Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vlasta_p
Příspěvky: 5
Registrován: 09 srp 2012 08:42

Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od vlasta_p » 15 bře 2017 23:19

Dobrý den,

nedávno jsem koupil zvuk. kartu Focusrite Scarlett 2i4. Audio část funguje bezchybně, avšak při MIDI záznamu do programu Nuendo dochází ke zvláštní chybě.

Spustím záznam a do MIDI stopy zaznamenám z MIDI keyboardu několik po sobě jdoucích not (ne akord).
Při pokusu o playback se ozve pouze jeden tón.
Pohledem do "list" editoru zjistím, že všechny noty se zaznamenaly, ale všechny se umístily na stejnou pozici 1.1.0. - jako kdybych na této pozici zahrál akord, složený z těchto not.
Jinými slovy - ať dělám co dělám, všechny zaznamenané noty se mi seřadí do jedné pozice zcela na začátku partu.
Hodnota not (výška) zůstane zachována, špatně je pouze pozice.

Když Scarlett vyměním za starší M-AUDIO DELTA 1010, vše je v naprostém pořádku.

Moje sestava:
Notebook DELL Inspiron, Intel i7, 2,6GHz, RAM 6GB, Windows 7 Prof.
Nuendo v. 4
Klávesy CASIO CZ1 (prastaré, ale spolehlivé), propojení se zvukovkou přes MIDI.

Poradíte někdo, prosím?

Děkuji za ochotu.

Vl. Vlček

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od Pytkin » 15 bře 2017 23:28

Vlastik ty si tu zaregistrovany 5 rokov a za ten cas si dal len 4 prispevky ? :D

Nemas tam kazdy midi port zduplikovany ? Jeden normalny a druhy s napisom EMULATED ? Ak ano , skus tie druhe .. Ak nie , treba skusit v adresari nuenda hladat slovo IGNORE PORT FILTER ..

vlasta_p
Příspěvky: 5
Registrován: 09 srp 2012 08:42

Re: Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od vlasta_p » 15 bře 2017 23:41

Ahoj,
no ... já už jsem za ty roky tak dobrý, že fórum nepotřebuji .... :-))

Ale tohle fakt vidím poprvé v životě a jsem z toho docela paf.
Žádných "emulated" portů jsem si nevšiml, ale zkontroluji to (zítra, dnes už musím do postele :-).
Divné na tom je to, že s instalací Nuenda a s jeho nastavením jsem naprosto nic nedělal, celé prostředí (PC, Windows atd.) nebylo nijak měněno, jen jsem tam připojil jinou zvukovku!

Zkusil jsem to i na jiném počítači (notebook Dell), chová se to naprosto stejně (stejná chyba).
Já to skoro vidím na problém Scarlettu nebo jeho ovladačů. Ale samozřejmě zkusím to, co jsi mi poradil.

Pokud neuspěji, zkusím jiný kus Scarlettu, má ji kamarád. To by mělo ukázat, v čem je chyba.

Díky.
Vl.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od dJR » 16 bře 2017 15:56

A nemáš v Nuendo nastavenou AutoQuantizaci s rozlišením celý takt? ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2017 19:00

dJR : Keby mal , tak by mu to robilo aj na inej zvukovke , ne ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1387
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od tony9 » 16 bře 2017 23:12

No a na té kartě nějaké základní nastavení midi v ovladačích není?

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Nuendo + Scarlett = problem s MIDI zaznamem

Příspěvek od dJR » 17 bře 2017 00:02

No nevim, ale protože mám tu zkušenost, můžu potvrdit, že MIDI z klasických DIN konektorů se po připojení ke zvukovkám chovají nekonzistentně. Mě například vysely (ale jen některé noty), když jsem propojoval MOTU a Korg SP-170. Tehdy jsem to řešil v tomhle vlákně:
klavesy/piano-korg-sp-170-jako-midi-mas ... hilit=MOTU

Je dobrý se podívat do List Editoru, co to vlastně posílá, mě to prostě v některých případech nepustilo NoteOff.. Vyřešit se to nedalo, pořídil jsem si takovej ten USB-MIDI midi adaptér na kabelu a tam to šlo normálně.

Myslím, že tohle nevyřešíš jinak.

Pytkin: Já jen žertoval :-)

Odpovědět