Nepouzitelne freeze?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od vras » 10 kvě 2010 10:44

Nacapal jsem Cubase, ze po freeze stopy (konktretne basova linka, ale na tom nesejde) zni stopa uplne jinak. Jakoby se nektery z VST insertu vypustil. Mixdown jedne stopy je OK, freeze by melo byt teoreticky vlastne totez, ale bohuzel neni. Nema nekdo podobnou zkusenost?

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od James L. » 10 kvě 2010 13:13

Jakej to je plugin?

A je to VST nebo VSTi?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 kvě 2010 13:45

vras píše:Nacapal jsem Cubase, ze po freeze stopy (konktretne basova linka, ale na tom nesejde) zni stopa uplne jinak. Jakoby se nektery z VST insertu vypustil. Mixdown jedne stopy je OK, freeze by melo byt teoreticky vlastne totez, ale bohuzel neni. Nema nekdo podobnou zkusenost?
freeze je obecne dost nepouzitelny (aspon do verze 3); kazdopadne me napada: nefreezuje nahodou jen na pre-fader insertech (tj. insert #7 a 8 uz jsou mimo hru)?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od vras » 10 kvě 2010 13:57

VST pluginu tam mam nekolik, EQ, COMP a saturaci, tak je tezke zjistit, co se presne meni. Kdyz jsem hledal v mixu, kde se najednou bere tak tenka basa, tak jsem odhalil freeze. Treba u jinych kanalu, kde mam podobnou kombinaci pluginu, to zda se funguje normalne. Freeze jsem zavrhnul (alespon pro cubase 5.1), radeji dilci mixdowny (s tim nebyl nikdy problem, ikdyz za cenu mensi prakticnosti)

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od James L. » 10 kvě 2010 14:09

No tenhle problém mám s mojí starou verzí V-Stationu... mám sice FL, ale když restartuju projekt, oscilátory na -1 se mi přepnou na 0 a bassa tak zní vejš třeba.

Nevim jak funguje freeze, ale tak třeba jestli to není podobnej problém.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od vras » 10 kvě 2010 14:38

ale když restartuju projekt, oscilátory na -1 se mi přepnou na 0 a bassa tak zní vejš třeba.
to bude neco jineho, mozna to chce nejake midi inicializacni povely na startu projektu.
Mel jsem na mysli normalni audio channel, freeze je processing vsech pre-fade insertu a ulozeni hotoveho audia do wavu, VST se vypnou a prehrava se pak ten wav. Problem je v okamziku vytvareni toho freeze wavu, kdy se wav vygeneruje obcas trochu blbe:-(

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od James L. » 10 kvě 2010 17:25

A jakou verzi Cubase máš?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od vras » 10 kvě 2010 17:29

posledni 5.1

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od James L. » 11 kvě 2010 13:49

Tu mám taky, zkusím si s tím pohrát... jaký VSTičko tam máš?

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od rajs » 31 srp 2010 12:50

Ahoj! Jediné, co Ti mohu povědět ohledně funkce Freeze, je toto vlákno fóra, které jsem kdysi založil: ./cubase-nuendo/problem-se-zmrazovanim-v-nuendu-t11912.html . Je sice o Nuendu, ale Cubase je to samý v bledě modrým a má tytéž problémy. To vím. Měl jsem pocit, že nová verze tyto problémy vyřešila, ale není to úplně pravda. Například ještě dnes se mi stává, že po unfreeze se ke stopě přiřadí špatný instrument, pokud používám více instancí jednoho instrumentu. A nepřišel jsem bohužel na žádné pravidlo, kdy a proč se tohle stane. Jen se toho pak už nedá zbavit. Proto se také přikláním k tomu freeze vůbec nepoužívat a poradit si jinak. Hmmm... Ale že by po zamrazení stopa zněla jinak, to se mi teda fakt ještě nestalo!! Je to smutnej příběh tohle zamražování...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2010 14:08

Brooklyn / juanita juarez píše:
vras píše:Nacapal jsem Cubase, ze po freeze stopy (konktretne basova linka, ale na tom nesejde) zni stopa uplne jinak. Jakoby se nektery z VST insertu vypustil. Mixdown jedne stopy je OK, freeze by melo byt teoreticky vlastne totez, ale bohuzel neni. Nema nekdo podobnou zkusenost?
freeze je obecne dost nepouzitelny (aspon do verze 3); kazdopadne me napada: nefreezuje nahodou jen na pre-fader insertech (tj. insert #7 a 8 uz jsou mimo hru)?
tohle jsi vyzkousel?

jinak upozornuju na to, ze v cubase5 uz lze do inputu audio kanalu routovat output groupy: tim padem je lze realtime nahravat vystup jakykoliv grupy, a to bez problemu s offsetama (coz se delo pri realtime nahravani vystupu zvukovky, posilanym zpet na vstup, tzv. 'loopback' stylem nebo 'what you hear' stylem) . imho mnohem flexibilnejsi nez buggovatej freeze.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nepouzitelne freeze?

Příspěvek od vras » 31 srp 2010 15:20

Freeze by melo z principu jet jen na pre-fade strane, tak je to myslim z definice. Zdalo se mi, ze od cubase 5.5 nebo 5.5.1 je to s tim lepsi, ale jak od jiste doby freeze podezrivam, tak to pouzivam vylozene sporadicky a nemuzu se za sve tvrzeni uplne postavit. Mixdowny a record z group (coz neni vlastne nic jineho nez realtime mixdown) je stale spolehlive reseni (ikdyz bohuzel trochu mene rychle a mene prakticke)

Odpovědět