Podklady do PA click jen do sluchatek

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Bitrklaa
Příspěvky: 6
Registrován: 21 srp 2012 14:57

Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Bitrklaa » 22 srp 2012 10:07

Ahoj,

jsem nováček co se Cubasu tyce, tak se omlouvám, za tak nejspíš banální otazku. Nikde jsem to na fóru nenašel proto bych se rad zeptal. Mám Cubase 5 a M audio fast track pro a Macbook pro. Potreboval bych nastavit projekt tak, aby mi audio stopy lezly ven do PA (což uz mám) ale aby mi midi stopa s clickem šla jen do výstupu sluchatek na fast tracku. Snad mi rozumíte co chci:-) zkoušel jsem snad všechno, od sendu, přes kanály, po stelováni hlasitosti jednotlivejch vystupu, ale porad nic. Prosim nejake zkusene cubasaky, aby mi poradili. Díky za pomoc!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 srp 2012 11:14

zkus napsat, jaky ma pocet i/o ta karta.

jestli mas vic vystupu, v cubase bud v 'control room' nebo v outputs (via F4) nastav druhy vystup, a klik posli jen do nej. potom v softwarovym mixaku ty m-audio karty zkus naroutovat jen ten druhej kanal do sluchatek. je tam docela dost mne neznamejch promennejch, tak nevim, jestli to pujde. mam RME kartu, kde jde routovat v matrixu signaly uplne libovolne; uz si nepamatuju, jestli to umi m-audio. jestli ma ale ta karta jen jeden vystup, v tech sluchatkach bude vzdy to samy, co v tom jedinym linkovym vystupu do beden.

Bitrklaa
Příspěvky: 6
Registrován: 21 srp 2012 14:57

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Bitrklaa » 22 srp 2012 11:38

Myslíš jako vytvořit další "bus" ve vst cOnnections (f4) jenom pro click a Pak v ty stopě nastavit send jenom do toho určitého busu?

Bitrklaa
Příspěvky: 6
Registrován: 21 srp 2012 14:57

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Bitrklaa » 22 srp 2012 11:49

Počet inputu: 2, inserty: 2, outputy: 2x balanced, 2x unbalanced, in/out s/pdif

Ruprecht
Příspěvky: 19
Registrován: 27 dub 2012 10:51

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Ruprecht » 22 srp 2012 12:11

Ta zvukovka má dva výstupy, pravý a levý. Kam že chceš ten klik?
Buď do jednoho výstupu pošleš podklad (ano, mono) a do druhého klik, nebo musíš přidat nějaký další audio výstup (fyzicky, něco s konektorem, ne jen na displeji).
Třeba ten Macbook - nemá sluchátkový výstup, do kterého by šel klik nasměrovat?

Bitrklaa
Příspěvky: 6
Registrován: 21 srp 2012 14:57

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Bitrklaa » 22 srp 2012 12:21

Jasné. Ten Mac ma sluchátkový výstup, ale ten je vyrazenej, pokud mám zvolenou externi zvukovku myslím, ale zkusím to.

Bitrklaa
Příspěvky: 6
Registrován: 21 srp 2012 14:57

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Bitrklaa » 22 srp 2012 12:28

@Ruprecht- ten click bych chtěl v ideálním případe do sluchatkoveho výstupu, aby mi audio podklady šly porad stereo.

Bitrklaa
Příspěvky: 6
Registrován: 21 srp 2012 14:57

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Bitrklaa » 22 srp 2012 13:44

Uz jsem na to přišel, díky za pomoc!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Podklady do PA click jen do sluchatek

Příspěvek od Pytkin » 22 srp 2012 14:05

fasttrack pro ma 4 vystupy

Obrázek

Odpovědět