Nuendo/Cubase a pocet jadier

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Nuendo/Cubase a pocet jadier

Příspěvek od Dno » 13 úno 2007 00:35

Dakto robil testy s multijadrovymi procesormi ? potrebujem spravit novy DAW .. a ide o to , ci kupit radsej dva dvojjadrove CPU , kere budu rychlejsie .. alebo 2 stvorjadrove CPU , kere budu pomalsie ..

Pri dvoch CPU sa to chova tak , ze parne stopy rata jedno CPU .. Neparene druhe .. Skusaj niekto na 4 alebo 8 jadrach ? tiez sa to tak chova ?

Co si myslite co bude lepsie ???

dedalebeda
Příspěvky: 109
Registrován: 22 led 2007 02:06

Příspěvek od dedalebeda » 13 úno 2007 00:42

kopit si 5 servru a kazdej jeden ma 9,5 procesoru :D

dedalebeda
Příspěvky: 109
Registrován: 22 led 2007 02:06

Příspěvek od dedalebeda » 13 úno 2007 00:44

myslim ze staci koupit poradne nadupanej core duo a koupit mastnou zvukovku!

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 13 úno 2007 00:46

mastna zvukovka bude v tomto pripade asi irelevantna ..

dedalebeda
Příspěvky: 109
Registrován: 22 led 2007 02:06

Příspěvek od dedalebeda » 13 úno 2007 00:49

proc?

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 13 úno 2007 00:55

no zaujima ma vykon a multithreading .. nie zvukovka ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 úno 2007 14:02

Dno: je ti jasny, ze Intel quad core jsou jenom dva dual core procesory v jednom pouzdre ?

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 13 úno 2007 14:38

kermitak : nerozumiem .. to je ako dobre ? alebo zle ? alebo co si o tom mam mysliet ???

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 13 úno 2007 15:11


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2007 17:10

bassline : jo to som videl .. zatial to nema moc vypovednu hodnotu .. vacsina CPU je skoro rovnaka ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 úno 2007 17:23

pytkin: uz nas s tymi nickami nemet .)
podla tohto linku
http://www.steinberg.de/fileadmin/redak ... h_Info.pdf
od sx 3.1 cubase podporuje n-jadier a pokial ide o tvoju dilemu, tak ja tipujem ze 4 jadra s vlastnou cache budu vykonnejsie ako dva na dvojnasobnom takte; koli podstate DAW (vela paralelnych procesov) je idealne pouzit klaster

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2007 17:31

kexik : ja za to nemozem .. dnes mi safa spristupnil stary nickname .. tak ho zase pouzivam :)

cize 4 jadra na 2GHz budu lepsie ako 2 jadra na 3GHz ? Cize radsej ist do QUADcoru ? cize budem mat 8 jadier na CPU .. Len mam strach ze to bude blbnut , ked sa to rozklada na stopy .. zajtra je zvukar prec, tak to otestujem .. este som sa docital ze v nastaveni sa zapina podpora multiprocesingu (co som si nikdy nevsimol) .. tak otestujem rozdiely ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 úno 2007 17:45

precitaj to pdf-ko... mne z neho nevyplyva, ze to explicitne rozklada jadra na stopy. neviem ako cubase, ale ked sa na klastri pocita kvantova chemia, tak jeden proces pocita aj niekolko procakov, to nie je problem zabezpecit. ci je taky sikovny cubase, netusim :)
ale takto postavene, myslim si ze 4x2 musi byt viac ako 2x3. bezny klaster z 1cpu peciek pospajanych 1GB sietou ma pri 25 procakoch skalovaci faktor asi 0.7 (cize 2 skrine maju vykon 1.7 procaka atd) a ked mas rovno 4 jadra na jednej fsb, tak to musi byt aspon 0.9
a 0.9^4x4x2=5,24 kym 0.9^2x2x3=4.86 a to sa bavime o jednom procese, pri nezavislych procesoch je skalovanie skoro linearne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2007 17:52

kexik : no hej ..ale ked ti kazdu osmu stopu rata jeden CPU .. tak pri nahodnom stave sa to moze pretazit .. i ked zase to neni tak casto ze by v projekte bolo 100 stop aby sa to mohlo stat .. no asi pojdem do tych quadov .. este poprecitam nuendo forum ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 úno 2007 18:23

Ctyri jadra na 2GHz budou v nekterych pripadech rychlejsi, nez 2 na 3GHz, v nekterych pomalejsi. Zalezi na poctu procesu a podpore threadu v aplikaci. Nicmene pokud je aplikace, pod kterou to hodlas vyuzit, napsana rozumne, pak by ty 4 jadra mely byt ve vetsine pripadu vykonnejsi (jak pise kexik)
BTW to co jsem psal vys, o spojeni dvou dual core - bylo to jen pro info, nedelej si z toho hlavu ;) Jde jen o to, ze treba L2 cache je tam sharovana 2+2 afaik.

Odpovědět