Užívám Cubase sx3, nahrávám přes mikrofon a když nahraju dvě stopy přes sebe tak sa ta druhá promění v děsný kravál (zvýší se hlasitost a zvuk se skreslí). A když si při nahrávání pustím metronom z Cubasu (jasně že si ho dám na sluchátka), nahrá se mi do stopy. Co s tím?
To vypadá na aktivovaný interní "loopback", tedy nahrávání i během přehrávání, ale i existujícího materiálu, takže proto se nahraje metronom a druhá stopa je "kravál", neboť se do ní vlastně současně nahraje obsah první stopy plus mikrofonu. Tipuju na špatně vybraný ovladač (zřejmě MME) a aktivovaný ten interní vstup loopbacku.
Řešení: ASIO ovladač pro zvukovku a aktivovat pouze mikrofonní vstup pro nahrávání.
jan louda : tak potom si skontroluj ako mas nastaveny record .. dole v liste klikni na repracik .. v menu prepni na record a potom si navol z coho nahravas .. momentalne je tam asi mix daky ..
jan louda : nestlmuj ho .. ale vyber microfon alebo line in .. ked mas vybraty mix , tak ti nahrava aj to co pocujes .. to co uz hra z komputra .. a to nechces ..
já bych navrhoval přejít na ASIO4ALL a okamžitě se vyhne všem těhlectěm problémům (ehm - nebo spíš docela zbytečnému nastavování čehokoli mimo vlastní aplikaci; mám na mysli v zásadě práci s Windows Ovládáním hlasitosti....)