nahráváni midi z mašin do sekvenceru

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Návštěvník

nahráváni midi z mašin do sekvenceru

Příspěvek od Návštěvník » 10 bře 2003 13:51

Čus m,ám doma pár mašinek electribes, yamaha dx200, problém je v tom když chci k první stopě kterou sem nahrál v midi z mašin dohodit další midi stopu třeba z jiný mašinky, v okamžiku kdy začnu nehrávat se to nesynchronizuje je to hnusnej rachot tím pádem nemůžu nějaký čudle nahrát naživo atd, ftip je v tom že když dokončim nahrávaní tak to synchro je (používam i preroll ale je to na prd) Help!!!! Dík

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 bře 2003 15:59

aku pouzivas sync? Clock, MTC alebo MMC,,s clockom moze byt problem hlavne ked pouzivas v masinkach interny step seq alebo arpegio, mmc je pouzitelne viac menej len na povely start, stop atd....., optimalne je pouzit MTC ak ho vsetky masinky maju a nastavit si spravny offset

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 13 bře 2003 13:35

právě že ty ty mašinky mtc nemaj,kámoš mi řek že by mi pomoh jedině externí synchronizér(ale kdo ho dělá ?) stále však doufám že mi někdo poradí neějakej jinej trik

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 13 bře 2003 13:37

..použival sem mašiny na externí hodiny s midi clock,cubase byl master

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 bře 2003 14:07

Já jsem teda kapitoly o synchronizaci jaksi přeskakoval, protože se mi do jejich čtení moc nechtělo, ale v principu přece nejmíň MIDI Clock přeci chodí po MIDI kabelu, ne? Jetli se tedy nemýlím, tak už potom jen jde o to, zdali nebude moc zahlcená komunikace (množství MIDI dat, aby to šlapalo plynule); sekvencer se nastaví jako master a ostatní na slave - no a mělo by to jít...

P.

kmmik
Příspěvky: 3
Registrován: 10 bře 2003 13:44

Příspěvek od kmmik » 13 bře 2003 14:11

mělo by to jít ale nejde :( slysel sem nazor, asi pravdivej že když se tam tahaj ty midi tak je to zpožděný díky tomu že se musej hodiny přepnout na start

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2003 23:42

ak tie masinky nemaju MTC , snad maju MIdi clock .. nastav to a musi to ist .. ak nemaju ziadnu moznost synchronizacie , tak mas smolu ..

kmmik
Příspěvky: 3
Registrován: 10 bře 2003 13:44

Příspěvek od kmmik » 20 bře 2003 13:04

je jasný že maj midi clock, ale nahrávaj se prostě zpožděně,nesynchronně, nemáte někdo lepší zkušenosti se starším cubasem kterej fungoval jen na midi?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 bře 2003 23:45

V starom Cubase to musi ist uplne rovnako ..

mik23
Příspěvky: 2
Registrován: 23 bře 2006 10:35

Příspěvek od mik23 » 22 kvě 2006 10:14

Jaký máš ty Electribes???Já mám EM1 a EA1 a normalne je v klidu synchronizuju pres midi clock.. :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 kvě 2006 10:24

nebude to ten obvykly problem s XPckami? ja uz si to nepamatam, daky problem s generickym midi a nejaky subor sa mazal/premenovaval?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 kvě 2006 12:34

2kexik: ano, to by mohlo být, pokud má verzi SX menší než 3. V nové byl tento problem odstraněn (aka "ignoreportfilter").

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 22 kvě 2006 12:47

Polde toho hnusnýho rámusu, který popisuješ, mi připadá, že problém bude jinde. Zdá se mi, že ti MIDI data z IN prolejzají při record zase ven do OUT a cyklí se ti to. Já používám Cubase VST 24 a mám na tom pověšený hromady extrerních sekvencerů (Electribe teda zrovna ne) a normálně to jede. Sync Master Cubase, ostatní nastaveno na ext sync. Problém mám spíš v tom, že ten nahraný materiál bývá lehce zpožděný a musím ho dokvantizovat.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 kvě 2006 13:02

atomx: bud taky dobry a este dopln ako z toho von (predpokladam ze treba vypnut midi thru pre dany port v sekvenceri - ako pouzivatel cubase napises z hlavy kde, atd), dik

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 22 kvě 2006 14:48

nejsem tedy zrovna chodící manuál Cubase, ale podle mě je to v MIDI setup/filtering - je tam taková ta tabulka s čísly kanálů a thru on/off zaškrtávací políčko (nemám zrovna v práci po ruce PC s Cubase :)

Eventuálně taky lze odpojit lokální řízení, aby se nedublovalo to co hraješ z klávesnice nebo hardware sequenceru s daty, které přijme z Cubase. - tj. data, která jedou z Electribe jdou pouze na jeho MIDI výstup a ne k jeho zvukovým generátorům, data z výstupu pak nahraje Cubase a propustí přes soft Thru ke generátorům Electriba. (pokud to ovšem Electribe umí o čemž by měl referovat manuál - tabulka MIDI implementace + kapitoly o MIDI řízení).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět