Zdravim, dneska me zaujala jedna vec - kdyz jsem poslouchal smichanou vec v Nuendu a pote mixdown toho sameho, tak se mi to primo v tom Nuendu zdalo barevnejsi, zivejsi, lepsi stereo separace, nez potom mixdown poslouchany ve Wavelabu nebo Media Playeru.
Nechapu jak je to mozne. Projekt je 16/44, mixdown taky na 16/44, vyexportoval jsem to vcetne navesenych kompresoru a limiteru na master tracku (coz obvykle pro mixdown vypinam), device pro prehravani pouziva Nuendo i Wavelab stejny (Delta Asio), tak mi neni jasne jak muze byt slyset rozdil ???
Nuendo - záhada
Jistě že má význam zapnout dither. I když je projekt 16/44, Nuendo / Cubase používá interně bitů 32, tudíž tebou popsanym postupem přicházíš o 16 bitů. Nicméně rozdíl mezi tím co slyšíš na výstupu Delty v Nuendo / Cubase (24 bitů) a mixdownem (16 bitů) je 8 bitů.
Proč bys chtěl zapínat dithering i na pluginech?? Stačí ho použít jen jednou, a to na Masteru jako úplně poslední v řetězci.
Proč bys chtěl zapínat dithering i na pluginech?? Stačí ho použít jen jednou, a to na Masteru jako úplně poslední v řetězci.
Cubase SX 3.1.1(914), Windows XP SP2
Audiophile 24/96
ASUS P4T-E, Pentium IV 1,6GHz(@1,9), 1GB RIMM, Matrox G550 (2x19" IBM P92)
Audiophile 24/96
ASUS P4T-E, Pentium IV 1,6GHz(@1,9), 1GB RIMM, Matrox G550 (2x19" IBM P92)