Padání cubase při výměně zvukvé karty

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Padání cubase při výměně zvukvé karty

Příspěvek od Becherius » 14 lis 2009 15:06

Předem se omlouvám, pokud tady toto téma už bylo. Můj problém je v tom, že mám víc zvukových karet. Cubase mi při startu spadne, když mám připojenou jinou kartu, než při předchozím spuštění. V podstatě se nepřepne automaticky asio driver na ten multimedia driver, ale snaží se to pořád najít tu nepřipojenou zvukovku. Konkrétně se mi to děje se zvukovou kartou M-Audio FW410 a Tascam FW 1082. Oběvuje se to klasické hlášení hlášení o chybě, kterou můžu odeslat Microsoftu. Používám Windows XP, Cubese 5, ale dělo se to už u verze tři.

předem díky za reakce
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Padání cubase při výměně zvukvé karty

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2009 16:49

No to závisí od tých asio driverov, čo spravia keď neni pripojeny hw. S tým asi nič nenarobis. Je problém mat zapnute pri štarte cubase obe zvukovky? Alebo pri vypinani cubase to vždy prepni na asio multimediálne.

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Re: Padání cubase při výměně zvukvé karty

Příspěvek od Becherius » 14 lis 2009 17:29

No problém to je, protože každou mám na jiném místě (Praha, Brno). Při vypínání bych mohl asio přepnout, ale v praxi na to často zapomenu. Navíc nikdy nevím, jestli Cubase ještě budu zapínat s touto zvukovkou a nebo až někdy s tou druhou. Když se mi tohle stane, tak vodstatě Cubase nezapnu 3 dny. Kyždopádně byste mi doporučil kontaktovat spíš M-Audio, než Steinberg? Napadlo mně, jestli není možné v Cubase přepnout asio bez zapnutí. Třeba i nějakým trochu řekněme prasáckým způsobem. ? :-)
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Padání cubase při výměně zvukvé karty

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2009 19:12

Neviem ako je to teraz. Kukni v ponuke štart -> steinberg cubase, či tam neni ikonka asio multimediálne setup. Mám pocit keď ho otvoris , a savnes, tak sa aj sám nastaví ako predvoleny.

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Re: Padání cubase při výměně zvukvé karty

Příspěvek od Becherius » 16 lis 2009 12:37

No mě se to právě tímhle nepřepíná. Kliknu na Asio DirectX fullduplex driver a můžu v tom nastavit co chci, ale Cubase zůstane přepnutá na původním asio driveru. Tohle je jenom vnitřní nastavení toho asio driveru. Nevíte, kam si Cubase ukládá konfiguraci, má to v nějakém souboru nebo to dává někam do registru. Kdyby to byl nějakej cfg soubor, tak ho jednoduše přehraju jiným a bylo by to v pohodě.
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Padání cubase při výměně zvukvé karty

Příspěvek od Pytkin » 16 lis 2009 12:49

A asio multimedia si skusal?

Odpovědět