Ovladanie a zosyncovanie viacerych Cubasov

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Ovladanie a zosyncovanie viacerych Cubasov

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2008 23:59

S EXCOMom sme dnes telefonicky riesili otazku , ako nakonfigurovat viac Cubasov .. Teda nakonfigurovane su .. Vsetky zosyncovane .. Vsetko chodi .. Len Master je len jeden .. Ako ich ponastavovat , aby sa dalo PLAY/STOP/MARKERY robit na hociktorom z nich .. A ostatne na to reaguju ..

Konfiguroval niekto nieco take ?

Celkom ma tento problem zaujal .. A skusime sa s tym potrapit .. Ale mozno dakto uz ma riesenie ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 09:42

Podla mna pri prepojeni len dvoch kompov musi byt vzdy jeden Master.....inak to nema logiku. Ale ak naroutujes do MIDI oboch kompov nejaky externy kontroler a v Cubaseoch nastavis Generic Remote s pozadovanymi funkciami tak budu na to reagovat obidva. TO musi ist. Cele mi to ale nejako nedava logiku ze ako by sa na takychto Cubasoch robilo a preco vlastne. Nehovoriac o tom ze Excom sa doteraz vyhybal PC a CUbasu jak cert krizu a zrazu mu je jeden malo..... :D

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 srp 2008 09:55

:D
2hubert: ano, Master musí být vždy jen jeden, ale Pytkin řeší ten problém, aby kterýkoli z Cubasů (čiže ať už jeden master nebo jakýkoli ze slave) prostě ovládal posuv, nahrávání apod. Generic Remote funguje tak, jak jsi napsal, ale to nebude řešení, které by Pytkina&EXCOMa zajímalo... IMHO je jediná cesta pořešit to dako cez MMC; 2Pytkin: pro dokreslení situace by bylo cool popsat, jak to máte zapojené ten setup.

Zajímavá myšlenka na brainstorming :-D

P.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 10:11

Cez MMC predsa nejdu ovladat lokatory.....iba SPP

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 10:17

teda aby som bol presny, myslel som pevnu definiciu lokatorov..
Takze jedine co ide definovat je Go TO......s tym sa sice da pracovat ale dost blbo...na pracu v cubase su podla mna pevne lokatory nutne...

Tu je zoznam MMC povelov:

F0 7F deviceID 06 command F7

The third byte is the Device ID.
The fifth byte is the command:
01 Stop
02 Play
03 Deferred Play
04 Fast Forward
05 Rewind
06 Record Strobe (Punch In)
07 Record Exit (Punch out)
08 Record Ready
09 Pause
0A Eject
0F MMC Reset
40 Write
44 Locate/Go to

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 srp 2008 10:21

hubert píše:Podla mna pri prepojeni len dvoch kompov musi byt vzdy jeden Master.....inak to nema logiku. Ale ak naroutujes do MIDI oboch kompov nejaky externy kontroler a v Cubaseoch nastavis Generic Remote s pozadovanymi funkciami tak budu na to reagovat obidva. TO musi ist. Cele mi to ale nejako nedava logiku ze ako by sa na takychto Cubasoch robilo a preco vlastne. Nehovoriac o tom ze Excom sa doteraz vyhybal PC a CUbasu jak cert krizu a zrazu mu je jeden malo..... :D
tuto otazku som nepolozil ja, ja som sa len pytal reprodukovanu otazku od niekoho ineho kto ju potrebuje vyriesit lebo ma s tym problem.. ja tento problem neriesim...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 10:37

Jo ja viem... :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2008 10:38

proste su 3 komputre s cubase .. kazdy na inom mieste .. a chceme to vyriesit aby sa dal transport ovladat na lubovolnom cubase a ostatne sli spolu s nim ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 10:48

MMC zapnut na vsetkych troch, vsade nadefinovat MIDI IN a OUT pre MMC povely......nastavit kompom rozne ID pre MMC prijem....to by mohlo ist ale z tou identifikaciou to treba vyskusat.....co moze co riadit....

ja sa len vratim k tomu ze MMC ma malo povelov na serioznu pracu s CUbaseom.....myslim tym aj nahravanie, nastavovanie lokatorov, Mutovanie a Armovanie trackov atd...,ale na playbackovanie to moze byt.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 srp 2008 13:49

2hubert: aha....já jsem detailně MMC nečetl, takže každopádně dík za rozšíření obzorů - jinak tedy pokud skáču v Cubase po lokátorech (zkratky na NumPadu), MMC příkazy to žádné do MIDI rozhranní neposílá, je tak? Tohle bych vyzkoušel - Pytkin :-) aspoň jen tak z plezíru (čert vem MMC specifikaci).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2008 13:59

pavlii : mam skorej pocit , ze najrozumnejsie bude kvm switch a ovladat hociktory komputer z hociktoreho miesta ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 14:03

Inak s pytkinom sme to rozoberali a v MMC je moznost aj armovat tracky pre nahravanie....ale je to samozrejme aj otazka zariadenia ktore chces ovladat.....toto zrejme uz nebude fixny standard...neviem. Ked chces posielat von MMC tak ho musis mat zapnute..... ale na to aby si dostal von SPP musis vysielat aj MTC. Inak skakanie po lokatoroch sa nijako neprejavi na inej masine. Cez MMC to vies len prikazom togo t.j. kam sa ma nastavit kurzor. Na kontinualne sledovanie pozicie potrebujes v kazdom pripade MTC vysielat von. MMC su len ovladacie povely pre riadenie masin.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2008 14:25

iste .. MMC ovlada masiny .. MTC syncuje .. na seriozne pouzitie , treba obe ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 srp 2008 08:56

Jasnačka.....tak nějak jsem ani nemyslel používat MMC bez MTC, protože to spolu souvisí....ale OK :-)

2Pytkin: hej, to by bylo asi nejjednodušší řešení; mašiny zasyncované a holt jen jeden master i na ovládání......

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2008 10:27

pavlii " jo .. len zadanie znie , ze spustat treba z hociktorej masiny .. skorej to vidim na daky KVM alebo remote .. napred spravime analyzu sucasneho stavu a potom sa uvidi ..

Odpovědět