pořadí efektů
Re: pořadí efektů
dnes se taky hodně experimentuje - teda kolem mě se takových lidí pohybuje hodně - jen ta hudba často nemá publikum, nebo jen malý okruh známých...
osvícených experimentátorů, kteří dělají zároveň poslouchatelnou muziku není moc (třeba jako Jon Hopkins...).
osvícených experimentátorů, kteří dělají zároveň poslouchatelnou muziku není moc (třeba jako Jon Hopkins...).
diiky pochopil sem,pravidla si stanoví znějící zvuk 

muj bože ten send to je mazec
,vždycky sem používal insert-já hlupák,
vždyt send je lepší než insert ne??

Není. Jak popsal Pytkin - prostě nabízí něco jiného (v zásadě).
P.
P.
no ale na reverb je lepší podle mých uší,dííky moc jste mi pomohli 

P.
no jenom aby to bylo placebo - me teda trosisisililincicku prijde cistsi reverb prez send... ale.. zalezi, jako stejna nakonec vetsinou delam s tim send signalem psy kusy, takze tak no

P.
a ja som si myslel , ze to tu pisem zbytocne ..
Wot tamara pasmatri , i igrusky nazavi ...
Wot tamara pasmatri , i igrusky nazavi ...
kura... to placebo je defakto reklamni trik... co se vubec stalo s tou fajn kapelou? 

to je len dokaz ze pouzivas reverb ciste v nastaveni "jaskyna"Fractal píše:no jenom aby to bylo placebo - me teda trosisisililincicku prijde cistsi reverb prez send... ale.. zalezi, jako stejna nakonec vetsinou delam s tim send signalem psy kusy, takze tak no
v skutocnosti rozne kratke verby su rovnako dolezite a tie sa lepsie kontroluju na inzerte, resp vacsinou patria len k jednemu nastroju takze inak to ani nema vyznam
kexik: mě se krátký verby lépe kontrolují taky přes send. v projektu mám vždy několik sendů z reverbama různých délek a nastavení. myslím, že na toto neexistuje univerzální pravidlo.
-
ono jde ještě o jednu věc, která má na posuzování send vs insert vliv: smíchaný signál ( celá dry stopa+send) je ve výsledku často trošičku silnější než při insertu (pouze dry+wet). přesneji: záleží jak má insert fx řešeno míchání dry/wet (jestli dry i wet mají každý svou šavli, tak je to jedno, ale pokud je jen jedna poměrová šavle, tak se vlastně dry signál ubírá, když se přidává wet...pak to má vliv na rozdílnou hlasitost insertu vůči sendu).
-
ono jde ještě o jednu věc, která má na posuzování send vs insert vliv: smíchaný signál ( celá dry stopa+send) je ve výsledku často trošičku silnější než při insertu (pouze dry+wet). přesneji: záleží jak má insert fx řešeno míchání dry/wet (jestli dry i wet mají každý svou šavli, tak je to jedno, ale pokud je jen jedna poměrová šavle, tak se vlastně dry signál ubírá, když se přidává wet...pak to má vliv na rozdílnou hlasitost insertu vůči sendu).
ano, toto je pravda, sere ma to trebars, ked chcem obcas pouzit nejaky chorus v stereu a nechce sa mi preto vytvarat samostatny FX bus na chorus. riesim to tak, ze si skopirujem mono nahraty material do stereo tracku a tam sa to uz da efektovat do stereo vystupu...pavlii píše:No tak v tomhle případě - "čistší" - je to jednoznačně placebo
jo a bacha ještě na jednu věc, že (ale kdyžtak mě opravte aktivnější uživatelé novějších verzí Cubase) stereo efekt v insertu MONO stopy je výstupem vždy MONO, takže ano, v tomto případě bude výsledek reverbu diametrálně odlišný (insert vs send).
P.
Jj. Toto bych viděl jako místo, co by stálo za to zlepšit v Cubase
když pustím MONO stopu do HW efektoru se stereo efektem, tak výstup bude stereo - čili proč by se tak neměl chovat i SW insert?
P.

P.