mono poslech v cubase sx
mono poslech v cubase sx
chtel bych se zaptat, jak to mam udelat, abych si mohl poslechnout to, co mam uz nahrany, nebo vsti, ktery hrajou stereo, v monu, potrebuju zjistit, jak to hraje mono, protoze na live to micham do mona, protoze v druhym kanalu mam klik, nechce se mi to exportovat mono a poslouchat a znovu premichavat, neni na to nekde jenom nejaky tlacitko nebo funkce???? diky za odpoved

mono posluch je velmi dolezity .. to je pravda .. v muzikuse sem tam napisu aj nieco rozumne .. ze by som ho zase zacal citat ?
control room je taky panel , kde riadis odposluch .. neviem ktore verzie Cubase to maju .. Nuendo to ma .. SX3 by to mohol mat .. ale 100% to neviem .. dlho som SX nevidel ..
Ale tak sa mi mari ze sme to tu uz riesili a ze mono v Cubase neni .. ak v cubase nemas Control Room (tlacitko F4-VST Connection) , tak inde to nebude ..

control room je taky panel , kde riadis odposluch .. neviem ktore verzie Cubase to maju .. Nuendo to ma .. SX3 by to mohol mat .. ale 100% to neviem .. dlho som SX nevidel ..
Ale tak sa mi mari ze sme to tu uz riesili a ze mono v Cubase neni .. ak v cubase nemas Control Room (tlacitko F4-VST Connection) , tak inde to nebude ..
hele ja nevim, je mozny ze jsem ale uplne blbej ale ja tam zadny takovy tlacitko nevidim (mackam F3 mixer a uplne vpravo je master - tam nic nevidim, mackam F3 - mixer a na nem tom maly "e" a v tomto nove vyskocenym okne taky nic nevidim)Kermitak píše:Otevri si mixer, mrkni na master, dole mas tlacitko, na kterym jsou dva prekryvajici se krouzky, tim si prepinas mono/stereo.
(mam verzi SX3 verze 3.0.2)
ma tam jeste nekdo takovy tlacitko jako pise kermitak??
2Kermitak: pozor, tahle featura je pro verzi VST! (pokud se nepletu) Ať hledám jak hledám, SX nic podobného nenabízí, to je ale bordel... 
EDIT:
Nicméně řešení je nasnadě (bez ohledu na to, co jsi napsal): ve VST Connections, záložka Outputs, vytvořit další sběrnnici typu MONO a routovat to do ní. Ale IMHO je to potom docela vopruz, protože jednoduché přepínání jsem nenašel - zřejmě by se muselo míchat do groupy a tu pak jednoduše v Mixeru přepínat do stereo/mono výstupu. Mít v projektu víc jak 3 stopy a klikat u každý......tohle je nějaký nedomyšlený, pokud někdo přijde na jiné řešení, které tady přehlížíme, tak by to bylo fajn
EDIT2:
Další nápad je ve výstupní stereo sběrnici použít nějaký master plugin, který dělá převod stereo -> mono a je to vyřešený...
P.

EDIT:
Nicméně řešení je nasnadě (bez ohledu na to, co jsi napsal): ve VST Connections, záložka Outputs, vytvořit další sběrnnici typu MONO a routovat to do ní. Ale IMHO je to potom docela vopruz, protože jednoduché přepínání jsem nenašel - zřejmě by se muselo míchat do groupy a tu pak jednoduše v Mixeru přepínat do stereo/mono výstupu. Mít v projektu víc jak 3 stopy a klikat u každý......tohle je nějaký nedomyšlený, pokud někdo přijde na jiné řešení, které tady přehlížíme, tak by to bylo fajn

EDIT2:
Další nápad je ve výstupní stereo sběrnici použít nějaký master plugin, který dělá převod stereo -> mono a je to vyřešený...
P.
treba
http://www.kvraudio.com/get/1128.html
a nebo: cubase ma tri moznosti nastaveni panoramy. jedna z moznosti je nastavovat max. sirku - carka napravo a nalevo, kdyz se daji obe carky doprostred, melo by to mit mono. tohle jsem na master savli nikdy nedelal, ale myslim, ze to pujde nevim jak lip popsat
 nevim jak lip popsat 

http://www.kvraudio.com/get/1128.html
a nebo: cubase ma tri moznosti nastaveni panoramy. jedna z moznosti je nastavovat max. sirku - carka napravo a nalevo, kdyz se daji obe carky doprostred, melo by to mit mono. tohle jsem na master savli nikdy nedelal, ale myslim, ze to pujde
 nevim jak lip popsat
 nevim jak lip popsat