MIDI separátní nahrávání kanálů

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od vasekg » 24 črc 2013 16:54

Dobrý den,

vím, že se to zde již probíralo, avšak po přečtení snad všech typů, co jsem zde našel, jsem to nedokázal, takže ještě jednou:


Potřeboval bych nahrávat do Cubase separátní MIDI stopy (nechci použít standartní nahrání do jedné stopy a pak funkci Disolve).
Na klávesách si dokáži zapnout routování a posílám z nich zvuky na kanál 1-16 (dle mého nastavení v klávesách).

Jak v Cubase zapnu onen zde zmiňovaný filtr a jak v něm nastavím ,aby se každá stopa z kláves nahrávala separátně do jedné z 16ti stop?

Přeci to nemůže být těžké nastavit, jen nevím jak a kde.

Děkuji předem za každou dobrou radu.

Vašek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2013 18:39

Na atari bolo multichannel recording.. V pc to uz neni.. Co ti vadi na disolve ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od dendy » 24 črc 2013 18:44

ved ak vies nastavit kazdej klavese iny midi kanal tak v cuase staci vytvorit 16 stop, kazdej zapnut midi input prialusny kanal a dat na vserkych record a hrat nie ?? ved zaklikas record button na vsetkych pripadne ich vsetky selectnes zo shiftom ... podstatne je nemat v midi input nastavene "omni" ale len ten konkretny kanal co chces v danej stope nahravat

teda cubase som uz roky pusteny nemal, ak je tam nejaky problem tak pardon.. mam pocit ze v SX4 to takto slo...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od hubert » 24 črc 2013 19:19

Hlvane teda aj ked da recording na 16tich MIDI stopach, na kazdu nastavi kanalovy filter na data a potom spusti nahravanie...je to mrte ukonov oproti tomu nahrat jednu stopu a dat disolve...takze tej poziadavke nerozumiem......

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od vasekg » 25 črc 2013 00:57

To, co píše Dendy, funguje třeba v ACIDu. Ovšem v něm zase nefunguje jedna VST plugina, kterou mám legálně zakoupenou, navíc Acid nemám legálně a už chci dělat jen v softwaru, který mi patří.

Abych vysvětlil situaci: dělám léta zvukařinu, živím se jí - pro rádia a momentálně 5 let pro televizi (promotions,reklamy, jingles, live zvučení kapel, občas nějaký mastering). Jsem zvyklý z ProTools nahrávat audio do více stop a to samé jsem očekával od MIDI v Cubase. Asi jde opravdu jen o zvyk, ale prostě bych rád před sebou na ploše viděl jednotlivé rozdělené stopy již při nahrávání. Jako poznámku uvádím, že MIDI jsem dosud používal jen sporadicky.

Holt se mám hodně co učit a je to především o systému práce - jak chci/budu k tvorbě muziky přistupovat.

Jako zvukař si troufnu na mnohé, jako muzikant jsem těžký amatér a dělám muziku pro svoje potěšení a pak pro takový malý sbor. Zrovna teď stojím před problémem, že potřebuji udělat (jedno jak a v čem) jednu vánoční písničku - objevil jsem mnoho variant té písně v midi volně ke stažení, ale žádná nevyhovuje. Pak jsem objevil naprosto luxusní nahrávku jednoho sboru v MP3 a jejich podklad se mi líbil natolik, že si chci podobný vytvořit.

Část si troufnu zahrát, ale pak do melodie budu potřebovat doplnit spoustu dalších nástrojů.

Mám nové KORGy PA 600 a v nich se učím porozumět internímu sequenceru - do toho řeším, zda by nebylo lepší vše editovat v Cubase a používat zvuky z kláves, snažím se vymyslet, jak a kde začít a snažím se vytvořit nějaký systém. Do toho se mi líbí nějaké zvuky z těch Korgů a nějaké z VST plugin, což není problém - vyexportuji z kláves vše potřebné jako audio a zbytek domíchám v Cubase s pluginami. Jen je prostě teď na mě těch problémů moc a já se snažím si vytvořit nějaký systém....takže jsem chtěl začít z místa, které znám - nahrávat vše do jednotlivých stop odděleně. Vím, že si mohu nahrát to, co dovedu, do Cubase, rozdělit midi kanály a pak pokračovat, ale prostě jsem chtěl vyřešit tuto situaci. Jak to tak pozoruji, asi bude opravdu nejlepší použít DISOLVE a pak tu chudou kostru budoucí písničky ladit postupně stopu po stopě....

Možná se vyjadřuji chaoticky, ale nevím, jak lépe popsat stav, kdy chci něco vytvořit, mám software i hardware, ale bohužel také mizivé zkušenosti - je přede mnou mnoho problémů a snažím se je řešit jeden po druhém (výsledkem má být hezký podkres a nabyté zkušenosti s Cubase/Korg/MIDI)

Toť na vysvětlenou....a díky :-)

Vašek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 10:29

neni rozumnejsie riesenie , ako nahrat jednu stopu a disolve .. chapem tvoj pocit , ze by si radsej rovno nahraval X kanalov .. ale principialne to je to iste .. vyhoda je ta .. napriklad ked si chces zhrat nejake doprovody z KORGU PA600 .. Ze dopredu nevies kolko stop potrebujes a na akych presne kanaloch ten korg vysiela .. Miesto toho aby si lovil , kolko midi kanalov , a akych tam ide , to proste nahras do jednej stopy a potom das disolve a on ti to rozhodi podla midi kanalov , na tolko stop , kolko tam realne je .. mne to pride pohodlnejsie ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od hubert » 25 črc 2013 10:43

Presne tak.....

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od vasekg » 25 črc 2013 11:12

Asi máte pravdu - já ty zkušenosti opravdu nemám, jen je to pro mě taková divná změna - furt je se co učit :-)

Tak děkuji za správné vedení, jdu zase objevovat :D

V.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od Hammond » 26 črc 2013 10:11

jj.. mna to tiez chvilu rozculovalo, ked som nevedel nahrat z organu kazdu z troch klaviatur samostatne, ale nakoniec som si na funkciu disolve zvykol, resp. ako pise Pytkin, zda sa mi to rychlejsie a jednoduchsie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI separátní nahrávání kanálů

Příspěvek od Pytkin » 26 črc 2013 10:43

mozno z audia clovek neni zvyknuty , ze naberie stereo mikrofonom orchester a potom klikne nejaku funkciu a rozbalia sa mu audio stopy jednotlivych nastrojov .. tak mu to v tom midi pripada divne a chcel by davat na "kazde husle samostatny mikrofon" .. Ale pri tom midi je to fakt zbytocne :) Treba si len proste na to zvyknut a clovek vlastne casom zisti , ze je to super rychle a prakticke .. Co potvrdzuje aj hammond :)

Odpovědět