nehrajou pluginy v Cubase SX3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
kozel158
Příspěvky: 4
Registrován: 08 srp 2011 17:22

nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od kozel158 » 08 srp 2011 17:41

Nazdar lidi mam menši problem s pluginama, rád bych si něco nahrál a zároveň při nahrávání bych rád slyšel zvuk i s pluginama, ale někde mám chybu a nejde mi to. Zkoušel jsem všechno možne, přímý monitoring je samozřejmostí. Může mi tu někdo poradit. Jo a abych to upřesnil, tak po nahrání, když přehrávám stopu tak už to zní jak má s pluginama, dik za radu :-))

kozel158
Příspěvky: 4
Registrován: 08 srp 2011 17:22

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od kozel158 » 08 srp 2011 17:51

ještě abych to upřesnil tak kytara při přímém monitoringu hraje ale bez pluginu, pouze čistý zvuk

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od pavlii » 08 srp 2011 18:34

No dyk - z neznalosti věci sis de-facto odpověděl :lol: přímý monitoring je rozhodně mimo hru, pokud chceš, aby se systém choval tak, jak popisuješ. Jinak nebudou při nahrávání SW efekty slyšet (za použití Direct Monitoringu).

P.

kozel158
Příspěvky: 4
Registrován: 08 srp 2011 17:22

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od kozel158 » 08 srp 2011 20:45

možna jsem to špatně popsal
Obrázek
tady mam zapnute pluginy aby se stopa rovnou nahrála i s pluginy
Obrázek
zapnutý monitoring ale nic nehraje, stopa se nahrává jak má ale nic nejde slyset, potrebuju poradit co s tím, kde to mam prepnout nebo ..........??? dik za radu

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od pavlii » 08 srp 2011 21:47

No lupu si brát nebudu :-D Nicméně pokud hraje vstupní signál (neefektovaný), tak bych zkontroloval opravdu, zdali není aktivní Direct Monitoring (Devices > VST Multitrack > záložka s ovladačem zvukovky, Direct Monitoring nesmí být zaškrtnutý). Názvy menu střílím od boku, mezi verzemi jsou drobné nuance, ale to nebude na překážku - aspoň doufám ;-)

P.

kozel158
Příspěvky: 4
Registrován: 08 srp 2011 17:22

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od kozel158 » 08 srp 2011 22:38

Díky moc pavlii měl jsem to zaškrtnutéééé, moje chyba mno, zase jsem o něco chytřejší

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od pavlii » 08 srp 2011 22:53

Nz ;-)

P.

Uživatelský avatar
majso
Příspěvky: 1
Registrován: 08 srp 2011 18:09

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od majso » 09 srp 2011 01:00

Nazdar, na stopu ktorú chceš nahrávať dáš príslušný plugin (amplitube apod.). Zapneš monitoring (hraješ, tak hraje aj plugin), zapneš record nahrávaš stopu, zastavíš, vypneš monitoring (toto je dôležité), vrátiš sa na začiatok stopy a dáš play. Ak chceš na existujúci clean track aplikovať plugin, tak pravým - plugin a process.

// tak to som dosť spomalený :D čo už

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: nehrajou pluginy v Cubase SX3

Příspěvek od Pytkin » 09 srp 2011 01:10

optimalne je zapnut tape style monitoring ..

Odpovědět