NI Battery v Cubase SX - délka (doba) přehrávání samplu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

NI Battery v Cubase SX - délka (doba) přehrávání samplu

Příspěvek od Jindrix » 08 pro 2007 19:26

Zdravím všechny a prosím o radu:

1) Používám NI Battery jako VST sampler pro bicí pod Cubase SX.
Některé samply, vložené do buněk Battery ale potřebuji přehrát třeba jen do půlky, ne celé. U jiných VST nástrojů to funguje tak, že délka tónu je taková, jakou jí udává MIDI informace (délka noty) v sequenceru.
Když mám ale např. v Battery sampl revertovaného činelu o délce 3 sekundy, je jedno, zda ho v sequenceru aktivuji 1/64 notou, nebo 1/1 - vždy se mi přehraje celý sampl (v tomto případě v délce 3 sec.) - po skončení MIDI noty zní sampl dále, dokud se nepřehraje celý. Jak ho "umlčet", když už nechci, aby zněl?

2) Tohle už je možná druhý problém, ne zcela související s 1., ale: Podobné to je např. s některými samply hi-hat - zní otevřená hi-hat, po ní chci zahrát zavřenou, ale do té zavřené mi přeznívá ještě i ta otevřená, což by rozhodně být nemělo.
(Tohle už se tu někdy řešilo, ale tehdy to pro mě nebylo aktuální a teď jsem to nějak nenašel, omlouvám se.)

Poradí někdo, prosím?
(Měl bych ještě asi uvést, že používám starší NI Battery 2.)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 pro 2007 20:56

1) v zalozce cell si zapni obalku - ahd a nastav si dlouhy parametr h-hold a kratky d - decay. Pak to bude delat to co chces.

2) to se dela v jine zalozce pomoci mutovani grup, ale ted si nejsem jistej presne jak. Zitra ti to popisu presne.

EDIT: a pouzivam battery 3, tak nevim, jestli se ten bod 2 nebude u nich lisit. 1 by mel byt stejny.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 09 pro 2007 12:21

Amorph:
1) Tak jak jsi psal (dlouhý Hold a krátký Decay) nepomohlo, ale "nakopl" jsi mě správným směrem. Musel jsem v obálce ještě zapnout rozšířený režim (Mode) a stáhnout Release, pak to opravdu hraje tak, jak tomu zadám v MIDI notě (pokud tedy délka MIDI noty není delší, než sampl samotný ;) )

2) Ohledně tohoto bodu - myslím, že i tam jsi mě postrčil dopředu, pokud tedy nebudeš mít čas se mi na to podívat, zkusím zapátrat - alespoň už vím, co hledat. A le jinak další radu samozřejmě uvítám.

Ještě jednou díky moc za ochotu a Tvůj čas, Amorphe!

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 09 pro 2007 13:46

Takze bod 2: v zalozce setup si muzes dat cell do voice grupy - das do jedne grupy zavrenou i otevrenou hihatu. V grupe pak nastavis max voices na 1 a je to.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 09 pro 2007 13:55

Amorph: A víš, že když jsem si hrál s tím "Decay" a "Release", tak jsem si té možnosti "Group" a "Max voices" všimnul a trochu mě to i napadlo, ale nebyl jsem si jistý. Doposud jsem používal hajtky z továrních presetů bank v Battery, které už takhle nastaveny do těch group byly, ale nestudoval jsem to. Teď jsem ale začal battery "krmit" svými samply a tam mi to nefungovalo (nemohlo, protože to nebylo groupované a takhle nastavené). Už mi to funguje :)
Díky, opravdu moc díky, Amorphe!

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 10 pro 2007 07:41

ja som síce Battery nepoužil dosť dávno ale takéto informácie sú na nezaplatenie ... presne práve kvôli tomuto som rád, že tu toto fórum je
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Odpovědět