Nedá se mi nahrát dvě stopy přes sebe...

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Ján Loula
Příspěvky: 4
Registrován: 27 zář 2007 08:46

Nedá se mi nahrát dvě stopy přes sebe...

Příspěvek od Ján Loula » 27 zář 2007 09:12

Užívám Cubase sx3, nahrávám přes mikrofon a když nahraju dvě stopy přes sebe tak sa ta druhá promění v děsný kravál (zvýší se hlasitost a zvuk se skreslí). A když si při nahrávání pustím metronom z Cubasu (jasně že si ho dám na sluchátka), nahrá se mi do stopy. Co s tím?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 zář 2007 09:42

To vypadá na aktivovaný interní "loopback", tedy nahrávání i během přehrávání, ale i existujícího materiálu, takže proto se nahraje metronom a druhá stopa je "kravál", neboť se do ní vlastně současně nahraje obsah první stopy plus mikrofonu. Tipuju na špatně vybraný ovladač (zřejmě MME) a aktivovaný ten interní vstup loopbacku.

Řešení: ASIO ovladač pro zvukovku a aktivovat pouze mikrofonní vstup pro nahrávání.


P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 zář 2007 12:32

pomohlo by , keby sme vedeli , aka zvukovka je v pocitaci ..

Ján Loula
Příspěvky: 4
Registrován: 27 zář 2007 08:46

Příspěvek od Ján Loula » 01 říj 2007 07:39

No zvukovka je daka integrovana...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2007 13:59

jan louda : tak potom si skontroluj ako mas nastaveny record .. dole v liste klikni na repracik .. v menu prepni na record a potom si navol z coho nahravas .. momentalne je tam asi mix daky ..

Ján Loula
Příspěvky: 4
Registrován: 27 zář 2007 08:46

Příspěvek od Ján Loula » 01 říj 2007 16:58

Ano, v tom to bolo, len som stlmil stereo mix a ide to. Dakujem! :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2007 18:01

jan louda : nestlmuj ho .. ale vyber microfon alebo line in .. ked mas vybraty mix , tak ti nahrava aj to co pocujes .. to co uz hra z komputra .. a to nechces ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 říj 2007 22:43

já bych navrhoval přejít na ASIO4ALL a okamžitě se vyhne všem těhlectěm problémům (ehm - nebo spíš docela zbytečnému nastavování čehokoli mimo vlastní aplikaci; mám na mysli v zásadě práci s Windows Ovládáním hlasitosti....) :-(

P.

Ján Loula
Příspěvky: 4
Registrován: 27 zář 2007 08:46

Příspěvek od Ján Loula » 06 říj 2007 20:56

Hej, asio zabral, dik. :)

Odpovědět