Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od groegaard » 07 říj 2010 16:26

Ahojte,

Poradite mi, kde mozem robit chybu, ked sa snazim hrat zvuky z Motifu ES 7 v Cubase? Uvadzam presny popis nastaveni krok za krokom:

Motif ES 7:

V Utility mode pod MIDI:

CH:
BasicRcvCh 1
KBDTransCh 1
DeviceNo. 1

Switch:
LocalCtrl je off

Sync:
MIDI Sync je na Internal

Other:
MIDI IN/OUT je USB

Som v Pattern mode.

Master volume je v strede.

Z Motifu mi nevedie MIDI kabel, ale len USB kabel priamo do laptopu.

Ako interface pouzivam Focusrite Saffire 6 USB. Nemam ho prepojeny s Motifom cez audio kable (teraz mi ide len o MIDI, audio funguje, mam to odskusane), ako vystup pouzivam sluchadla.

V Cubase 5 Essential: File - Preferences - MIDI - MIDI Thru Active je zatiknute.
V Devices - MIDI Device Manager som klikol na Install Device a zvolil Yamaha MOTIFES (YAMAHA).
Vo VST Connections mam nastavene Inputs aj Outputs.
V Device Setup pod MIDI - pod MIDI Port Setup vidim moj interface ako aj Yamaha MOTIF ES-1 az 4 active ako Input a tiez interface a Yamaha MOTIF ES-3 active ako Output.
Vo VST Audio System vidim Focusrite USB ASIO Driver zvoleny ako ASIO Driver a pod tym Inputs 1 a 2 a Outputs 1 a 2 su zatiknute ako active.
Vo VST System Link Input 1 je zvoleny ako ASIO Input a Output 1 ako ASIO Output.

Ked v Cubase zvolim prazdny projekt a idem cez Project - Add Track - MIDI, zvolim Yamaha MOTIF ES-1 ako Input Routing a Yamaha MOTIF ES-3 ako Output Routing. MIDI Fader bar posuniem do stredu.

Ked stisnem klavesu v Motife, vidim ten cerveny a zeleny "pasik" ako sa pohybuje v Transport Paneli, MIDI Faderi aj v samotnom MIDI tracku.

Ked mam vsetko takto nastavene, kde mozem robit chybu? Preco mi nejde ziaden zvuk z Cubase?

Vdaka.

Gabo

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 16:22

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 07 říj 2010 16:43

Ahoj
zadny zvuk z Cubase nemuze jit protoze bys musel mit zaveseny na midi out nejake VST nebo HW ton.gener.- mam pocit/i podle toho jak popisujes status bar/ ze timhle zapojenim ti bude hrat ton.generator na ESku ...jen uvazuji nahlas ....

//NEKVOTUJ PRISPEVOK PRED TEBOU

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od pavlii » 07 říj 2010 18:23

Ale kravina. Veď jako MIDI OUT má MOTIF (mysli Watsone!) :lol: Nebo abych nebyl tak striktní: máš pravdu, ale tazatel píše "zvuky z MOTIFu)...

Chyba je v nepropojení MOTIFu audio kabely se zvukovkou. Jak chceš pak slyšet zvuk, když posíláš mezi počítačem a MOTIFem jen MIDI data (čili žádný zvuk)? MOTIF ti zřejmě hraje, ale nemá kam to svoje audio posílat.

Nepředpokládám, že by tazatel dával otázku na použití MOTIFu jako MIDI master keyboardu; to by potom zjevně neroutoval MIDI do PC a zpět.

P.

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 16:22

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 07 říj 2010 20:02

Midi out jsem myslel v Cubase ...... pokud status bar ukazuje aktivitu v midi in/out tak predpokladam ze je ES pripojen Watsone :)
Bud jsem se spatne vyjadril nebo si me nepoch.ty :-)
Tazatel pise zadny zvuk z Cubase :? overeni midi komunikace ......
Popravde - ono je to docela rut.nastaveni... :?
Routovaní : Master - PC - Master - Thru ......je naprosto bezne

//DETTO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od pavlii » 07 říj 2010 21:31

Problém je v nepřesném vyjadřování tazatele. Status bar pro MIDI IN/OUT aktivity bude funkční de-facto kdykoli. Ale musím ti hodit omluvu (synth) - přehlédl jsem ten konec věty o tónovém generátoru.... BIG PARDON!

Klíčem bude "žádný zvuk z Cubase". Evidentně je to mimo mísu, protože pak se nebude jednat o zvuky z MOTIFa :lol: alespoň ne v případě, že používá pouze USB kabel.

Počkáme na upřesnění od groegarda :wink: a já budu příště líp číst :oops:

P.

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 16:22

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 07 říj 2010 21:48

pavlii v pohode - beru te jako jednoho z nejlepsich lidi na Cubase tady na foru
pockame s cim prijde tazatel :)

//DETTO

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od groegaard » 10 říj 2010 13:26

Ahojte pavlii aj synth,

zmenil som Output routing v Cubase na Yamaha MOTIF ES-1, mat tam trojku bola blbost, treti port predsa sluzi na Multieditor remote control. Tak ako poradil pavlii, prepojil som klavesy so zvukovou audio kablami a zvuk ide z Cubase. Takze vsetko je v poriadku.

Ja som si len akosi myslel, ze je moznost ako vyexportovat vsetky zvuky z Motifu do laptopu tak, aby som ich nasledne mohol pouzivat v Cubase. Vadi mi totiz, ze akonahle prepojim klavesy so zvukovkou audio kablami, tak mam v sluchadlach obrovsky sum (ktory sa o hodne zmierni, ked vytiahnem laptop zo siete - stary znamy problem so zemnou smyckou... ale nejaky sum tam stale je este aj potom). Zvukovku mam nastavenu podla manualu, tam by problem nemal byt.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Motif ES - MIDI - Cubase - ziaden zvuk

Příspěvek od pavlii » 10 říj 2010 21:40

Jasné - je to hlavně o vyjadřování :wink: psát "zvuk z Cubase" dost dobře neevokuje něco, co by mělo být externí. A zase naopak - o získání zvuků z MOTIFa, aby se daly používat i bez něj, taky řeč explicitně nebyla.

MOTIF má všechny zvuky WaveTable. Takže asi jediná cesta je jejich vysamplování (ale píšeš, že ti vadí šum v analogovém propojení). Dala by se využít i třeba mLAN nebo AIEB2 rozšíření (FW v prvním případě a SPDI/F ve druhém); tam už by to bylo bez kvalitativních ztrát.

Nicméně díky určité propracovanosti ve zvucích bych řekl, že výsledek nebude odpovídat vynaloženému úsilí...

P.

Odpovědět