mono poslech v cubase sx

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

mono poslech v cubase sx

Příspěvek od pantau » 23 črc 2007 23:17

chtel bych se zaptat, jak to mam udelat, abych si mohl poslechnout to, co mam uz nahrany, nebo vsti, ktery hrajou stereo, v monu, potrebuju zjistit, jak to hraje mono, protoze na live to micham do mona, protoze v druhym kanalu mam klik, nechce se mi to exportovat mono a poslouchat a znovu premichavat, neni na to nekde jenom nejaky tlacitko nebo funkce???? diky za odpoved

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2007 23:19

ak je , tak je v control roome ..

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

Příspěvek od pantau » 23 črc 2007 23:35

co je to control room? nejak to jit musi ne? v poslednim muzikusu jsem cetl jak je dulezity poslech mono.........

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2007 23:47

mono posluch je velmi dolezity .. to je pravda .. v muzikuse sem tam napisu aj nieco rozumne .. ze by som ho zase zacal citat ?

control room je taky panel , kde riadis odposluch .. neviem ktore verzie Cubase to maju .. Nuendo to ma .. SX3 by to mohol mat .. ale 100% to neviem .. dlho som SX nevidel ..

Ale tak sa mi mari ze sme to tu uz riesili a ze mono v Cubase neni .. ak v cubase nemas Control Room (tlacitko F4-VST Connection) , tak inde to nebude ..

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

Příspěvek od pantau » 24 črc 2007 00:04

je to tam a je tam volba add bus, kdyz pridam mono bus a nastavim ho jako default (to cely na karte output), tak to stejne hraje stereo.... jak to mam teda udelat spravne?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 črc 2007 00:11

Otevri si mixer, mrkni na master, dole mas tlacitko, na kterym jsou dva prekryvajici se krouzky, tim si prepinas mono/stereo.

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

Příspěvek od pantau » 24 črc 2007 00:34

Kermitak píše:Otevri si mixer, mrkni na master, dole mas tlacitko, na kterym jsou dva prekryvajici se krouzky, tim si prepinas mono/stereo.
hele ja nevim, je mozny ze jsem ale uplne blbej ale ja tam zadny takovy tlacitko nevidim (mackam F3 mixer a uplne vpravo je master - tam nic nevidim, mackam F3 - mixer a na nem tom maly "e" a v tomto nove vyskocenym okne taky nic nevidim)
(mam verzi SX3 verze 3.0.2)
ma tam jeste nekdo takovy tlacitko jako pise kermitak??

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 črc 2007 07:46

2Kermitak: pozor, tahle featura je pro verzi VST! (pokud se nepletu) Ať hledám jak hledám, SX nic podobného nenabízí, to je ale bordel... :-(

EDIT:
Nicméně řešení je nasnadě (bez ohledu na to, co jsi napsal): ve VST Connections, záložka Outputs, vytvořit další sběrnnici typu MONO a routovat to do ní. Ale IMHO je to potom docela vopruz, protože jednoduché přepínání jsem nenašel - zřejmě by se muselo míchat do groupy a tu pak jednoduše v Mixeru přepínat do stereo/mono výstupu. Mít v projektu víc jak 3 stopy a klikat u každý......tohle je nějaký nedomyšlený, pokud někdo přijde na jiné řešení, které tady přehlížíme, tak by to bylo fajn :-)

EDIT2:
Další nápad je ve výstupní stereo sběrnici použít nějaký master plugin, který dělá převod stereo -> mono a je to vyřešený...

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 črc 2007 08:26

treba
http://www.kvraudio.com/get/1128.html

a nebo: cubase ma tri moznosti nastaveni panoramy. jedna z moznosti je nastavovat max. sirku - carka napravo a nalevo, kdyz se daji obe carky doprostred, melo by to mit mono. tohle jsem na master savli nikdy nedelal, ale myslim, ze to pujde ;) nevim jak lip popsat :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 črc 2007 08:36

2biscuit: jj, vlastně pravda - změnit mód na Stereo Dual Panner (každý kanál se ovládá separátně) nebo Stereo Combined Panner (určuje se "šířka stereobáze"). Jj, tohle by taky bylo řešení a docela v poho.

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 črc 2007 09:54

ad řešení pomocí plug-in - třebas:
http://www.kvraudio.com/get/2489.html

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2007 10:03

dalsia moznost je narutovat kontrol panelom zvukovky oba kanaly do jednej bedne

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 črc 2007 10:34

kexik: ale to uz jdeme trosku ad absurdum :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2007 10:46

preco... jeden smah mysou, v mojom pripade

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 črc 2007 10:48

myslim tim vyctem moznosti a tim, ze se dostavame k moznosti spojit oba vystupy ze zvukovky do jednoho kanalu zesilovace :-)
myslim draty

Odpovědět