Otevření .npr v Cubasu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od gu-staff » 05 kvě 2010 00:17

Ahoj, narazil jsem na komplikaci při otvírání Nuendo projektu v Cubasu SX3. Projekt se normálně načte, všechny stopy jsou tam, kde mají být, ale žádná nehraje...prostě je ticho. Nikdy jsem neotvíral nic jiného, než co jsem vytvořil, ale tohle jsem dostal ze studia a chci si s tím trochu pohrát (remix). Takže mi prosím někdo řekněte, v čem spočívá moje blbost, věřím, že to bude ve finále úplná ptákovina. Hledal jsem, ale nenašel...Předem dík :-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 kvě 2010 00:26

F4 -- connections -- outputs. pravdepodobne je projekt ulozenej na systemu s jinym audio interfacem a jsou v nem jinak nastaveny vystupy.

gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od gu-staff » 05 kvě 2010 00:48

Vypadaj, že jsou nastavený správně. Ještě jsem zapomněl dodat, že ani na mixu není žádná aktivita na žádném kanálu. Jakoby byly všechny stopy mutlý...(což samozřejmě nejsou). Prostě kursor jede přes všechny stopy, ale nic nehraje.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 kvě 2010 07:13

zkus se podivat na zvolenej asio driver (prip. pak samplerate projektu a jestli takovou podporuje tvuj interface).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 08:53

Mno - nebudeme si tu hrát na hrdiny, takže otázka od podlahy: jedná se o .npr soubor nebo celou ZÁLOHU projektu z Nuenda (čili kromě .npr souboru i adresář se všemi použitýmy WAV soubory)?

Pokud je to ta první možnost, tak to nikdy hrát nemůže a nebude :wink: tipoval bych to na základě informace o nečinnosti měřáků stop, ty nejsou nijak ovlivněny ovladačem zvukovky.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2010 08:59

Pavli: keby mu ale chýbali wavy, tak by to pri otvárani projektu na jeho rvalo, že chýbajú.

Viem že sa mi už toto už raz stalo, ale nepamätám sa ako som to vyriešil.

gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od gu-staff » 05 kvě 2010 09:37

Jo jo, je to kompletní....V obrazovce "Pool" jsou všechny wavy natažený, a daj se normálně pustit. Jenom ten celek nehraje...

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od zazz » 05 kvě 2010 10:09

Co je to za verzi Nuenda?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2010 10:49

to sa imo len rozsypal routing stop na hardver... tam by som hladal chybu...

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od humbuk » 05 kvě 2010 11:41

Jěště by také mohly být stopy Disable... pak jsou stopy takové zašedlé a nehrají.

gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od gu-staff » 05 kvě 2010 13:01

zazz píše:Co je to za verzi Nuenda?
Nevím - zjistím.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 13:19

2Pytkin: jj, pravda :wink:

Já bych to v routingu zatím nehledal - jestliže mu šavle mixu nevykazují aktivitu, je chyba jinde. Opět dobrý tip napsal humbuk (sice nechápu, jak by k tomu mohlo dojít "hromadně a bez vědomí uživatele"), ale je to divné :|

P.

gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od gu-staff » 05 kvě 2010 13:37

Přátelé, když jsem sem psal svůj dotaz, trochu jsem se bál, že budu nakonec vypadat jako debil, až zjistím, že to byla nějaká absolutní prkotina...ALE! - pravda je mnohem bolavější...jak jsem zvyklý, že své projekty uložím, a po opětovném otevření je mám ve stavu, v jakém jsem je zavíral, tak mne vůbec nenapadlo mrknout na to nejzákladnější, a to jestli jsou šavle vůbec vytažený. :oops:

Takže, kdyby se někomu stalo to co mně, nechť se podívá do mixeru, jestli takhle náhodou nemá všechny šavle dole. Já je měl všechny u dna a k tomu všechny stopy panoramu zcela nalevo. Nevím, jestli k tomu došlo přenosem Nuendeo/Cubase, ale ve studiu jsme projekt určitě sejvnuli ve stavu, v jakým byl, tzn. lehce předmíchán...

Díky všem za snahu mi poradit, a počítám s lehkou dávkou posměchu. Rád jej přijmu, a jdu se v tom hrabat a rochnit!

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 18 bře 2006 23:05

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od humbuk » 05 kvě 2010 13:44

Měřáky na mixu nevykazují aktivitu také při špatně nastaveném (nebo žádném) ASIO driveru v nastavení Cubase/Nuendo (jak již psal Brooklyn / juanita juarez).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otevření .npr v Cubasu

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 13:44

Paráda :lol: jak říká táta: "to se stane i amatérům...".

P.

Odpovědět