Zdravím všechny a prosím o radu:
1) Používám NI Battery jako VST sampler pro bicí pod Cubase SX.
Některé samply, vložené do buněk Battery ale potřebuji přehrát třeba jen do půlky, ne celé. U jiných VST nástrojů to funguje tak, že délka tónu je taková, jakou jí udává MIDI informace (délka noty) v sequenceru.
Když mám ale např. v Battery sampl revertovaného činelu o délce 3 sekundy, je jedno, zda ho v sequenceru aktivuji 1/64 notou, nebo 1/1 - vždy se mi přehraje celý sampl (v tomto případě v délce 3 sec.) - po skončení MIDI noty zní sampl dále, dokud se nepřehraje celý. Jak ho "umlčet", když už nechci, aby zněl?
2) Tohle už je možná druhý problém, ne zcela související s 1., ale: Podobné to je např. s některými samply hi-hat - zní otevřená hi-hat, po ní chci zahrát zavřenou, ale do té zavřené mi přeznívá ještě i ta otevřená, což by rozhodně být nemělo.
(Tohle už se tu někdy řešilo, ale tehdy to pro mě nebylo aktuální a teď jsem to nějak nenašel, omlouvám se.)
Poradí někdo, prosím?
(Měl bych ještě asi uvést, že používám starší NI Battery 2.)
NI Battery v Cubase SX - délka (doba) přehrávání samplu
1) v zalozce cell si zapni obalku - ahd a nastav si dlouhy parametr h-hold a kratky d - decay. Pak to bude delat to co chces.
2) to se dela v jine zalozce pomoci mutovani grup, ale ted si nejsem jistej presne jak. Zitra ti to popisu presne.
EDIT: a pouzivam battery 3, tak nevim, jestli se ten bod 2 nebude u nich lisit. 1 by mel byt stejny.
2) to se dela v jine zalozce pomoci mutovani grup, ale ted si nejsem jistej presne jak. Zitra ti to popisu presne.
EDIT: a pouzivam battery 3, tak nevim, jestli se ten bod 2 nebude u nich lisit. 1 by mel byt stejny.
Amorph:
1) Tak jak jsi psal (dlouhý Hold a krátký Decay) nepomohlo, ale "nakopl" jsi mě správným směrem. Musel jsem v obálce ještě zapnout rozšířený režim (Mode) a stáhnout Release, pak to opravdu hraje tak, jak tomu zadám v MIDI notě (pokud tedy délka MIDI noty není delší, než sampl samotný
)
2) Ohledně tohoto bodu - myslím, že i tam jsi mě postrčil dopředu, pokud tedy nebudeš mít čas se mi na to podívat, zkusím zapátrat - alespoň už vím, co hledat. A le jinak další radu samozřejmě uvítám.
Ještě jednou díky moc za ochotu a Tvůj čas, Amorphe!
1) Tak jak jsi psal (dlouhý Hold a krátký Decay) nepomohlo, ale "nakopl" jsi mě správným směrem. Musel jsem v obálce ještě zapnout rozšířený režim (Mode) a stáhnout Release, pak to opravdu hraje tak, jak tomu zadám v MIDI notě (pokud tedy délka MIDI noty není delší, než sampl samotný

2) Ohledně tohoto bodu - myslím, že i tam jsi mě postrčil dopředu, pokud tedy nebudeš mít čas se mi na to podívat, zkusím zapátrat - alespoň už vím, co hledat. A le jinak další radu samozřejmě uvítám.
Ještě jednou díky moc za ochotu a Tvůj čas, Amorphe!
Amorph: A víš, že když jsem si hrál s tím "Decay" a "Release", tak jsem si té možnosti "Group" a "Max voices" všimnul a trochu mě to i napadlo, ale nebyl jsem si jistý. Doposud jsem používal hajtky z továrních presetů bank v Battery, které už takhle nastaveny do těch group byly, ale nestudoval jsem to. Teď jsem ale začal battery "krmit" svými samply a tam mi to nefungovalo (nemohlo, protože to nebylo groupované a takhle nastavené). Už mi to funguje 
Díky, opravdu moc díky, Amorphe!

Díky, opravdu moc díky, Amorphe!