MIDI

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

MIDI

Příspěvek od Poshook » 30 bře 2006 10:20

nahraty MIDI clip v midi stope nerespektuje zmenu tempa. casova os sa proporcne zmeni, ale nahraty midi clip nie... co je to za default?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2006 10:25

Mhm....já bych spíš tipnul dačo někde přepnuté blbě - default to podle mě není - default je, že MIDI jedou přesně podle nastaveného tempa, včetně jeho změn. Ale kouknu, nicméně až doma, SX tady v práci teď nemám, no?as odpočívá v obýváku :-/

P.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 30 bře 2006 10:27

Poshook: Na lavo v track inspectore mas take tlacitko ktore prepina medzi symbolom hodin a noty.....prepni na notu a mas to......

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 30 bře 2006 10:30

dik

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2006 10:32

2hubert: když je časová osa přepnutá do módu Time (tedy ne Bars&Beats), tak přestanou MIDI věci reagovat na změny tempa? No ale vlastně asi proč ne - Tome Base je pro audio, tam se s metrem a podobně nepočítá...hmmmm, to si zkusím :-)

P.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 28 čer 2006 17:50

pavlii: fungovalo to? nereagovali?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 črc 2006 13:38

2boro: reagovaly. Měnil jsem tempo při nastaveném hlavním časovém měřítku na Bars+Beats i Seconds - a pokaždé se měnilo tempo. Jenomže při taktech a dobách je začátek i délka partu neměnná vzhledem k ose (kde jsou takty a doby - prostě i při změně tempa je part dlouhý třeba 1,5 taktu, akorát je všechno pomalejší/rychlejší). Když je hlavní měřítko čas, tak se měnila jak velikost MIDI partu, tak i jeho pozice v čase (logicky).

P.

Jinak časové měřítko se nemění na Inspektorovi, alespoň ho tam nevidím - a? se koukám jak se koukám :-) vše je na panelu posuvu nad tlačítky.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 03 črc 2006 14:50

Hmm to o com som ja pisal je tlacitko na Inspectore k zvolenemu tracku a je to tlacitko ktore prepina medzi Musical a Linear formatom Time base....to co je na paneli posuvu je len volenie sposobu zobrazenia primarneho a sekundarneho casu....a to nema ziaden vplyv na sposob prehravania......nicmenej ked po nahrati MIDI stopy prepnes na linear /symbol hodin a tlacidlo nesvieti/ tak po zmene tempa sa sice zmeni dlzka partu ale rychlost prehravania partu sa nezmeni....a to je to co povodne opisoval poshook...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 črc 2006 16:18

2hubert: ahha :-) kdo hledá, najde ;-) nicméně v HELP je napsané, že musical (tedy symbol noty) nastavení je vztažené k tempu a linear (teda hodinky) k času. Změna tempa neovlivní pozice eventů v čase (na rozdíl od musical).

:-)

Odpovědět