nahrávání přes dvě zvukovky současně

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
bret
Příspěvky: 7
Registrován: 03 led 2008 15:17

nahrávání přes dvě zvukovky současně

Příspěvek od bret » 28 kvě 2008 13:59

Můžete někdo,prosím poradit,jak a co nastavit v Cubase SX3,abych mohl nahrávat současně audiosignál přivedený do Audiophille 2496 a Lexiconu Omega každý do jiných stop?Nevím,zda se ta funkce jmenuje multiklient nebo nějak podobně...Cubase v zařízeních mi dovolí pouze Audiophille nebo Omegu,ne obě.Půjde to ? Díky za případné odpovědi.

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Příspěvek od rastis » 28 kvě 2008 14:11

Myslim si, ze to nepojde... To sa robi tak, ze si kupis jednu viac kanalovu zvukovku alebo pouzijes viac takych, co idu na jeden driver, napriklad 2 Audiophille by mali ist synchrone...

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 28 kvě 2008 14:14

Já myslím že se mi to jednou podařilo nějak na chvilku zprovoznit, tuším že s použitím ASIO4ALL. Ale mělo to TAKOVOU latenci, že to fakt nemělo smysl.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2008 14:23

bud asio4all .. alebo ASIO multimedia driver .. ale neni to to prave orechove .. s latenciami atd ..
a dalej si musis uvedomit , ze tieto zvukovky nie su synchronizovane .. cize ak ich nezosynchronizujes , tak to co nahras nepojde spolu .. kazda ma vlastne hodiny , ktore sa voci sebe urcite rozbehnu .. cize potrebujes zavesit hodiny jednej na druhiu ... bud wordclockom .. alebo tak ze SPDIF posles z jednej do druhej , na ktorej nastavis hodiny aby sa syncovali na spdif vstup ..

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Příspěvek od rastis » 28 kvě 2008 14:27

to je pravda - skusal som si prehravat dvoma zvukovkami naraz totozny fajl, po par sekundach to bol flanger.

bret
Příspěvky: 7
Registrován: 03 led 2008 15:17

Příspěvek od bret » 28 kvě 2008 14:45

Díky za odpovědi,obával jsem se,že to tak dopadne.Takže nějakou jinou zvukovku s více vstupy...

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Příspěvek od rastis » 28 kvě 2008 18:48

kolko potrebujes vstupov dokopy ?

bret
Příspěvky: 7
Registrován: 03 led 2008 15:17

Příspěvek od bret » 28 kvě 2008 22:09

stereo do Audiophille a stereo přes Omegu,takže dvě stereo stopy z různých zdrojů současně.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 28 kvě 2008 23:33

to je predsa banalita v tom pripade... prepojis audiophile a omegu cez spdif a pouzivas v cubase bud jednu alebo druhu (uprednostnil by som audiophile, urcite ma nizsiu latenciu). stacia ti dva cinch kable

bret
Příspěvky: 7
Registrován: 03 led 2008 15:17

Příspěvek od bret » 29 kvě 2008 08:10

Tohle mám vyzkoušené,ale musím přepínat.Potřebuji,aby signál z jednoho mixu šel do jedné stereo stopy a signál z druhého mixu do druhé.Kdysi dávno jsem používal tři zvukovky na PCI(VST32) a šlo to,akorát latence byla nechutná.A protože mám hodně syntíků,potřebuji to takhle vyřešit.Spíš pořídím kartu,která umí aspoň tři stereo vstupy současně - napadá mě Delta 1010 nebo něco takového.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2008 08:27

jak prepinat... vsak dve stopy mas (v pripade ze pouzijes asio z audiophilky) ako analog 1 a analog 2, dalsie dve ako spdif 1 a spdif 2. vsetky su samostane routovatelne v cubase/traktore/abletone atd. jedine v ovladacom paneli omegy si musis poslat audio vstupy na spdif vystupy a spdif vstupy na audio vystupy. v pripade ze pouzijes asio z omegy, to iste, len naopak. ak potrebujes len 4 IO, nic kupovat nepotrebujes, MAS nezavisle 4 IO

bret
Příspěvky: 7
Registrován: 03 led 2008 15:17

Příspěvek od bret » 29 kvě 2008 08:31

Aha,už to začínám chápat,nějak mám ráno pomalé reakce,díky moc.....Přiznám se,že tohle mě nenapadlo,ještě že existuje Electrozone...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2008 10:47

bret : jo jo .. proste Omegu vyuzijes ako prevodnik .. v cubase ju nebudes vlastne pouzivat ..

Odpovědět