Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 02 říj 2009 16:24

O par dni nahravame symfonak CNSO v ich studiu,kde maju Pro tools.Ako najlepsie preniest Nuendo/Cubase projekty do ich systemu a nasledne spat? Mam v plane vyexportovat SMF s tempozmenami+audia od nuly.Musi byt ale aj elegantnejsi sposob.Neexistuje nejaky soft a la kazdy s kazdym?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od ECSON WALDES » 02 říj 2009 16:33

Zda se ze slusnej system pro prevod ruznejch DAW formatu nabizi Solid State Logic, jmenuje se Pro-Convert.
Nemel jsem ho moznost ale vyzkouset tak netusim jak to bezi v realu.

Tady je tabulka podporovanejch formatu. Jen ale koukam ze treba Nuendo 5 / Cubase 5 tam neni.
http://www.solid-state-logic.com/post/P ... erview.asp

matucha
Příspěvky: 5031
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od matucha » 02 říj 2009 17:11

Kdyz to v protoolech nebude moc slozity, tak se s OMF da celkem dobre vyjit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2009 17:43

nuendo 5 zatial neexistuje ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 28 říj 2009 16:54

matucha píše:Kdyz to v protoolech nebude moc slozity, tak se s OMF da celkem dobre vyjit.
Nemam skusenosti s OMF,ale nepotrebujem zachovat z ProTools session nic ine,len multitrack recording so vsetkymi udalostami,cize niekedy aj 5-timi playlistami pod sebou.Len neviem,ci OMF format neprenesie zo sebou len momentalne aktivne stopy a tym padom moznost dalsieho editovania a vyberu z inych tejkov je stratena.Aspon tak mi hovorili zvukari v studiu CNSO v Prahe.Aj tak nemali kupeny nejaky ten plugin na ukladanie v OMF.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 29 říj 2009 11:50

Moje patranie dospelo do stadia,ze najjednoduchsie riesenie bude kupit nejaku lacnejsiu M audio kartu s pribalenym baby ProTools a definitivny zostrih urobit v klude doma v toolsoch.Aj nasledna mixaz bude prebiehat v ProTools v studiu Up4loud v Londyne.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od kexik » 29 říj 2009 12:46

ku ktorej m-audio karte dostanes protools? imo k ziadnej, to sa predava extra. ku karte dostanes len demo. samozrejme aby ti m-powered verzia fungovala, karta je nutna

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 29 říj 2009 12:52

kexik : http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html
Toto by snad mohlo fungovat.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4571
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Amorph » 29 říj 2009 13:01

Cundo: no nevim, jestli ti ty PT essential budou stacit...

award-winning Pro Tools composing, recording, editing and mixing features
streamlined interface for easy use
mix up to 16 simultaneous mono or stereo audio tracks
integrated MIDI sequencing
supports up to 8 simultaneous virtual Instrument tracks and 8 MIDI tracks
includes powerful Structure Essential virtual instrument with 60+ sounds
powerful, pro-quality effects plug-ins included
built-in SansAmp classic guitar amp modeling and distortion effects
comes with over 3GB of audio loops
get started easily with music creation templates and demos covering multiple musical styles
supports 2 simultaneous audio inputs and outputs
compatible with PC and Mac computers

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 29 říj 2009 13:31

Amorph: Len prax ukaze.Tych 16 stop je pravdaze malo,ale malo by to podporovat podstatne vacsi pocet virtualnych stop,ktrore by sa mali udajne editovat paralelene .Dolezite bude ,v akom stave sa mi podari otvorit projekt ulozeny predvcerom v Prahe vo velkych ProTools.Potom budem riesit dalej.Keby bolo nejake funkcne,len casovo obmedzene demo....
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 08 lis 2009 15:38

Tak je objednany "plny" ProTools.Teraz len rychlo nejaku M audio zvukovku,podporujucu M-powered.Pokial ma fungovat nejaka kompatibilita,nie je ine riesenie.Len ma stve, ze neviem najst nejaku jednoduchu a lacnu kartu,ktora by mala na sebe len napr.Adat in a stereo out.Nechcem mat doma tretiu priemernu zvukovu kartu,ku ktorej nepojde zmysluplne pripojit nic z mojich stavajucich pristrojov(Terratec mic8 s SPL preampmi,MOTU 828 mk3).
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Kermitak » 08 lis 2009 15:53


Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 08 lis 2009 18:04

Kermitak:uz som to pozeral.Mne by uplne stacilo,toto : http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit.html len neviem vycitat,ci to ma podporu m powered,ake asi nie.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Kermitak » 08 lis 2009 18:50

Pisou tam ze Transit je kompatibilni. Jen jsem myslel, ze potrebujes vic nez stereo.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: Nuendo/Cubase projekt vs.Pro Tools

Příspěvek od Cundo » 08 lis 2009 19:05

Nechystam sa v tom velmi nahravat.Hlavne editovat material nabraty v inych studiach.Ak by som potreboval nieco predsa nahrat,pripojim do stereo in bud Motu alebo mic8.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Odpovědět