mono vs. stereo track
mono vs. stereo track
Úplně triviální problém - je-li v Cubase 4.2 MONO track, tak veškeré insert pluginy v něm fungují v režimu left-channel-only, resp. mono, to je logické.
Je ale možné nějak jednoduše přepnout existující track do režimu STEREO? Obejít to samozřejmě jde založením nového stereo tracku a překopírováním eventů nebo i jinak, ale není nějaká přímá cesta? Jen kdyby nádou někdo věděl, já jsem v cubase takový čudlík opravdu nikde nenašel...
Je ale možné nějak jednoduše přepnout existující track do režimu STEREO? Obejít to samozřejmě jde založením nového stereo tracku a překopírováním eventů nebo i jinak, ale není nějaká přímá cesta? Jen kdyby nádou někdo věděl, já jsem v cubase takový čudlík opravdu nikde nenašel...
Jasně, že to jde pře group i jinak, jen se mi jedná o to, proč to nejde udělat jednoduše. Protože když je v mixu řada mono stop (jinak mono-stereo je jen atribut dané stopy, je jedno, jaké wavy má na vstupu, takže by se to klidně mohlo někde dát přepnout) s již nějak hotovými inserty a pořebuju některé doefektovat do sterea, tak je to pakárna, buďto založit řadu další zbytečných group, tak to řeším, nebo si to naklikat a neseknout se - save inserts - new stereo track - zkopírovat eventy, původní track zrušit a load inserts. Starší cubase, tuším verze 2, ještě měla na stopě M-S přepínání, v novějších to není - aspoň o tom nevim, holt to steinbergům asi přišlo zbytečné:-(
Mhm - někdy nechápu, kam se určitými požadavky míří
asi proto, že jsem zatím nikdy nic podobného nepotřeboval řešit. Možná mi to taky přijde zbytečné - jde asi taky i o to, jak je člověk zvyklý pracovat (radši nebudeme rozebírat efektivitu
) a já jsem zatím nenarazil na INSERT efekt, který by mi měl dělat stereo výstup (aspoň mě momentálně žádný nenapadá) - všechno, co "zestereuje" MONO audio (reverb, delay, echo apod.) jsou věci, které se dávají povětšinou na SEND a potom je samozřejmě z MONO stopy STEREO výsledek.
P.

P.
-
- Profesionál
Re: mono vs. stereo track
afaik jen pres novy kanal. trochu otrava. ale micham hodne pres grupy, takze tam to neni problem, protoze je mam uz od zacatku pripraveny.vras píše:Úplně triviální problém - je-li v Cubase 4.2 MONO track, tak veškeré insert pluginy v něm fungují v režimu left-channel-only, resp. mono, to je logické.
Steinberg je na jedné straně nabušen stovkami funkcí, na druhé straně kašlou na úplné základy, to je ta pověstná německá pečlivost.
Kromě tady toho jednoduchého mono-stereo přepínání postrádám aspoň náznak dávkového procesování, které by občas šetřilo drahocený čas. To tam steinberg mohl už dávno mít (jelikož je to téměř zadarmo) - třeba aspoň freeze multiple tracks a mixdown multiple tracks. Ani ve 4.5.2 jsem nic nenašel.
Kromě tady toho jednoduchého mono-stereo přepínání postrádám aspoň náznak dávkového procesování, které by občas šetřilo drahocený čas. To tam steinberg mohl už dávno mít (jelikož je to téměř zadarmo) - třeba aspoň freeze multiple tracks a mixdown multiple tracks. Ani ve 4.5.2 jsem nic nenašel.
-
- Profesionál
hmm tak v keycommands si lze nastavit vic procesu za sebou, ktery se spusti po stiknuti urcity kombinace klaves.vras píše:Steinberg je na jedné straně nabušen stovkami funkcí, na druhé straně kašlou na úplné základy, to je ta pověstná německá pečlivost.
u audioeventu jde pokud se nepletu ulozit presety nekolika pluginu za sebou, ktery se pak najednou spoctou.
ale jinak souhlasim, par zakladnich veci je tam nedoresenejch, viz midi mapping, hruza.