PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nástroji

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nástroji

Příspěvek od Ricci07 » 12 pro 2011 18:40

Snažím se rozchodit konektivitu mezi CUBASE 5 a NI MASCHINE. V konfiguraci CUBASE (Device Setup) v MIDI PORT SETUP vidím MASCHINE jak na straně MIDI IN, tak MIDI OUT, oboje ve stavu Active. Současně, když chci do nového tracku (MIDI nebo AUDIO) přidat externí VST nástroj, měl by se mi nabízet MASCHINE v seznamu (Devices - VST Instruments -...) a v seznamu jej nevidím. Na YouTube jsem našel HowTo pro CUBASE 6 a tam je NI MASCHINE v seznamu VST Instruments vidět...
Můj NI MASCHINE svítí, je tedy přes USB k PC připojen, stejně tak přes MIDI je konektivita OK, ale CUBASE jej z nějakého důvodu zasklívá... Poradíte, co bych měl ještě nakonfigurovat (na straně CUBASE nebo MASCHINE), aby se oba viděli? Moc díky...

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od lottewerther » 12 pro 2011 19:14

Zřejmě se ti Maschine-plugin při instalaci zatoulal do adresáře, ve kterém Steinberg nehledá. Zkus ten adresář přidat v Device/Plug-in Information.

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od Ricci07 » 12 pro 2011 19:36

Jak koukám do Cubase 5, pluginy mají extenzi *.VST3 (nebo jsou v podobě zkompilovaných DLL knihoven), adresář pro NI MASCHINE obsahuje jednu knihovnu WdfCoInstaller01009.dll a po přidání adresáře a provedení update se do seznamu VST Plugins nic nenačte... NI MASCHINE má jen USB rozhraní, netuším, zda se má v CUBASE tvářit jako VST PLUGIN a být v seznamu. Nemáte někdo kombinaci CUBASE 5 a NI MASCHINE, abyste se podívali?

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od lottewerther » 12 pro 2011 19:44

Maschine při instalaci vytvoří několik adresářů, jeden je na projekty, patterny, atd., jeden je pro samotnou instalaci, kde je standalone verze, a pak někam taky nainstaluje maschine.dll a maschineFX.dll. A ty se ti zřejmě někam ztratily. Dej search a najdeš je. Jsou to prostě .dll soubory a muj starej Cubase je normalne vidí.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od blueevil » 12 pro 2011 22:11

robi to pri slabšich zostavach, alebo ked si netrpezlivi a nereštartuješ. s velkou pravdepodobnostou niesu spravne uložene registre a nebudeš tam mat ani jeden presset.

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od Ricci07 » 12 pro 2011 22:52

Znovu jsem instaloval, během instalace proběhla nejdříve hláška "Zažízení nebylo nainstalováno" a vzápětí při automatickém pokus u UPDATE driveru přes internet to nahládilo, že UPDATE dopadl OK a zařízení je se zelenou fajfkou připraveno k koužití. Nyní po restartu vidím MASCHINE mezi USB zařízením v PC, mezi MIDI porty, ale pořád ho nevidím v CUBASE. Když dám nový MIDI track a vyberu různé zdroje (nabízí se mi jen "Drum - Groove Agent ONE", External Plug-Ins, Synth (Embracer, LoopMash...) a HALionOne), tak na některé z nich MASCHINE sám od sebe reaguje a posílá z některých padů MIDI signály do CUBASE... Nevím jeslti není problém s tom, že NI MASCHINE mám ke CUBASE připojen přes USB a k MIDI sběrnici jen kabelem MIDI OUT (z MASCHINE), nez jsem předpokládal, že MIDI IN nebudu potřebovat... Nemůže být problém v tomto?

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od Ricci07 » 12 pro 2011 22:55

Jo a ještě jsem zkusil připojit MASCHINE jiným USB kabelem k jinému USB portu, výsledek se nezměnil.

