Nuendo/Cubase a pocet jadier
Nuendo/Cubase a pocet jadier
Dakto robil testy s multijadrovymi procesormi ? potrebujem spravit novy DAW .. a ide o to , ci kupit radsej dva dvojjadrove CPU , kere budu rychlejsie .. alebo 2 stvorjadrove CPU , kere budu pomalsie ..
Pri dvoch CPU sa to chova tak , ze parne stopy rata jedno CPU .. Neparene druhe .. Skusaj niekto na 4 alebo 8 jadrach ? tiez sa to tak chova ?
Co si myslite co bude lepsie ???
Pri dvoch CPU sa to chova tak , ze parne stopy rata jedno CPU .. Neparene druhe .. Skusaj niekto na 4 alebo 8 jadrach ? tiez sa to tak chova ?
Co si myslite co bude lepsie ???
-
-
pytkin: uz nas s tymi nickami nemet .)
podla tohto linku
http://www.steinberg.de/fileadmin/redak ... h_Info.pdf
od sx 3.1 cubase podporuje n-jadier a pokial ide o tvoju dilemu, tak ja tipujem ze 4 jadra s vlastnou cache budu vykonnejsie ako dva na dvojnasobnom takte; koli podstate DAW (vela paralelnych procesov) je idealne pouzit klaster
podla tohto linku
http://www.steinberg.de/fileadmin/redak ... h_Info.pdf
od sx 3.1 cubase podporuje n-jadier a pokial ide o tvoju dilemu, tak ja tipujem ze 4 jadra s vlastnou cache budu vykonnejsie ako dva na dvojnasobnom takte; koli podstate DAW (vela paralelnych procesov) je idealne pouzit klaster
kexik : ja za to nemozem .. dnes mi safa spristupnil stary nickname .. tak ho zase pouzivam 
cize 4 jadra na 2GHz budu lepsie ako 2 jadra na 3GHz ? Cize radsej ist do QUADcoru ? cize budem mat 8 jadier na CPU .. Len mam strach ze to bude blbnut , ked sa to rozklada na stopy .. zajtra je zvukar prec, tak to otestujem .. este som sa docital ze v nastaveni sa zapina podpora multiprocesingu (co som si nikdy nevsimol) .. tak otestujem rozdiely ..

cize 4 jadra na 2GHz budu lepsie ako 2 jadra na 3GHz ? Cize radsej ist do QUADcoru ? cize budem mat 8 jadier na CPU .. Len mam strach ze to bude blbnut , ked sa to rozklada na stopy .. zajtra je zvukar prec, tak to otestujem .. este som sa docital ze v nastaveni sa zapina podpora multiprocesingu (co som si nikdy nevsimol) .. tak otestujem rozdiely ..
precitaj to pdf-ko... mne z neho nevyplyva, ze to explicitne rozklada jadra na stopy. neviem ako cubase, ale ked sa na klastri pocita kvantova chemia, tak jeden proces pocita aj niekolko procakov, to nie je problem zabezpecit. ci je taky sikovny cubase, netusim 
ale takto postavene, myslim si ze 4x2 musi byt viac ako 2x3. bezny klaster z 1cpu peciek pospajanych 1GB sietou ma pri 25 procakoch skalovaci faktor asi 0.7 (cize 2 skrine maju vykon 1.7 procaka atd) a ked mas rovno 4 jadra na jednej fsb, tak to musi byt aspon 0.9
a 0.9^4x4x2=5,24 kym 0.9^2x2x3=4.86 a to sa bavime o jednom procese, pri nezavislych procesoch je skalovanie skoro linearne

ale takto postavene, myslim si ze 4x2 musi byt viac ako 2x3. bezny klaster z 1cpu peciek pospajanych 1GB sietou ma pri 25 procakoch skalovaci faktor asi 0.7 (cize 2 skrine maju vykon 1.7 procaka atd) a ked mas rovno 4 jadra na jednej fsb, tak to musi byt aspon 0.9
a 0.9^4x4x2=5,24 kym 0.9^2x2x3=4.86 a to sa bavime o jednom procese, pri nezavislych procesoch je skalovanie skoro linearne
Ctyri jadra na 2GHz budou v nekterych pripadech rychlejsi, nez 2 na 3GHz, v nekterych pomalejsi. Zalezi na poctu procesu a podpore threadu v aplikaci. Nicmene pokud je aplikace, pod kterou to hodlas vyuzit, napsana rozumne, pak by ty 4 jadra mely byt ve vetsine pripadu vykonnejsi (jak pise kexik)
BTW to co jsem psal vys, o spojeni dvou dual core - bylo to jen pro info, nedelej si z toho hlavu
Jde jen o to, ze treba L2 cache je tam sharovana 2+2 afaik.
BTW to co jsem psal vys, o spojeni dvou dual core - bylo to jen pro info, nedelej si z toho hlavu