Přeladění midistopy v Cubase 5 a VST Expression

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 11:11

Přeladění midistopy v Cubase 5 a VST Expression

Příspěvek od Becherius » 13 pro 2009 16:57

Ahoj všem,
Přešel jsem z Cubase 3 a mám trochu problém s některými změnamy. Ve verzi 3 jsem používal možnost přeladění celé midi stopy o určitý počet půl tónů, nejčastěji jsem to přelaďoval o oktávu nahoru nebo dolů. Důvod byl malá midi klaviatura, která nemá možnost přeladění. V Cubase 5 tuto možnost v nastavení stopy nemůžu najít. Místo toho se objevila úplně nová záložka v tom panelu nastavení a to VST epression. Moc nechápu, k čemu to slouží a jestli se tím třeba nějak to přeladění taky nedá udělat. Díky předem za reakce.
**** Becherius ****

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 11:11

Re: Přeladění midistopy v Cubase 5 a VST Expression

Příspěvek od Becherius » 26 pro 2009 16:46

Ahoj všem,
stále řeším stejný problém. Netušíte kam se podělo to přeladění stopy. Nebo mi poraďte jakýkoliv způsob jak změnit oktávu u midi vstupu. Můj Poly 800, který používám jako midi klaviaturu to neumí. Bojím se, že si budu mset koupit nějakou midi klávesnici, což by sice nebolo od věci, ale tohle mi na to zatím stačilo. Nejsem moc náročný. 8)
**** Becherius ****

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 11:11

Re: Přeladění midistopy v Cubase 5 a VST Expression

Příspěvek od Becherius » 26 pro 2009 17:12

Asi si myslíte, že jsem padlý na hlavu, když tady vedu samomluvu, ale po čtrnácti dnech zoufalého tápání jsem udělal objev a to těsně po odeslání dotazu do této konference. Takže si odpovím sám. Kliknutím pravou myší na panel s parametry stopy se objeví menu, ve kterém si můžu zaškrtnout záložky, které v něm jsou. To asi v SX 3 nebylo nebo jsem si toho nevšiml. Záložka, kterou jsem postrádal "MIDI modifiers" tam pochopitelně byla taky, jen nebyla zatržená. Třeba to pomůže nějakému podobnému zoufalci, jako jsem já. :-)
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Přeladění midistopy v Cubase 5 a VST Expression

Příspěvek od pavlii » 27 pro 2009 23:43

Dobrý :!: :)

Ne, že bych třeba já schválně neodpovídal, ale toto se dá určo najít v manuálu, ne? :wink:

P.

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 11:11

Re: Přeladění midistopy v Cubase 5 a VST Expression

Příspěvek od Becherius » 16 led 2010 14:57

Mým velkým problémem je angličtina, takže na spoustu základních věcí si musím přijít sám nebo se někde zeptat. :-)
**** Becherius ****

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 11:11

Další pitomý dotaz

Příspěvek od Becherius » 16 led 2010 15:04

Zdravím
Netušíte náhodou jak se v Cubase 5 dá zrušit nastavení okna "vždy na povrchu". Ve verzi 3 to šlo po kliknutí pravou myší na okno. Ale hlavně v té trojce to nebylo zapnuté automaticky, takže se bez problémů dalo mezi okny přepínat CTRL+TAB. Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nemůžu na to přijít a jazyková bariéra mi neumožnila najít si to v manuálu. :-)
MODERATOR píše:
ak su otazky na Cubase 5, tak existuje tu tema ktora sa tym zaobera, tak smerovat otazky tam a nevytvarat duplicitne thready a davat im nic nehovoriace nazvy ako je Další pitomý dotaz

./cubase-nuendo/cubase-5-t9560.html
**** Becherius ****

Odpovědět