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od Ricci07 » 13 pro 2011 00:18

Ještě se chci zeptat, MASCHINE jsem koupil z druhé ruky, mám k němu jen instalaci s USB driverem... a ve staré dokumentaci jsem se dočel o "original DVD contentu" apod... Nechybí mi nějaké instalační médium? Musím říct, že autora manuálu a popisu instalace bych nejraději chytil pod krkem... V manuálech je vlastně jen popis konfigurace... ale naprosto nic o fyzickém zapojení, fyzické instalaci, médiích, používání vestavěných audio samplů apod... Takže v tom mám nyní guláš a marně hledám, jak to rozchodit... Na stránkách NI je videotutoriál k verzi 1.7, který neřeší nic z toho co je v manuálu a věnuje se pro změnu jen a pouze použití NIM jako groov-boxu... a oslňuje diváky krásnými zvuky bez vysvětlení, odkud se berou... Takto špatné popsaný produkt (a pro mě dost neintuitivně) jsem snad ještě v ruce neměl.... Neporadí mi někdo ke zkušenějších, jak jej rozchodit, jak je to s tím audiem, kde jsou vzorky, zda je nutná instalace (a odkud?) apod. Snažil jsem se HW zaregistrovat, chce to pomě serial number s tím, že je vespod přístroje, když tam opíšu alfanumerickou identifikaci čárového kódu naštítku, který jako jediný je dole na přístroji, hlásí mi web NI že SN není validní... Když stroj pustím a na displeji si zobrazím SN, je tam jiný alfanumerický řetězec, ale ani on není podle stránek NI validní... Připadám si jako u blbých. Výsledek: nedaří se mi registrace HW, tudíž nemůžu ze stránek nic stáhnout moc (free je jen USB driver, který nemá žádné aplikační GUI). Napsal jsem do NI na support, jsem zvědavý a rychlost a relevantnost odpovědi... Nicméně pánové, nemůže mi někdo poradit, kdo NIM máte doma a spolu s Cubase ho používáte? Tisíceré díky za všechny reakce...

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od lottewerther » 13 pro 2011 09:14

Když instaluješ Maschine, tak se tě instalační program v jednom okně speciálně zeptá, kam chceš nainstalovat Maschine plugin (.dll). A v tuhle chvíli musíš zřejmě ručně vybrat místo, kde má pluginy Steinberg (většinou C: Program files/ Steinberg/ Vstplugins).
Midi vůbec připojovat nemusíš. Ty slouží jen jako další midi porty, ke kterým se připojují další externí zařízení. Pro standalone Maschine i pro Maschine jako VSTplugin v Cubase žádný midi kabely nepotřebuješ, stačí jen USB kabel.
DVD content není třeba.
Když jsem psal "dej search", nemyslel jsem googlování, ale "search in computer". Někde ty .dll soubory máš, ale Cubase je neregistruje. Takže tyhle soubory pak přesuneš do Vstplugins v adresáři Steinbergu, nebo to nainstaluj znovu a ohlídej si, kam instaluješ Maschine plugin. Nebo - jak jsem psal výše - ten adresář s .dll soubory přidej ("add") přímo v Cubase (Preferences/Device/Plugin information).
Maschine se pro fungování musí registrovat přes Ni Service center. Když to nainstaluješ a zaregistruješ, funguje to jak má. (A navíc si po registraci můžeš stáhnout Komplete elements.) Instaloval jsem to postupně na čtyři počítače (než jsem se rozhod, jak to vlastně budu používat), na Win 7, Win XP i na Mac Os, funguje to správně.
Jako standalone ti Maschine taky nefunguje?

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: PORAĎTE PROSÍM-CUBASE 5 nevidí NI MASCHINE mezi VST nást

Příspěvek od Ricci07 » 13 pro 2011 11:00

Tak jsem nakonec doma objevil k MASCHINE 2 DVD (pro PC a MAC), ještě jsem se nedíval, co je uvnitř. Veškerou instalaci, kterou jsem zatím dělal, byla jen automatická instalace USB driverů (na nic se mě to neptalo a nainstalovalo se to, co jsem psal). Takže se vlastně dá říci, že jsem instalační program neště nepustil (doufám, že jej najdu na tom DVD). NI Service center jsem si po USB instalaci MASCHINE na svůj PC nainstaloval a ten akorát zahlásil, že všechna nainstalovaná zařízení jsou zaregistrovaná, ale žádné z nich nevypsal... tak si myslím, že jen na základě USB konektivity MASCHINE vůbec nevidí... Večer zkusím to DVD, zda tam bude nějaká instalace... a zda se mě to bude ptát na cestu instalace MASCHINE PLUGIN... jak píšeš. Midi jsem včera odpojil a nechal jen USB, žádná změna. Hledal jsem samozřejmě v PC... ;-)

Odpovědět