okno zmenší....když se pak přepneš do uloženého nastavení, tak bude zase to původní okno na pozadí, takže to nic neřeší

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 úno 2008 13:32

Mimochodem, co to je za chytrý tlačítko...?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2008 15:24

delay : no jake si nastavis ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2008 15:25

elektri : ziadne okno sa nezmensi .. ziadne nemoze byt maximalizovane .. vsetky si nastavis ako ich chces mat a zasavujes ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 22 úno 2008 17:58

Pytkin: ano, ale takhle máš přece uloženou jen jednu pozici těch oken.. pokud máš nějaké v pozadí a CTRL+TAB se na ně přepneš, tak to zmenší hlavní okno Cubase..nevím proč to tak je, ale je to tak

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2008 23:07

elektri : ziadne okna nemas v pozadi .. pekne si okna musis poukladat vedla seba .. trebars u nas takto :
Obrázek

Aha .. ty pises o dakom zmensovani okna pri prepinani .. hlavne okno myslis co ?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 23 úno 2008 03:05

Pytkin píše:. hlavne okno myslis co ?
no to je přesně ono.... problém těch co mají jeden monitor

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2008 15:14

elektri : co myslis pod pojmom hlavne okno ? predsa aj na jednom monitore si naarangujem okna ako potrebujem .. setupy si zasavujem do workspejsov a potom ich len shortcutom vyberam ..

Odpovědět