Nahravanie midi Cubase/Kawai Q80

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
milos81
Příspěvky: 1
Registrován: 10 pro 2009 07:16

Nahravanie midi Cubase/Kawai Q80

Příspěvek od milos81 » 10 pro 2009 07:29

Zdravim vsetkych,
mam nasledovny problem.Mam midi subory pre sequencer kawai Q80.Nakolko ma tento stroj vlastny format,potrebujem ich v reali prehrat do cubase pre dalsiu editaciu.Pri nahravani sa mi vsak vsetky traky nahraju do kazdej zapnutej stopy v cubase,taze mam nahrate vsetky traky z kawaia v kazdom traku cubase.Potrebujem nastavit cubase tak,aby sa kazdy kanal nahral zvlast do traku.Kawai mam nastaveny tak,ze cislo traku sa rovna cislu midi kanalu.
Dalsi problem je external clock.Mam cubase nastaveny-dufam, na spustanie ext.clockom.Ked zapnem record,tak cubase caka,ale pozapnuti kawaia sa record nespusti,pritom kawai start urcite posle.Uz som sa zamotal v tych nastaveniach,mozete niekto poradit,vdaka...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od pavlii » 10 pro 2009 09:20

Tak k první věci: nevím, jestli na to je dneska už lepší fígl, ale já vím o dvou možnostech:

1. Nahrát to do jedné stopy a poté použít "Explode By Channel" z MIDI Functions (tak nějak), čímž se tato jedna stopa rozdělí na tolik stop, kolik je použito v nahrávce MIDI kanálů.

2. Použít "Multirecord" s nastavením "Split By Channels" (tak nějak) a nahrávat se bude do tolika stop, kolik je použito MIDI kanálů (rovnou budou vznikat samostatné stopy).

Výše popsané termíny lovím teď z hlavy a jsou poplatné verzi VST/32, nicméně si nemyslím, že by se jejich název výrazně měnil i v nových (SX a dál) verzích; akorát budou zřejmě v jiných základních menu, ale s tím si už poradíš :wink:

Co se týče toho druhého: ověřil sis opravdu, že KAWAI posílá event START? Vycházím jen z toho tvrzení, jak jsi ho napsal 8) ověřit se to dá třebas pomocí MIDI-OX prográmku. Každopádně by tady pro další rozvoj debaty pomohly nějaké obrázky z dialogu (dialogů) nastavení synchronizace v Cubase.

P.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od jusuf » 10 pro 2009 13:15

Ohľadom Start : skús obrátiť vysielanie>príjmanie - nastav Q80 na external clock a Cubase na vysielanie hodín.
Ale je to divné, mám dojem že na Q80 sa vlastne ani nedá nastaviť nevysielanie Startu...
Čo sa týka nahrávania, možno si mal v Cubase defaultne nastavené príjmanie zo všetkých MIDI vstupov, a tak by malo pomôcť, čo navrhuje Pavlii. Napr. v Sonari je pri novej MIDI stope presne prednastavené Omni nahrávanie zo všetkých portov / kanálov.

Ináč - existuje nejaký malý program na vzájomný prevod medzi formátmi Q80 a MID, ale musím pozrieť doma.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2009 14:20

no nestaci len start .. musi tam posielat aj clock .. a bud midi clock alebo MTC (co asi Q80 nevie) .. v cubase treba nastavit primanie MIDI CLOCK z toho portu , kde je pripojeny Q80 ..

jo a na rozbitie na tracky je funkcia dissolve (dufam ze sa tak vola :) )

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od pavlii » 10 pro 2009 17:57

2Pytkin: Jj - Dissolve Part. Taky možnost (tipuju, že se bude nacházet někde mezi MIDI Functions).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2009 18:24

pavlii : jo presne tam :)

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od jusuf » 10 pro 2009 23:07

...veď hej, jasné že aj hodinky... -)

Ten program na prevod medzi formátom Q80 *.sng a *.mid je na stránke http://delicamusic.com/seqmid.php. Mne funguje verzia 2.7 - aktuálna je 2.7.2 . Ale s tou bol asi nejaký problém, len nepamätám, aký ;-) Skladby stačí v Q80 skopírovať na 720kB disketu (formátovanú v PC), presunúť na HDD počítača a pomocou SeqMid skonvertovať na *.mid ...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od peteness » 11 pro 2009 00:12

Pytkin píše:no nestaci len start .. musi tam posielat aj clock .. a bud midi clock alebo MTC (co asi Q80 nevie) .. v cubase treba nastavit primanie MIDI CLOCK z toho portu , kde je pripojeny Q80 ..

jo a na rozbitie na tracky je funkcia dissolve (dufam ze sa tak vola :) )
U MIDI CLOCK pozor, Cubase se neumi synchronizovat podle externiho midi clocku. :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2009 01:06

japak by neumnel ? 100x som to pouzil !

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od peteness » 11 pro 2009 02:01

Nemohl jsi to pouzit, takova moznost neexistuje (aspon teda u SX3). Mozna si to pletes s Midi Time Code. Stroje, ktere umi vysilat jen MIDI CLOCK (napr. Electribe) ho muzou prijimat jako slave, kdyz Cubase = master, ale ne naopak.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2009 07:22

Akoze tam neni nastavenie portu na primanie midi clocku ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od pavlii » 11 pro 2009 09:09

2Pytkin: strana 680 manuálu: Cubase umí MIDI Clock pouze vysílat, nikoli přijímat. V dialogu nastavení synchronizace je to také vidět - pro MIDI Clock je pouze nastavení výstupu; vstup je pouze Timecode, ASIO Audio Device a VST System Link.


P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2009 09:59

jo jo .. dival som sa na to ..
no na atari to slo .. aj v Cubase na PC .. mam pocit aj Cubase VST to este mal .. Je mozne ze v SX to uz dali prec .. V tom som to uz asi nepouzival ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahravanie midi

Příspěvek od pavlii » 11 pro 2009 12:28

Jo je to možné. Jak jsi před časem podotkl (a já si "naběhl" nedávno), pár zajímavých věcí se z VST/32 verze (například) v novějších neobjevilo :|

P.

Odpovědět