Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Jirka3
Příspěvky: 3
Registrován: 05 pro 2018 22:19

Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od Jirka3 » 16 kvě 2019 19:30

Zítra mi dorazí Cubase 10pro (64/32)a nový NB (Dell Latitude 3590) s Win10 (64/32).
Zatím jsem nahrával pouze na Sound Forge 5.0 ve Win7.
Mám externí kartu 18/18 (XR18).
Potřebuji vícestopé nahrávání (audio + midi) na více stop, než stereo v SF.
Prosím poraďte, čeho se při instalaci DAW na Win10 vyvarovat.
Zejména mi jde o 64/32bit problémy při kombinaci DAW a WIN10.
Jirka

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1668
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od tony9 » 16 kvě 2019 20:21

Tak Win - 10 jsou snad 64bit, tak určitě nainstaluj i Cubese 64bit.

Jirka3
Příspěvky: 3
Registrován: 05 pro 2018 22:19

Re: Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od Jirka3 » 16 kvě 2019 21:11

WIN10 prý umí oboje (64 i 32). Četl jsem zde někde o problémech s 32bit pluginy, kterých je většina. Tomu bych rád předešel. Jinak díky za radu. Zůstanu tedy u 64bit.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1668
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od tony9 » 16 kvě 2019 21:28

32bit pluginy dělají na 64bit systémech problémy. Pořád o tom čtu.
Nejlepší je podle mne dnes přejít na 64bit.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3130
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od pavlii » 17 kvě 2019 09:35

Tenhle problém řešit nemusí, protože 32b plug-iny už v C10 nebude moct použít. A navíc C10 už je jen 64bit, takže volba OS je jasná (pouze Win 64b v daném případě.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3434
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od dano » 17 kvě 2019 09:41

Jo, toto je inak zakladna info, ktoru Steinberg pri C10 uvadza. Ze 32bit pluginy maju smolu.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 724
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Nová Cubase 10pro na nový NB s Win10

Příspěvek od markuc » 20 kvě 2019 00:43

Není pravda, že většina pluginů je 32bit, to už dávno ne. Většina je 64bit a pro ty, který nejsou a na kterých ti záleží, lze použít jBridge, kterej funguje dobře. Vytvoří ti 64bit knihovnu pro 32bit plugin. Co se týče instalace Cubase, tam na výběr není, jak správně píše pavlii ..

Odpovědět