prebudenie audio signalu.

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

prebudenie audio signalu.

Příspěvek od rastika » 24 říj 2010 20:54

Zdar. tento problem sa s casti dotyka cubase. mam problem so skreslenim audio signalu v bedniach. v cubase 5 ked je aktivovany control room a pridany vystupny fader v nom tak my skresluje v bedniach.pouzivam RME totalmix kde
v playbacku signal zacne klipovat(nie na outpute total mixu) do cerveneho tak zacne aj skresleslovat v bedniach.
ked je control room vypnuty tak je vsetko ok.momentalne viem ovladat hlasitost playbacku len tak ze bud je vypnuty
control room alebo stiahnem master fader na mixe v cubase aby to neklipovalo. viete nejake riesenie kde master
fader bude na nule a mozem pouzivat aj control room tak aby to neskreslovalo?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od pavlii » 24 říj 2010 21:02

Tady bych jen střelil na začátek od boku (ještě jsem to nekonfiguroval), že bude chyba v konfiguraci výstupů; jako by to při zapnutí CR posílalo do jedné šavle tentýž signál (mix) 2x a tím pádem dochází k clippingu. Jen tip...

P.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od rastika » 24 říj 2010 21:21

takze control room by som mal dat na iny vystup ako stereo master mixu v cubase. ak mam routovane obidva na
jeden vystup tak by to malo vysvetlovat prebudenie signalu. ked budem za druhym pocitacom tak to skontrolujem.
diki Pavli toto ma nenapadlo v rychlosti. :roll:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 říj 2010 22:28

tohle je v cubase po pridani control roomu zezacatku trochu matouci, taky me to zarazilo.

F4 > outputs > zalozka stereo out : nastav 'not connected'
F4 > outputs > zalozka 'studio' : nastav si vsechny pary beden na vystupech, kde jsou pripojeny

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od James L. » 25 říj 2010 08:38

Taky mám zapjé výstupy jenom ve studiu a na "output" mám vyplej.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od pavlii » 25 říj 2010 10:39

2Brooklyn: a nezrušíš si takhle možnost renderingu? Nemělo by zůstat zachováno routování do Main Out (jakéhokoli)?

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od vras » 25 říj 2010 11:11

Pokud mas presmerovany dva nebo vice ruznych vystupu z Cubase SW mixu do stejneho vystupu na zvukovce, tak se data budou scitat, takze to snadno pretece.
Pokud jedes pres Control room, tak je nutno Main out presmerovat jinam nez control room, typicky tedy do "no outputs". Do jakeho vystupu Main out miri samozrejme nema na render zadny vliv.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2010 12:44

pavlii píše:2Brooklyn: a nezrušíš si takhle možnost renderingu? Nemělo by zůstat zachováno routování do Main Out (jakéhokoli)?

P.
nezrusis. main out zustava, jen neni namapovanej na fyzickej vystup (misto toho se pouzije control room - mam dva pary beden, je to dobrej virtualni kontroler, umi jednoduse zmonit, prepnout bedny, rychly prepinani na referencni hlasitost, naveseni insertu-pluginu).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: prebudenie audio signalu.

Příspěvek od pavlii » 25 říj 2010 13:35

Jj, tak to pak jo.

P.

Odpovědět