Nastavení velocity

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Fender
Příspěvky: 16
Registrován: 17 říj 2013 07:32

Nastavení velocity

Příspěvek od Fender » 03 led 2014 21:32

Dobrý den. Potřeboval bych v cubase 5 docílit toho, abych mohl nějakým zpusobem nastavit u midi stop bicích, hodnotu velocity(pro každý buben) tak, abych mohl každou midi stopu nastavit podle teto šablony. Ručně to umim, ale je to dost zdlouhavé. Stručně řečeno, potřebuji aby měly všechny stopy bicích stejnou hlasitost jako ta první.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od pavlii » 03 led 2014 23:25

Když pomineme diskusi nad tématem jak ty bicí stopy vznikají, tak asi nejjednodušší by to bylo pomocí Logical Editoru, kdy by všechny hodnoty Velocity byly nastaveny na fixní hodnotu. Čili akce "ex-post" - "prohnat" existující MIDI stopy tímto editorem.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2014 00:41

Fender píše:Dobrý den. Potřeboval bych v cubase 5 docílit toho, abych mohl nějakým zpusobem nastavit u midi stop bicích, hodnotu velocity(pro každý buben) tak, abych mohl každou midi stopu nastavit podle teto šablony. Ručně to umim, ale je to dost zdlouhavé. Stručně řečeno, potřebuji aby měly všechny stopy bicích stejnou hlasitost jako ta první.
neni uplne zrejmy, jestli ma 'ten prvni' MIDI part velocity fixni (kazdy uder stejnou), nebo kazdy uder jinou, a vsechny ostatni stopy maji napodobovat jeji dynamiku stejne.

v prvnim pripade bude asi nejrychlejsi oznacit vsechny noty, a v timeline nastavit pozadovanou velocity, a ctlr+enterem potvrdit. pak se nastavi pro kazdou zvolenou notu zadana velocity.

jestli maji sledovat stejny velocity groove jako prvni, melo by jit otevrit quantize panel, drag&drop-ovat na nej 'prvni' MIDI part, tim se vytvori groove quantize (ktery registruje i dynamiku velocity); nastavit v quantize panelu 'velocity: 100%', oznacit vsechny zbyle MIDI party a dat quantize.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2014 00:44

pripadne nezabudat , ze ak su to party skopirovane , tak treba kopie urobit ako ghost a potom sa zmeny prejavia aj v nich ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od pavlii » 04 led 2014 01:16

Ano - způsobů je prostě nespočet (myslím, že i v podobě Input Transformer).

P.

Fender
Příspěvky: 16
Registrován: 17 říj 2013 07:32

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Fender » 04 led 2014 10:19

diky za rady, ale sem z toho celkem zmatenej. Logical editor jsem nikdy nepoužíval a ostatní řešení jsou pro mě taky dost složitá. Sorry ale nebylo by na tohle tema nějaké video. Já jsem nic moc nenašel.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2014 11:50

no neupresnil si , co vlastne chces ..

Fender
Příspěvky: 16
Registrován: 17 říj 2013 07:32

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Fender » 04 led 2014 14:35

nastavit velocity jednotlivých bubnu tak, abych to mohl aplikovat na další midi stopy bez ručního nastavování. Asi by to zvládnul ten logical editor, ale s tim sem nikdy nedělal. Dynamika muže bejt fixní...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2014 19:32

cize vsetky udery na plno ?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od MDudas » 05 led 2014 00:59

Fender píše:nastavit velocity jednotlivých bubnu tak, abych to mohl aplikovat na další midi stopy bez ručního nastavování. Asi by to zvládnul ten logical editor, ale s tim sem nikdy nedělal. Dynamika muže bejt fixní...
Akoze... chces prenasat hlasitost bicich z jednej stopy na ine stopy/ine nastroje?

Fender
Příspěvky: 16
Registrován: 17 říj 2013 07:32

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Fender » 05 led 2014 09:21

jo, ale ne celkovou hlasitost, ale aby velocity jednotlivejch bubnu, šla přenest na ostatní stopy. už nevim jak to jinak napsat...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2014 11:24

Akoze vsetky snare budu s velocity 100.. Vsetky kopaky budu s velocity 127 .. Atd?

Fender
Příspěvky: 16
Registrován: 17 říj 2013 07:32

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Fender » 05 led 2014 12:00

přesně tak

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2014 12:37

nerozumiem uplne na co je toto dobre .. sak si nastav vsetku velocity naplno , na to tam je preset daky .. a potom mozes nastavit pomer hlasitosti v generatore ..

no ale riesenie na tvoj problem je logical editor/realtime transformer .. tam si nastavis ze trebars pre notu 36 nastav velocity 100 .. to je normalne take okienko , kde das hore ze IF NOTE EQUALS trears tych 36 , za ctym das CHANGE PARAMETER VALUE 2 to 100 .. na to dojdes .. je to v podstate velmi jednoduche .. skus to najst a pohrat sa s tym .. nemam tu na macku cubase , inak by som ti spravil fotky ..

Fender
Příspěvky: 16
Registrován: 17 říj 2013 07:32

Re: Nastavení velocity

Příspěvek od Fender » 05 led 2014 13:26

díky zkusim

Odpovědět